Många barn från alkoholhushåll söker ständigt godkännande

Verkliga historier från vuxna barn av alkoholister

Ett drag som verkar vara vanligt för många vuxna barn av alkoholister är behovet av att ständigt söka godkännande och bekräftelse från andra. Eftersom de fick mycket lite beröm eller godkännande från sin känslomässigt frånvarande alkoholistiska förälder, ser de till andra för godkännande och blir konstanta människor-njutare.

Godkännande av godkännande är en av flera gemensamma egenskaper hos vuxna barn av alkoholister, men även barn som växte upp i hem med andra typer av emotionella utmaningar.

Det kan innebära tvångsmässigt beteende som spel, överätning eller drogmissbruk, och det kan också vara fallet för barn som fysiskt eller sexuellt missbrukades.

När du svarar på frågan " Hur känner du dig växande med en alkoholig förälder har du förändrats? " Besökare på webbplatsen. Alkoholism förklara vad det innebär att ständigt söka godkännande för andra:

Konsumeras med glädjande människor
Jag söker ständigt för att lösa problemen med dem runt mig. Jag förbrukas med att trivas folket runt mig och blir deprimerad när jag känner att någon inte gillar mig eller är missnöjd med mig. - Alli

Gå ut ur mitt sätt att behaga
Jag har plockat upp vanan att inte vilja svika människor. Jag hatar att vara fel eller jag hatar det när jag släpper ner folk. Jag vill ha tillgivenhet och kommer att gå ut ur min väg för att behaga någon. - Arin

Behöver tjäna andra
Jag känner behovet av att tjäna andra, så jag måste ha ett par människor runt som behöver mig att laga mat, rena, springa på ärenden eller på något sätt vara till hjälp. Jag bryr mig inte mycket om mig själv, bara hur användbart jag är för andra. -- Fisk

Jag behöver konstant godkännande, reassurance
Jag är en kronisk vårdare, folk-pleaser, behöver ständigt godkännande och försäkran. Jag har låg självkänsla, fångad mitt i att ta hand om mina föräldrar och barn nu för att jag är ett enda barn. Jag är nästan 50 och känner fortfarande som ett barn eftersom mina föräldrar fortfarande behandlar mig som en. - Lala

Behöver godkännande för att göra mig hel
Jag går in i varje relationstänkande jag kan göra den här personen till en bättre person. Jag förlorar mig själv, jag ger allt till den här personen och är mest eländig. Jag söker sitt godkännande för att göra mig hel. - Jan

Ständigt söker efter godkännande
Jag kände mig mycket övergiven, samtidigt som jag letade efter kärlek och acceptans med människorna omkring mig. Jag finner också mycket missbruk inträffade under dessa år, emotionellt, fysiskt och mentalt för att nämna några, vilket påverkade mig på sättet jag behandlade mina egna partners jag valde. - Giro

Letar efter vänlighet, beröm
Jag kommer ihåg att vara förstenad att komma hem från skolan och lära mig att snabbt läsa hennes ansikte för att se vad natten skulle kunna medföra. Jag var alltid fel, hemtrevlig, dum och så vidare och nu undrar jag vilken typ av vuxen jag kunde ha varit om jag hade fått konsekvent vänlighet och lite beröm. - Ghost

Söker du godkännande från andra?

Många vuxna barn av alkoholister har funnit i Al-Anon Familjegrupper eller stödgruppen Vuxna barn av alkoholister att de kan lära sig att bli lyckliga och nöjda med sig själva utan att ständigt behöva godkänna andra.

Och du då? Var ditt liv påverkat av att växa upp i en alkoholisk eller annars dysfunktionell miljö?

Du kanske vill ta den här quizen för att se om du har påverkats på sätt som du kanske inte ens har märkt.

källor:

Vuxenbarn av Alkoholistiska Världstjänstorganisationen, "Tvättserviceförteckningen - 14 Egenskaper hos ett Alkoholhaltigt Barn" (Tillskrivet Tony A., 1978).

Janet G. Woititz, "The 13 Characteristics of Adult Children," The Awareness Centre.

Substansmissbruk och Mental Health Services Administration. " Att hjälpa dig själv läka: En återställd kvinnas handledning för att hantera problem med barns missbruk " Uppdaterad 2008.