8 böcker för vuxna barn av alkoholister

Att växa upp i en dysfunktionell familj kan utgöra utmaningar senare

Vuxna barn av alkoholister eller andra typer av dysfunktionella föräldrar kan fortfarande påverkas av erfarenheten, men böcker för att övervinna dessa utmaningar kan hjälpa till. Om du är ett sådant barn kan du ha några personlighetsdrag som är vanliga för vuxna barn av alkoholister . Många som är uppvuxna i alkoholhushåll måste ta itu med konsekvenserna av uppväxten i hela sitt vuxna liv , särskilt i sin karriär, relationer och beslutsprocesser.

Listan över böcker som följer ger insikt i de egenskaper som vuxna barn av alkoholister brukar utveckla samt praktiska råd för att lära sig att fatta bättre beslut för att leda hälsosamma liv.

1 - Alkoholistiska vuxna barn

Bilder via Amazon

Den här bästsäljande boken av Janet G. Woititz var den första som tog upp de specifika problem som upplevdes av de som växte upp i alkoholhushåll. Den här utökade versionen innehåller erfarenheter från olika dysfunktionella familjebakgrunder som har samma egenskaper. Du kan nu köpa en komplett samling av Dr Jans banbrytande böcker i en volym: "The Complete ACOA Sourcebook: Alkoholistiska barn i hemmet, på jobbet och i kärlek."

Mer

2 - Vuxna barn: Dysfunktionella familjer hemligheter

Alkoholhaltiga familjer är inte de enda som producerar vuxna barn med dysfunktionella egenskaper. I den här boken utforskar John och Linda Friel hur perfektionism, arbetshälsa, tvångsmätning, intimitetsproblem, depression och problemdelning av känslor kan skapa ett dysfunktionellt familjesystem. Ett kännetecken för alla dysfunktionella familjer är att de försöker hålla hemligheter. Det betyder att barn kan vara avskräckta från att diskutera det emotionella, sexuella eller fysiska missbruket de lidit i händerna på en familjemedlem. En fru i ett fysiskt våldsamt äktenskap kommer att täcka hennes blåmärken och låtsas utomvärlden att hon är i ett kärleksfullt förhållande.

Mer

3 - En vuxenbarns guide till vad som är "normalt"

En av de egenskaper som vuxna barn som växte upp i dysfunktionella familjer har är att de måste gissa på vad "normalt" är för att de inte har någon modell att följa. John och Linda Friel skrev denna praktiska guide för vuxna barn från dysfunktionella hem för att ge dem en bättre känsla av vilka hälsosamma beteenden, relationer och kommunikationsstilar som ser ut. Använd den här boken för att lära dig att leva ett mer hälsosamt liv.

Mer

4 - Livskvalifikationer för vuxna barn

Janet Woititz ger praktiska tips för att hjälpa vuxna barn att lära sig grundläggande livsförmåga, som att ställa upp sig själva, fatta beslut, lösa problem och lära sig att säga "nej". Boken innehåller exempel och övningar för att hjälpa läsarna att öva sina nyfärdiga färdigheter. Tjugofem år efter det första publicerades är den här boken fortfarande relevant för dem som växte upp i dysfunktionella hem.

Mer

5 - Återhämtning: En guide för alkoholisters vuxna barn

Herbert Gravitz och Julie D. Bowden förklarar resan av återhämtning för vuxna barn av alkoholister. Detta inkluderar att övergå från okunnighet till medvetenhet för integration och självacceptans. Författarna erbjuder en guide för att bestämma vilka problem och behandlingsalternativ som är mest lämpade för vuxna barn av alkoholister och dysfunktionella familjer.

Mer

6 - Struggle for Intimacy

Vuxna barn av dysfunktionella familjer strävar efter att uppnå intimitet i relationer, eftersom de åtgärder som krävs för att göra det motsätter sig de överlevnadskunskaper de lärde sig när de växte upp. Janet G. Woititz, pionjär på fältet, förklarar den livslånga resan vuxna barn av alkoholister och andra oroliga föräldrar måste gå in på att uppleva närhet i sina relationer.

Mer

7 - Själv Sabotagesyndrom: Vuxna Barn på Arbetsplatsen

Vuxna barn av dysfunktionella familjer tenderar att sabotera saker precis när de börjar gå bra. Detta är särskilt ohälsosamt på arbetsplatsen. Denna bok ger råd om hur man hittar balans och utvecklar friska relationer och attityder på jobbet.

Mer

8 - Tvättservice: ACoA Expereince

Tony A., en av grundarna i Vuxenbarnet av Alkoholisters återhämtningsrörelse, författade "Tvättserviceförteckningen" av gemensamma egenskaper hos vuxna barn. I den här boken lagar Tony med Dan F. för att ge en inblick i "The ACoA Experience."

Mer