Många barn av alkoholister måste gissa vad som är normalt

Verkliga historier från människor som påverkas av föräldraalkoholismen

Barn som växer upp i alkoholhushåll kan påverkas djupt av erfarenheterna och effekterna kan vara långt borta från deras barndomsår. Det kan påverka hur de ser sig själva och hur de ser själva världen.

I sin bok, " Alkoholistiska vuxna barn ", berättar Janet G. Woititz flera gemensamma egenskaper som delas av många barn som växte upp med en alkoholiserad förälder .

En av dessa egenskaper är känslan av att behöva gissa vad som är normalt, på grund av att de aldrig upplevt ett "normalt" familjeliv.

Besökare på webbplatsen. Alkoholism för att svara på frågan " Hur känner du dig växande med en alkoholig förälder har du förändrats? Förklara vad det innebär att behöva gissa vad det är att vara normalt:

Lär inte "Korrekt beteende"
Jag känner att jag aldrig lärt mig "korrekta" beteenden eller reaktioner på situationer, är väldigt rädd för arga människor , myndighet eller någon form av konflikt, det är lätt för mobbar att gå överallt eftersom jag verkar utrota en doft av "svag" och " offer "att de kan lukta en mil utanför. - JoJo

Känn aldrig Normal
Jag växte upp och litade inte på min man på 25 år under de första 15 åren. Jag hade mycket stora problem med det, och jag kämpar fortfarande med att bli accepterad. Jag känner mig aldrig normal. Jag känner mig alltid som att hela min säkerhet kommer att försvinna när som helst. Det är vad det känns som att växa upp med en riktigt hardcore alkoholist. - Kathy

Måste titta på andra
Ingen familj är perfekt, men missbrukande familjer är själsförstörande. Att behöva titta på andra för att lära sig rätt sätt att bete sig, ibland vet du inte bra förebilder från dåliga. Hantera psykiska problem och den skam som kommer med det. Kan du någonsin övervinna känslan av att du inte är tillräckligt bra, känslan ner djupt inuti som gör ont. Går det någonsin bort? - Sandie

Mycket, mycket utdragna
Jag tror att i skolan var jag väldigt, mycket återtagen till punkten att inte prata i klassen. Jag tycker att detta är en väldigt djup rädsla för att inte vara normal och alla tycker att det här är så svårt att ta reda på min hemlighet. Jag relaterar också till känslan av att vara barn fortfarande, för ibland kunde jag inte vara ett barn. - Osynlig

Kan inte uttrycka sanna känslor
Jag inser att jag fortfarande bär den bördan att inte kunna uttrycka mina sanna inre känslor. Jag hatar att gråta framför människor, som om det är någon form av svaghet. - EWM

År att börja känna normal
Det tog år av rådgivning för mig, när jag hade två barn, för att börja känna mig normal. Jag är glad att veta att det verkligen har hjälpt mig att vara mer medkännande och förståelse gentemot människor. Det har varit en lång och besvärlig resa. -- Bättre nu

Känn inte som en vuxen
Jag känner aldrig som att jag kan göra någonting rätt, så jag försöker inte. Förhållanden, glöm det, och jag kämpar som förälder. Jag gissar alltid vad som är normalt. Jag känner mig inte som en vuxen. - Kattunge

Känn aldrig bekvämt
Jag har svårt att komma nära människor och jag vill aldrig ha en familj. Jag är obekväma runt familjer eftersom jag inte är säker på vad jag ska känna eller vad jag ska göra. Sätt mig mitt i en dogfight och jag kanske känner mig mer hemma. - Saully

Familjer påverkas

Om du är en stor drinkare och du har barn kanske du vill tänka på hur din dricka kan påverka andra och försöka hitta hjälp att sluta eller minska på den mängd alkohol som du konsumerar.

Om du växte upp i ett alkoholhushåll kanske du vill ta den här quizen för att se om du har påverkats av erfarenheten på sätt som du kanske inte ens inser. Om så är fallet kanske du vill söka professionell rådgivning eller hitta stöd i Al-Anon Familjegrupper eller supportgruppen Vuxna barn av alkoholister .

Återgå till: Effekterna av att växa upp med en alkoholisk

källor:

Janet G. Woititz, "The 13 Characteristics of Adult Children," The Awareness Centre. Åtkomst till november 2010.

Vuxenbarn av Alkoholistiska Världstjänstorganisationen, "Tvättserviceförteckningen - 14 Egenskaper hos ett Alkoholhaltigt Barn" (Tillskrivet Tony A., 1978). Åtkomst till november 2010.