Allmänna ångestsyndrom och gå till college

College Life presenterar unika utmaningar för dem med GAD

Om du gör dig redo att gå på gymnasiet och gå till college för första gången eller bara återvänder efter en semesterresa kan högskolans liv göra din generaliserade ångestsyndrom (GAD) sämre. Stressen och förändringarna från att flytta in i studentrummet, gå in i nya lektioner för första gången eller ens lämna dina föräldrars hem kan vara stressigt och svårt.

Nedan följer en kort översikt över några vanliga problem college studenter med GAD ansikte och tips för att hantera dina symptom i skolan.

Förväntande ångest

En typ av ångest som är vanligt för alla människor men kan vara mer uttalad och obekväma för personer med generaliserad ångestsyndrom är "förväntad ångest". Det här är en typ av ångest som uppstår som leder till någon form av förutsagd händelse eller förekomst. Du kan få förväntande ångest när du väntar på saker, allt från något så enkelt som ett telefonsamtal till något mer viktigt som din bröllopsdag. College är en ny och spännande milstolpe, så det är ganska vanligt att ha förväntad ångest i veckorna innan du går ut till campus.

Ett förslag till förväntansangst är att helt enkelt försöka njuta av det. Många säger att de känner sig "levande" när de väntar på någonting, och om du kan flytta din tankesätt bort från en som försöker flyga eller få en situation med, kan du njuta av denna känsla istället för att försöka avsluta den.

För andra strategier se 5 sätt att hantera ångest " .

Förväntande ångest kan dock vara mycket allvarligare om du har GAD. För vissa kan det vara förödande, förhindra dig från att förbereda skolan på lämpligt sätt eller till och med att du överväger att inte gå i skolan alls. Om din ångest har blivit så illa att det stör dina planer och ditt liv, prata med dina föräldrar och din läkare om att få hjälp genom behandling eller medicinering .

Separations ångest

En annan stor form av ångest som kan associeras med college är separationsangst. Tonåringar som lämnar hemmet kan kämpa med ångest att vara på egen hand för första gången. Detta sker ofta inom de första veckorna till månader för att gå till college. Många människor kommer att klara det här genom att ringa eller besöka hem ofta och andra möter hemlängder. Detta är en naturlig utvecklingsprocess som kan hjälpa till med regelbundna och varma konversationer med familj och vänner som kan ge dig stöd.

De flesta studenter kommer att övervinna detta när de kan ansluta sig till deras campus och andra studenter, men det finns några studenter som kanske inte är sociala eller emotionellt redo att göra språnget. Om du känner att du inte kan gå hemifrån är terapi ett alternativ, men att gå till skolan lokalt är ett annat giltigt tillvägagångssätt. Du kan fortfarande få en värdefull utbildning men förbli hemma medan du genomgår behandling för GAD.

Rådgivningscenter

Nästan alla högskolor och universitet har någon form av ett rådgivningscenter på campus som kan hjälpa till med alla dessa frågor. Om du känner dig särskilt ängslig kan det vara till stor hjälp att boka tid med en rådgivare. För personer med GAD kan detta vara särskilt viktigt eftersom det fortsatta stödet kan göra skillnaden mellan en trevlig och turbulent högskolupplevelse.

Läs den här artikeln för mer om universitetsrådgivning och ångest .

Källa:

"College studenter". Angst och Depression Association of America, 2016.