Hur får jag hjälp för social ångestsyndrom på college?

Om du kämpar med social ångestsyndrom på college kan det vara svårt att hantera vardagliga aspekter av att vara student, till exempel att göra nya vänner och gå på klasser.

Du är inte ensam

Enligt en nationell undersökning 2011 var mer än 62 procent av eleverna med psykiska problem som drog sig tillbaka från college på grund av dessa problem.

Ångestsjukdomar är bland de vanligaste psykiska problem som studenterna upplever idag.

Förståelse av social ångestsyndrom

Om du har levt ångest länge kan det vara svårt att förstå att dina symptom är en diagnoserbar sjukdom som kan behandlas. Om du inte redan har diagnostiserats är ett bra ställe att börja läsa om symptom på SAD och kriterier för diagnos .

Hur att ha SAD kommer att påverka dig på college eller universitet

Från närmar sig professorer till att skapa nya vänner och initiera romantiska relationer, är mycket av campuslivet socialt. Om din SAD lämnas obehandlad kan alla aspekter av din högskolupplevelse påverkas.

Akademiker: Det kan vara svårt att delta i klassen, ställa frågor, få hjälp med läxor, gå med i studiegrupper, ge presentationer och närma sig professorer.

Sociala aktiviteter: Du kan vara mindre benägna att delta i klubbar och sport, att initiera vänskap eller romantiska relationer, och att stå upp för dig själv i svåra situationer.

Alkoholmissbruk: Elever med allvarlig social ångest har ökad risk att utveckla problem att dricka om alkohol används som copingstrategi.

Hur får man hjälp

SAD är en mycket behandlingsbar sjukdom med medicinering och / eller behandling. Att få en korrekt diagnos och behandling är viktigt för att hantera denna sjukdom.

Den första behandlingslinjen är vanligtvis medicinerings- och / eller kognitiv beteendeterapi (CBT) .

Som elev kan du få tillgång till ett hälsocenter på campus. Ofta kommer dessa att vara bemannad med terapeuter, psykologer eller studenter praktikanter, och kommer att erbjuda en mängd olika tjänster som individ- och gruppterapi. Terapi är vanligtvis kortsiktig och kan vara gratis eller tillgänglig mot en avgift.

Om din högskola eller universitet inte har ett hälsovårdscenter, leta efter ett vårdcentral antingen på campus eller i samhället och be om hänvisning till en mentalvårdspersonal.

Ett annat alternativ är att undersöka om psykologi eller psykiatriavdelningen på din skola erbjuder rådgivning eller medicinering som en del av pågående studier. Ofta beskrivs dessa typer av studier på institutionernas webbplatser. Deltagande är allmänt anonymt och de kommer att bedöma dina symptom för att säkerställa att behandlingen är lämplig för din situation.

Hantera SAD vid högskolan

Som högskolestudent eller universitetsstudent kan du göra extra saker på egen hand när du får behandling. Tänk på att använda dessa strategier när du utvecklas genom behandling och börjar känna dig mer bekväm i sociala situationer.

Bygga vänskap

Kroppsspråk och tal

Samtal Ämnen

Klasspresentationer

De flesta får fjärilar innan de talar framför en grupp. Den initiala nervositeten minskar emellertid vanligtvis när de börjar prata och blir involverade i deras ämne och med publiken. Det motsatta tenderar att hända med människor som har SAD. De förblir nervösa under sitt tal och blev fokuserade på sina egna ångestsymtom som en dunklande röst, torr mun, rodnad, snabb hjärtslag och känslor av rädsla och panik.

Du kommer förmodligen att behöva presenteras vid någon tidpunkt. Om du lider av svår prestationsangst kan beteendeterapi som systemisk desensibilisering vara till hjälp. Du kan också göra flera saker på egen hand för att minska risken för din ångest:

Positiva livsstilsbekämpande strategier

Några positiva hanteringsstrategier som du kan börja använda idag inkluderar:

Övning: Regelbunden träning är bra för att bibehålla både ett hälsosamt sinne och en kropp. Välj en aktivitet som du kommer att hålla fast vid och njuta av. Gå en promenad eller jogga, prova den nya yoga videoen eller bara spela lite frisbee! Din högskola eller universitet kan till och med erbjuda på campus-anläggningar eller träna klasser - med den extra chansen att få några nya vänner.

Korrekt näring: Den typiska studentdieten kan orsaka kaos på din hälsa. Försök att äta vanliga måltider och snacks hela dagen, och undvik koffein och socker när det är möjligt eftersom dessa kan förvärra ångest.

Ett ord från

Som student med social ångestsyndrom kommer du att möta fler utmaningar på college eller universitet. Men med rätt diagnos, behandling och hantering av strategier är dina chanser att ha en uppföljande erfarenhet mycket höga. Kom ihåg att ta varje dag som det kommer, var uppmärksam på dina ängsliga tankar och fokusera på dina mål både när det gäller din utbildning, vänner och växa som en individ.

källor:

> Angst och Depression Association of America. College studenter .

> University of Texas i Dallas. Självhjälp: Övervinna social ångestsyndrom.