Att utöva alkoholhalten kan hjälpa till med återhämtning

Upptäcka exakt hur alkohol skadar hjärnan kan ge forskare nyckeln till att ge alkoholister en bättre chans att återhämta sig genom förbättrade terapier och läkemedelsbehandling.

Forskning tyder på att terapier som "utövar" de delar av hjärnan som skadas av överdriven alkoholanvändning, tillsammans med användningen av tiamintillskott, kan förbättra hjärnåterväxten och hjälpa till med återhämtning från alkoholberoende.

Forskare vid forskningssamhället om alkoholism tror att hjärnskador som orsakas av alkoholmissbruk faktiskt kan vara en bidragande faktor i alkoholismens progression.

"Vad dessa forskare säger är att skada på hjärnan som följer av alkoholkonsumtion är summan av sjukdomsprogressionen", säger Peter R. Martin, professor i psykiatri och farmakologi, och chef för Vanderbilt Addiction Center vid Vanderbilt University School of Medicine i ett pressmeddelande.

Hjärnan är "modifierad" av alkohol

"Det är ett annat perspektiv på hur alkoholism kan utvecklas . Under de senaste 20 åren har forskningens tonvikt varit på vad som gör att vissa människor svarar på alkohol, oavsett om deras hjärna är skadad. Vad de säger här är att de dricker , du ändrar hjärnan och hjärnan kan modifieras på olika sätt hos människor. Alkoholens neurotoxicitet "matar tillbaka" och bestämmer, modulerar eller modifierar alkoholismens gång ", sa han.

Forskningsförbundet om alkoholism har publicerat många studier om hjärnskador orsakad av alkoholism. En vanlig faktor i många av studierna är förhållandet mellan alkoholinducerade underskott i centralnervfunktion till missbruk och återhämtning.

"Data indikerar att riskfaktorer för alkoholism inkluderar tunga binge-dricks-, genetik- och tonårsdrickande", säger Fulton T.

Crews, chef för Center for Alkoholstudier vid University of North Carolina. "Dessa kan också vara riskfaktorer för ökad hjärnskada."

Förbättra hjärnåterväxten

Att dricka alkohol kan skada hjärnan, beroende på individens genetiska smink, ålder, ämnesomsättning och jämn kön. Den goda nyheten, Crews säger, är att på grund av den nära "arbetsförhållandet" mellan alkohol och hjärna, verkar återhämtning möjlig med rätt typ av behandling.

"Prekliniska studier har föreslagit att hjärnskador är en del av progressionen från avslappnad dricks till missbruk ", sa han i frisättningen. "Vi vet att alkoholister har minskad hjärnstorlek. Kliniska studier har föreslagit att" träning av hjärnan "sannolikt förbättrar hjärnåterväxten och återhämtning från beroende.

Förbättrade återhämtningsrisker

"Återväxt av den främre cortexen, i synnerhet, kan vara avgörande för en lyckad återhämtning. Inklusive vissa aktiviteter i terapi - aktiviteter som kräver användning av den främre cortexen, platsen för verkställande funktion, impulshämning och målinställning - har visats för att förbättra återhämtningen och öka retentionen i behandlingsprogrammet. Dessutom verkar tiaminbehandling öka behandlingseffekterna, sannolikt genom att återställa aspekter av funktionen i centrala nervsystemet. "

Forskarna drog slutsatsen att terapier som utövar vissa delar av hjärnan kan förbättra sin funktion, vilket kan förbättra en alkoholikeras chans att återhämta sig . Minskningen i hjärnstorlek verkar vända under återhämtningsprocessen. Dessutom kan tiamintillskott bidra till att återvinna alkoholister återvinna sin förmåga att komma ihåg, sa de.

Hjärnkänslighet kan vara nyckel

"Kanske vad bestämmer varför vissa människor blir alkoholister är inte så mycket hur de svarar på alkoholernas farmakologiska verkan, men hur känslig deras hjärna är att bli skadade av alkohol, vilket modifierar sin hjärna och därigenom modifierar alkoholens farmakologiska verkningar," Martin sa.

"Vi måste komma ihåg att även när en alkoholist slutar dricka , har det förändrats i hjärnan. Vi måste spendera mer tid på att försöka förstå hur hjärnan återhämtar sig efter att människor slutat dricka, för det kommer att bestämma hur bra de äntligen gör" han sa.

källor:

Bowden, SC, et al. "Neurotoxicitet och neurokognitiva försämringar med alkohol- och narkotikamissbruk: Potentiella roller i beroende och återhämtning." Alkoholism: klinisk och experimentell forskning april 2006

US National Library of Medicine. "Tiamin (Vitamin B1)." Örter och tillskott mars 2015