För att vara lyckligare, älska den du är med

Hemligheten till varaktig lycka? Anslutningar med andra.

Om du betraktar dig själv som en naturlig socialperson, är du förmodligen inte förvånad att höra att spendera tid med vänner och familj har visat sig göra dig lyckligare. Men även om du är anti-social, hoppa inte över den här --- det visar sig att du blir lyckligare när du hänger med andra också. Verkligen!

Forskning om inverkan av socialt beteende på hälsa och livslängd har pågått i åratal, med studier efter studien som slår fast att människor helt enkelt sätter sociala varelser som kräver kontakter med andra människor för att kunna trivas.

Faktum är att brist på social koppling kallas större hälsorisk än rökning! Att vara ensam påverka ditt immunförsvar såväl som din mottaglighet för ångest, depression och antisocialt beteende. (Det är lätt att se hur det här kan skapa en ogynnsam cykel, dåliga sociala kontakter orsakar ökad beteende som stör de anslutningarna, vilket betyder mer av dessa beteenden etc.) Här är vad du behöver veta om sociala kontakter och lycka .

Anslutningen är smittsam
Precis som bakterier tenderar din "anslutningsförmån" att vara smittsam --- kärlek, altruism och ja, lycka, alla verkar spridas genom solida mänskliga förbindelser. Det är fantastiska nyheter! Det betyder att du kan skörda fördelarna med ditt nätverk (det vill säga de personer du samverkar med, oavsett om du är personligen eller via telefon eller online) på oväntade sätt. Medan djupa anslutningar verkar vara de mest fördelaktiga kan ännu mer lediga anslutningar fortfarande ge positiva effekter när dessa anslutningar är pro-sociala.

Vissa Harvardforskare överväger sociala sambandsförändringar inom vänskapsnätverk och att hitta positiva inflytande smittsamma på sätt även de som upplever effekterna känner ofta inte igen.

Anslutning handlar om uppfattning
Precis som du kan känna dig ensam i en folkmassa eller ensam trots en stor krets av familj och vänner, är din relation till andra mindre om vad du gör och mer om hur du ser dessa relationer.

Om du tar tid att känna dig tacksam för människorna i ditt liv, fördjupar de dessa obligationer, oavsett om det förändrar något av det yttre beteendet som händer mellan dig eller inte. Det är ganska bra.

Anslutning gör oss kinder
Att känna sig kopplad till dem runt omkring oss skapar ett tryck mot ökade nivåer av altruism. I ett nuberättat experiment gjorde Jonathan Stark sin Starbucks-kortinformation allmän och uppmuntrade andra att använda den eller "betala framåt" som de passade. Kortet såg till stor nytta (både i att lägga till och teckna från fonderna) under dagen, och vissa sociala forskare säger att begreppet anslutning via nätverksnätverk spelade en roll i varför andra var så villiga att bidra. Det kändes som en social situation, och det gav ut de flesta människor ger naturen. Det här är meningsfullt med tanke på vad vi vet om samhällstjänst och andra typer av altruism också, --- människor som är generösa mot andra förstärker inte bara deras hälsa och lycka, men de rapporterar att de känner sig mer kopplade till andra, och de som tjänar dem ökar som väl.

Anslutning kan odlas
Ja, även introverts kan hitta ett sätt att bygga och optimera anslutningar till andra. I dagens tekniska värld är det enklare än någonsin att "hitta din stam", vare sig det är personligen eller via ett digitalt medium.

Den stora nyheten är att alla positiva kontakter har hälsa och glädjeförmåner, så du behöver inte bara leta efter den typ av djupa, bästa vänner-för alltid situationen som "räkna". Att delta i någon form av positiv social interaktion bygger upp din så kallade anslutningsbank, och ju mer du ansluter, desto gladare kommer du att känna, och desto mer sannolikt kommer du att bygga ännu fler anslutningar.

Anslutning är svaret
Om du har läst upp på den berömda Grant Study --- ett 75-årigt longitudinellt projekt som försöker hitta vad som gör oss mest lyckliga --- studieens 3-decades långa regissör George Vaillant sa att takeawayen är klar: "Lycka är kärlek.

Fullstopp. "Och om och om igen, när människor observeras och probes och frågas om vad som får dem att känna kärlek, är det ... andra människor. Inte saker, eller till och med erfarenheter, men våra kontakter med andra människor . För det är det som gör oss lyckligaste .