Vad är de 10 sämsta jobben för personer med social ångestsyndrom?

Utmanande jobb för personer med SAD

Om du lider av social ångestsyndrom (SAD) kan du få problem med att hitta ett jobb där du känner dig bekväm. När du jobbar med att övervinna din sociala ångest kan du gradvis utmana dig själv. Om du fortfarande står inför allvarlig ångest kan ett jobb i allmänhetens ögon bara göra saken värre.

Om du vill vara en stand-up komiker, lärare eller poliser - ge inte upp de drömmarna! Inse bara att dessa yrken och andra kan vara särskilt utmanande om du hanterar social ångest.

Å andra sidan behöver du inte känna dig dålig om du spenderar tid ensam är hur du laddar upp. Du kan faktiskt vara en introvert, förutom att ha social ångest, och ett ensamt jobb passar dig bäst. Nyckeln är inte att låta social ångest diktera ditt val av jobb.

Jobb som kan vara mest utmanande för dem med SAD involverar ofta att hantera människor, hantera konflikter och hantera svåra situationer. Nedan följer några exempel på jobb som passar den här beskrivningen.

1 - Server / Waitstaff

Att vara en server kan vara utmanande för dem med social ångest. Getty / Taxi / David Woolley

Även om många tonåringar och högskolestudenter tar deltid på att tjäna jobb för att tjäna extra pengar, finns det många aspekter av detta jobb som kan vara utmanande för personer med social ångestsyndrom.

Som en server förväntas du vara vänlig med dina kunder. gör det så att du får större tips. Andra potentiellt utmanande aspekter av detta jobb, inklusive att hälla drycker, servera mat och hantera olyckliga middagar.

Å andra sidan, om din ångest hanteras genom behandling, kan bli en server ge dig självförtroendet att hantera andra sociala situationer med lätthet.

2 - Kassör

Att vara kassör kräver god förmåga att hantera allmänheten. Getty / Image Bank / Holly Harris

En position som kassör innebär att hantera allmänheten, hantera pengar, förändra sig och ibland arbeta under press.

Även om det på en lugn dag inte kan uppstå för många sociala utmaningar, kommer det på en hektisk dag att bli fylld av möjligheter att utmana din sociala ångest.

Om du är på en punkt som du är redo att utmana dig själv och prata med främlingar hela dagen, ansöka! Annars kanske du vill arbeta med dina symptom först.

3 - Säljare

Säljare utsätts för utmanande sociala interaktioner dagligen. Getty / CaiaImage

Säljare behöver inte bara hantera allmänheten, men de måste vara övertygande, självsäkra och bra på att utveckla rapport .

Många säljare arbetar på provision, vilket innebär att din inkomst är knuten till hur bra du utför på jobbet. Dessutom innebär de flesta försäljningsställena ett tryck för att möta försäljningsmålen.

Detta kan ibland skapa en konkurrenskraftig atmosfär bland medarbetare, snarare än en känsla av kamratskap.

4 - Poliser

Poliserna måste arbeta med svåra människor dagligen. Getty / Moment / J. Castro

Det finns många aspekter av en polisans jobb som kan vara utmanande för dem med SAD.

Som polis måste du kunna tänka på dina fötter, vidta åtgärder och fatta snabba beslut. Du måste också vara skicklig för att hantera svåra människor och potentiellt farliga situationer.

Poliserna är också ibland tvungna att ge presentationer till samhällsgrupper.

5 - Lärare

Lärarna står inför sociala utmaningar på jobbet. Getty / Hero Images

Lärarna gör några av de viktigaste arbetena; De förbereder våra ungdomar för livet och en karriär.

Förutom de allmänna krav som ställs på en undervisningssituation, kommer du också att uppmanas att träffas med föräldrar, hjälpa till med extrautbildade aktiviteter och kommunicera med andra lärare, chefer och skolpersonal.

6 - Hemmaförälder

Hushållsföräldrar har många sociala skyldigheter. Getty / Hero Images

Det finns många aspekter av att vara en förälder som kan vara utmanande om du är rädd för människor. Föräldrar ordnar ofta speldatum för sina barn, organiserar daghem, planerar födelsedagsfester och samordnar sport- och musikaktiviteter. När det här jobbet är klart, innebär det en stor social interaktion med en mängd människor.

7 - Politiker

Politiker står inför många sociala påtryckningar. Getty / Robert Daly

Politiker är i allmänhet talare av natur. De är vanligtvis karismatiska, inflytelserika och kapabla att förena människor. Förutom krav på allmänhetens tal måste politiker hantera allmänhetens granskning, relationer med andra ledare och eventuellt avslag från väljare.

8 - Chef

Chefer spenderar mycket tid på att hantera människor. Getty / Thomas Barwick

Chefer finns i alla typer av arbete. Vanligtvis främjas anställda med rätt uppgifter i ett företag tills de når ledningsnivåer. Cheferna är också ibland nyanställda för att få nya perspektiv till befintliga anställda.

Det finns många aspekter av chefsjobb som kan vara utmanande för personer med social ångestsyndrom, inklusive hantering av många olika människor och problem på en gång och ständiga avbrott under arbetsdagen. Cheferna måste också rapportera till dem i överlägsna positioner.

9 - Performer

Utövare måste övervinna prestationsangst för att lyckas. Getty / Hero Images

Arbetet hos en utövande kan innehålla alla ställen som innebär att vara framför en publik: musiker, talk-show värd, nyhetsankare eller radio personlighet är bara några exempel.

Dessa typer av jobb är särskilt utmanande för dem som lider av scenskräck Donny Osmond och Barbra Streisand är två artister som har övervinnat dessa hinder för att lyckas.

10 - Professionell idrottsman

Professionella idrottare faller ofta byte mot social ångest. Getty / Harry How

Många professionella idrottare inser inte förrän de står inför stora folkmassor att deras jobb är lika mycket om prestanda som det handlar om skicklighet.

Det spelar ingen roll om du är en scratch golfer när du spelar själv; du måste kunna utföra såväl som en världsomspännande publik som du gör när du är ensam.

Idrottare som Zack Greinke och Ricky Williams förstår hur det är att hantera SAD som professionell idrottare.

> Källor:

> Angst och Depression Association of America. Ångest och stress på arbetsplatsen.

> Penn State. Probing Question: Kan en skön person vara en skådespelare?

> Psykologi idag. Tio tips för Shy Job Seeker.

> University of Connecticut. Låt inte ångest komma i vägen för din karriär.

> US News. Hur människor med social ångest kan hitta, landa och behålla ett belöningsjobb.

Ett ord från

Kom ihåg att om du har SAD, bör du inte avskräckas från att bedriva karriär som du tror skulle vara uppfyllande. Samtidigt är det viktigt att bedöma dina styrkor och hitta arbete som visar vad du bäst gör. När du hittar ett jobb som gör att du kan glänsa, som du gillar att vakna upp till varje dag och som erbjuder tillräckligt många utmaningar (både socialt och professionellt), så kommer du att veta att du har hittat rätt passform.