Sociala ångestsyndrom Symptom hos barn och tonåringar

Social ångestsyndrom (SAD) hos barn och tonåringar delar många av samma egenskaper som störningen hos vuxna. Diagnostiska kriterier för sjukdomen är desamma som för vuxna med några få undantag:

Vissa barn med sjukdomen kan ha tal / språkproblem, eller ett illamående medicinskt tillstånd som gör dem mer självmedvetna, men majoriteten gör det inte.

De situationer som barn med SAD- rädsla skiljer sig något från de som är rädda av vuxna och är också beroende av barnets ålder.

Förskolebarn

Om ditt barn är en förskollärare är några symptom att titta på för:

Hos unga barn kan social ångestsyndrom förekomma med två relaterade sjukdomar:

Separations ångestsyndrom. Separations ångestsyndrom är rädslan för att vara skild från föräldrar vilket är mer än vad som förväntas för barnets utvecklingsstadium.

Selektiv Mutism. Selektiv mutism är oförmågan att prata med någon utanför en viss social cirkel (som närmaste familj).

Skola-åldrade barn

Om ditt barn är i grundskolan kan några av hans eller hennes gemensamma rädslor vara:

Ett barn i grundskolan kan visa några av följande symtom:

Tonåringar

Om du har tonåring, se efter följande ytterligare symtom som är specifika för tonåren:

Det är viktigt att söka hjälp om du tror att ditt barn kan drabbas av social ångestsyndrom. Tyvärr, eftersom dessa barn vanligtvis inte uppvisar beteendeproblem tenderar deras problem att vara oupptäckt av föräldrar och lärare. Tidigare uppkomst av sjukdomen innebär vanligtvis en svårare och kronisk kurs så tidigt ingripande är särskilt viktigt.

källor:

American Psychiatric Association. (1994) Diagnostisk och statistisk manual för psykiska störningar (4: e upplagan). Washington, DC: Författare.

Hales, RE, & Yudofsky, SC (red.). (2003). Den amerikanska psykiatrin publicerar läroboken för klinisk psykiatri. Washington, DC: American Psychiatric.

Ångest BC. Social fobi . Åtkomst till 9 aug 2015.