Att använda droger utan recept är olagligt

Om de inte är ordinerade för dig är det olagligt att ta receptbelagda läkemedel

Du har kanske hört att det är lagligt att använda och dela receptbelagda läkemedel. Många tonåringar tror att om de får piller från familjens medicinskåp, istället för en gatuhandlare, är det inte mot lagen.

Inget kunde vara längre från sanningen. Det finns både federala och statliga lagar som gör att man använder eller delar receptbelagda läkemedel olagligt. Om du tar ett piller som ordinerats till någon annan eller ger det p-piller till en annan person, inte bara är det mot lagen, det är extremt farligt.

Varför tonåringar kan försöka receptbelagda läkemedel

Enligt National Council on Patient Information and Education kan tonåringar missbruka receptbelagda droger eftersom det finns mindre av en stigma än vad som finns med street drugs. Om det finns receptbelagda läkemedel i hushållsapparatens skåp, kan de vara lätta att få tonåringar att få, och eftersom de är ordinerade av en läkare, finns det en uppfattning om att dessa läkemedel är säkrare än street drugs.

Men med den växande opioida epidemin är det särskilt viktigt för föräldrarna att bota receptbelagda drogmissbruk och behandla det så allvarligt som om de fångat sin tonåring med marihuana eller ett annat olagligt gatubedik.

Federal och State Prescription Drug Laws

Receptbelagda läkemedel anses vara kontrollerade ämnen . Federal Food, Drug and Cosmetic Act gör det klart att det enda lagliga sättet att få tillgång till receptbelagda läkemedel är att ha en läkares recept. Denna lag säger att "inget kontrollerat ämne ...

kan dispenseras utan skriftlig förskrivning av en utövare. "

Ibland, även om en läkare förskriver ett läkemedel, kan det bryta mot lagen . Till exempel, om en läkare skriver ett recept för alltför många piller , antingen genom att veta att de kommer att återförsälja eller veta att beloppet är alltför mycket medicinering för en enda patient, kan det betraktas som en brottslig handling.

Besittning med avsikt att distribuera

Vissa stater har lagar som gör det olagligt för dig att vara i besittning av egna receptbelagda läkemedel under vissa omständigheter. De flesta stater har lagar som gör det olagligt att bära piller som inte finns i deras märkta receptflaska.

Med andra ord, om du bär piller som din läkare har ordinerat för dig, men du har dem i fickan eller handväskan, är det olagligt. Förmodan är att du bär dem på så sätt att du kan distribuera dem.

När receptbelagda läkemedel är olagliga

Oavsett vad dina mellanskolor eller gymnasievänner berättar för dig, använder och delar receptbelagda läkemedel är lika olagliga som besittning av marijuana . Och att ta droger som inte är föreskrivna för dig är väldigt farliga. Du har ingen aning om vilka effekter ett läkemedel kan ha på dig.

Det kan inte bara ta receptbelagda läkemedel som gör dig väldigt sjuk, den kan landa dig i fängelse. Bara för att du fick dem ur din familjs medicin skapar de inte dem lagliga.

källor:

Nationalråd om patientinformation och utbildning, " Myth Busters: 6 Myter om Tonåringar och receptbelagd drogmissbruk (PDF) ." November 2009

US Drug Enforcement Administration. "Federal Food, Drug and Cosmetic Act, avdelning 21, kapitel 13."