Alkoholistiska barn har intimitetsproblem

Verkliga historier från barn som påverkas av föräldraalkoholismen

Många barn som upplever tidigt liv i ett hem med minst en alkoholisk rapport som har svårt att bilda intima relationer. På grund av förtroendefrågor och brist på självkänsla är det svårt för dem att låta någon komma nära nog för att ha en tillförlitlig, nära relation.

Ett intimt förhållande - det är romantiskt, platoniskt, andligt eller annat nära förhållande - kan verka som en omöjlighet för vuxna barn av alkoholister.

De har svårt att låta sig se till andra för ömsesidigt beroende, känslomässigt vidhäftande eller uppfyllande av deras behov.

Besökare på vår Alkoholism webbplats för att svara på frågan " Hur känner du dig växande med en alkoholig förälder har förändrat dig? " Diskutera svårigheten med intima relationer, en av de gemensamma egenskaperna som alkoholisterna kan utveckla. Tänk på att dessa erfarenheter, även om de är vanliga hos vuxna barn av alkoholister, kan representera resultatet av en rad utvecklingsproblem.

Jag söker män som är grymma och kalla
Jag söker upp relationer med män som får mig att känna mig otillräcklig, som lämnar mig ensam, det är grymt och kallt. Jag lämnar för närvarande en man som jag har haft med över ett år som har OCD och tillbringade det senaste året som berättade att han hellre skulle vara ensam, att jag pratar för mycket, han lurade på mig under semestern, vägrade han att presentera mig vänner eller familj, han vägrade tillgivenhet, han kontrollerade allt vi gjorde. - Jenna

Jag vill sluta springa
Min största frustration, ångest, är att jag kommer att förlora partner och vänner som jag älskar. Jag kommer att springa iväg så småningom. Jag vet det, men jag kan inte stoppa det. Förlusten gör ont så mycket som om de hade drog mig på sidan av gatan, och relationerna är irreparabla. Jag vill desperat sluta springa och vara rädd - jag vill inte ha annat än en vanlig, permanent familj. - McKluver

Rädd för att vara nära
Det har bidragit kraftigt till problem som jag har i mina relationer, med båda vännerna och min rädsla för att vara intim med någon annan. Jag är 22 och har ännu inte riktigt ett seriöst förhållande med någon. Jag tror att jag är så rädd för att vara nära någon av rädsla för att ha ett förhållande som det för mina föräldrar. - Cam

Aldrig haft en normal relation
Jag hatar att vara ensam och vill bara hitta en härlig man som jag kan känna mig trygg och lita på, ha ett normalt förhållande och kanske till och med ett hem (något jag aldrig har haft). Jag undrar på andras förmåga att bara gå ut och ta vad de vill ha, eller till och med att veta i första hand och kunna säga vad de vill ha. Det här är bortom mig och gör mig oanvändbar och meningslöst, känner att jag aldrig har uppnått någonting medan vänner fortsätter och har ett liv. - JoJo

Vill bara vara normal
Jag ville bara vara normal. Jag kunde inte ha en familj och kände mig väldigt obekväm i grupper eller intima inställningar med nära familj eller vänner (om jag inte känner till dem och litar på dem). Jag är väldigt upprorisk mot myndighet. - Mad

Jag söker omöjliga relationer
Idag söker jag omöjliga relationer med män som är passiva aggressiva, har stora mängder ilska eller förtryckt ilska och är narcissistiska och kvinnor som är ogillande och kalla. Jag känner mig ständigt ensam och olovlig, som att något är fel med mig. - försöker

Hitta de som behöver "spara"
Alla de intima relationerna som jag har haft med män har varit med någon som är beroende av eller behöver "spara". Jag tror att jag har tittat på det här som min enda känsla av värdighet i ett förhållande och att om jag lyckas med att "rädda" någon så kommer jag att känna mig rättfärdig och bevisa för mig själv att jag är älskbar trots allt. - Kalo

Min tillit är inte mer
Jag kämpar fortfarande med rädsla och övergivenhet. Allt detta får mig att komma in i relationer med män som har övergett mig och jag litar på mig inte längre. Jag känner inte att jag någonsin kan vara i ett bestående förhållande av rädsla för övergivandet och lita på frågor från en annan person. - Donna

Har du påverkats?

Låter någon av dessa beskrivningar bekant? Har du svårt att bilda intima relationer? Du kanske vill ta den här quizen för att se om du har blivit påverkad av en alkoholiserad förälder .

Om du är en stor drinkare och har små barn i hemmet, vänligen sök hjälp att sluta eller skära på din dricka innan dina barn påverkas på sätt som kommer att förändra hela livet.

Återgå till: Effekterna av att växa upp med en alkoholisk

källor:

Janet G. Woititz, "The 13 Characteristics of Adult Children," The Awareness Centre. Åtkomst till november 2010.

Vuxenbarn av Alkoholistiska Världstjänstorganisationen, "Tvättserviceförteckningen - 14 Egenskaper hos ett Alkoholhaltigt Barn" (Tillskrivet Tony A., 1978). Åtkomst till november 2010.