De fyra avtalen: En granskning

Fördelar och nackdelar med Bestselling Book

De fyra avtalen: En praktisk guide till personlig frihet , av Don Miguel Ruiz, är en underbar bok för stresshantering och personlig tillväxt. Det är skrivet på ett enkelt språk men handlar om komplexa teman som kan hjälpa dig med att föra snabba förändringar i ditt liv.

En nackdel med boken är att vissa av avtalen är för extrema och om du tar dem bokstavligen kan de orsaka ytterligare problem i ditt liv om de tas utan ett ordspråkligt saltkorn.

Men med en viss balans och en känsla av öppenhet kan dessa avtal vara transformativa och stresslindrande . Här är en förklaring av var och en av de fyra avtalen.

Avtal 1: Var oklanderligt med ditt ord

Vad det innebär: I detta avtal diskuteras att man undviker skvaller, lögner, tomma löften och andra sätt som vi orsakar problem med våra ord. Säg bara vad du menar och inser att du kan orsaka skador om du inte är försiktig med vad du säger.

Poängar att vara medveten om: Många inser inte kraften i sina ord och ser inte den skada som kan orsakas av att tala oräkneligt, tanklöst eller aggressivt. De flesta av oss är medvetna om att skrikande på någon kan vara upprörande för dem, men subtila smågrävningar på dem eller skvaller bakom ryggen, kan skada andra mer än vi inser, och då skadar vi själva. Även om det är bra att vara samvetsgrann om hur vi använder våra ord, kan det här avtalet vara svårt att följa helt.

Det är ett bra mål att sträva efter, dock, och en bra riktning att arbeta mot, i vilket fall som helst.

Avtal 2: Ta inte någonting personligen

Vad det innebär: Det här begreppet handlar om att förstå hur andras beteenden bara återspeglar dem. När någon ger oss feedback om vårt beteende eller om oss som människor är det viktigt att komma ihåg att inga åsikter verkligen är objektiva. Vi har alla våra fördomar, våra filter genom vilka vi ser världen.

På grund av detta bör vi inte ta andras syn på oss eller våra handlingar som helt korrekta. När någon säger något om oss, säger de verkligen något om sig själva och hur de ser världen.

Poänger att vara medveten om: Det här är bra råd för att hjälpa dig att bli mindre reaktiv, defensiv och återgivande, men håll den i balans. Medan alla har sina fördomar och det finns ingen sådan sak som sann objektivitet, genom att aldrig ta någonting personligt kan du verkligen begränsa din förmåga att se dina egna negativa mönster och fördjupat tänkande och arbeta för att utveckla mer friska mönster och tydligt tänkande. Som M. Scott Peck säger i The Road Less Traveled , "Problemet med att skilja vad vi är och vad vi inte är ansvariga för i detta liv är ett av de största problemen med mänsklig existens." Även om det är viktigt att släppa mycket av vår oro över andras åsikter, bör en del återkoppling övervägas, och andras behov bör också respekteras. Ge inte upp arbetet med att skilja ansvaret, eller sluta skapa mer stress på lång sikt.

Avtal 3: Gör inte antaganden

Vad det innebär: Mycket stress kan skapas när du antar att du vet vad andra människor tänker utan att kontrollera med dem.

Förstå att andra människor kan ha olika motivation för sina handlingar, till och med drastiskt varierande världsutsikter från er och komma ihåg att verkligen försöka förstå andra och diskutera dessa motivationer innan de hoppar till slutsatser om deras beteende, kan gå långt för att förhindra interpersonell konflikt.

Poäng att vara medveten om: Om du tar det här rådet till extremt kan du ignorera din intuition om människor eller sunt förnuft om någons beteende som personligen skadar dig. Det kan också öppna dig för manipulation om du tränar dig själv för att tro på någons förklaring av negativt beteende snarare än att döma beteendet på egen hand.

Till exempel, inte tro på att du luras på om din partner uppvisar oregelbundet beteende och de klassiska tecknen på otrohet, men han eller hon förnekar starkt felaktighet. Detta avtal är ett bra förslag, men det bör vara tempererat av inre visdom och sunt förnuft.

Avtal 4: Gör alltid ditt bästa

Vad det innebär: Med detta betyder Ruiz att göra det bästa du kan när som helst och du kommer inte att ångra dig. Vissa dagar är ditt bästa inte lika bra som andra dagar, och det är okej. Så länge du sätter en ärlig ansträngning i livet, kommer du inte ha något att skämma över, och kommer inte att slå dig över en mindre än stellär prestation i efterhand.

Poängar att vara medveten om: Det här är bra råd för alla och kan hjälpa dig att uppnå mer framsteg mot dina mål, samt förhindra onödiga känslor av ånger.

Sammanfattning

Medan ibland avtalen är förenklade, är det fortfarande en bra liten bok med några tunga idéer. Att fokusera på något av dessa avtal kan förbättra ditt liv och minska stressen, Att fokusera på alla fyra kan verkligen vara livsförändrande för många människor. Om de följde allmänt och inte fanatiskt kan dessa förslag hjälpa dig att minska en stor mängd stress genom att hjälpa dig att undvika tanke- och beteendemönster som skapar frustration, skyller, skadade känslor och andra negativa känslor .