Browns färgpsykologi

Hur färger påverkar humör, känslor och beteenden

Lägg märke till hur brun används i bilden ovan. Hur får du dig att känna bruna? Anser du brunt med vissa egenskaper eller situationer?

Enligt färgpsykologi kan färger framkalla psykologiska reaktioner och påverka hur människor känner och beter sig. Brun tenderar att känna sig som en solid, jordaktig färg, men det kan ibland verka slö och tråkig. Ljusbruna som beige används ofta som neutralt i design och mode.

Medan de kan ge en konservativ och traditionell bakgrund, uppfattas dessa nyanser ofta som tråkiga.

Färgpsykologi av Färgen Brun

Enligt färgpsykologi är dessa egenskaper egenskaperna hos bruna:

Brun i Feng Shui

I feng shui, ett system för harmonisering av din miljö, korrelerar varje färg till ett specifikt feng shui-element. Brun representerar antingen trä om det är mörkt och rick eller jord om det är lätt.

Trots att den har en energisk och vårdande kvalitet, bör brun användas sparsamt i din dekoration och vara välbalanserad med andra färger för att undvika brist på ambition och körning. Blå är en bra färg att kombinera med brunt på grund av jordvattensharmonin.

Brun i marknadsföring

Färg spelar en viktig roll i marknadsföringens och brandingens psykologi och kan påverka människors uppfattning om varumärkets personlighet.

Det är viktigare att välja en färg som stöder personligheten hos ditt varumärke än att försöka införa vissa känslor hos potentiella kunder eftersom alla har olika erfarenheter och åsikter.

Vid branding och marknadsföring är brunt förknippat med tillförlitlighet, pålitlighet och vård. Populära varumärken som använder bruna i sina logotyper och marknadsföring inkluderar UPS, Hershey, Cotton, Edy, JP Morgan och M & Ms.

En Preferens för Brown

Medan det finns generaliteter kan vi göra om färger och vad människor associerar med dem, färger och vår affinitet mot dem har mycket att göra med våra personligheter, uppfostran, miljö och erfarenheter. En ny studie om hur vuxna uppfattar färg enligt ämnet visade att fler kvinnor än män valde brunt som sin övergripande favoritfärg, men det var fortfarande en av de tre minst favoritfärgerna för båda könen. Men när det gäller kläder, var brun vald som den femte favoritfärgen av 18 totala färger, inklusive ingen preferens. Brown var det andra färgvalet för både män och kvinnor för deras vardagsrum och det fjärde valet för sina sovrum.

> Källor:

> Bakker I, Van der Voordt T, Vink P, de Boon J, Bazley C. Färgval för olika ämnen i samband med personliga egenskaper. Färgforskning och applikation. Februari 2015; 40 (1): 62-71. doi: 10,1002 / col.21845.

> Ciotti G. Fargens psykologi i marknadsföring och branding. Entreprenör. Publicerad 13 april 2016.

> Taylor K. Vad säger din logotyps färg om ditt företag? Entreprenör. Publicerad 21 mars 2014.

> Tchi R. Hur man använder färgbrun för bra Feng Shui. Granen. Uppdaterad 15 maj 2017.