Hur man flyttar från kamrering till hälsosam emotionell behandling

Stress inte bara: Låt gå av negativa känslor och ta tag i nya lösningar

Har du någonsin funnit dig själv besatt av något negativt som har hänt med dig och blir mer och mer upprörd, men känner mig oförmögen att låta den gå? Om så är fallet har du upplevt rubbning , och du är inte ensam - det här är ett mycket vanligt tänkande. Det är dock också ett mycket stressigt tankemönster. Faktum är att när människor drabbas av negativa saker som har hänt i sina liv, tenderar de att känna sig stressade över dem när de kanske inte annars känner sig medvetna stressade.

Ruminering kan vara svår att motstå, särskilt när det blir en omedveten vana. Det som kan börja som ett försök att behandla negativa känslor eller hitta en lösning på ett problem kan snabbt förvandlas till en negativ slinga av obsessivt, negativt tänkande. Det är svårt att hitta en lösning på ett problem eller bearbeta känslor som omger det utan att någonsin tänka på problemet, men det är därför knepigt att hitta en balans mellan att ignorera problem och rota om dem . Vad är tricket för att kunna tänka på ett problem utan att låta det konsumera dig och ditt gott humör? Följande riktlinjer kan hjälpa dig att undersöka ditt liv och dina problem utan att känna dig "ägd av" dem - att bearbeta känslor utan att falla i fängelset.

Journaling med en lycklig avslutning

Många studier har överensstämmer med att journaling är en effektiv strategi för hantering av stress och behandling av känslor . En journal kan dock användas för idissling lika enkelt som en annan person kan användas för detta ändamål - lättare, i många fall, eftersom det inte finns någon som berättar för den idisslande personen att det här är en dålig idé att fokusera på livets frustration på obestämd tid .

Hur kan en journal användas? Ett sätt är att gå över negativa händelser, helt utforska känslor, men vara säker på att sluta positivt: diskutera vad du lärde dig av situationen, vad du har fått när det gäller personlig tillväxt och vad du hoppas på i framtiden.

Journaling Without Heroes Or Villains

Tala om tidigare händelser och titta på varför vissa saker hände, men arbeta med att förlåta de ansvariga snarare än att hata dem. förlåt dig själv utan att ignorera rollen du spelade (så att du kan lära dig) Ta ansvar för vad du kanske sett har kommit och skriv om vad du önskat hände, men skriv också om de negativa saker som kunde ha hänt om du skulle fått vad du ville ha.

Skriv om tider i det förflutna, där du har fått vad du ville ha, men det visade sig annorlunda än du hade förväntat dig, och gånger när du inte fick vad du ville ha men fick något bättre.

Prova tacksamhet Journaling

Starta en tacksamhetsjournal - det hjälper till att bli påminnad om de goda sakerna i livet, och det finns alltid goda saker som kan komma ihåg och uppskattas. Att göra det kan hjälpa din hälsa och lycka. Börja med meditationspraxis. Detta gör att du kan avstå från dina problem, ompröva hur du hanterar dina problem (är du engagerad i själv-sabotage eller kognitiva snedvridningar?) Och nå bättre känslor.

Ge dig själv en paus

Distrahera dig själv med något roligt som kan lyfta ditt humör (se den här artikeln om "nöjen" för idéer). Det kan tyckas som att hålla ett bandhjälp på en trasig arm men att hitta ett avstånd mellan dig själv och dina stressorer och sedan fylla på det här rummet med aktiviteter du redan vet kommer att få dig att må bättre har visat sig skapa högre nivåer av lycka och lägre stressnivåer. Dra nytta av det!