Så här ställer du in mål som får vad du vill ha av det nya året

Målinställningsförmåga för det nya året eller när som helst

Varje år, massor av människor - kanske även du - välj en lista med resolutioner för nästa år. Vanligtvis är det vanor de försöker göra varje dag, eller vanor de försöker undvika så länge de kan. Tyvärr glömmas många av dessa resolutioner i mars. En viktig orsak till detta är att det är bedrägligt svårt att utveckla eller förneka inblandade vanor "kallt kalkon".

Medan ansträngningen att anta resolution visar en underbar känsla av positiv avsikt är ett bättre alternativ att utveckla nya mål för framtiden. Och det hjälper till att arbeta mot dem som en mer gradvis process snarare än att förvänta sig att förändras omedelbart. Mål är en bättre plan än resolutioner av några viktiga skäl:

Stabil vs Vätska:

Resolutionerna blir desamma: "Jag ska gå och lägga mig tidigt." "Jag kommer sluta äta viss skräp." "Jag går regelbundet till gymmet, även om jag inte går just nu." Om det här är något stort förändringar , det kan känna sig som en stor förändring utan uppbyggnad. Mål kan emellertid hanteras i steg, som börjar med barnsteg och ökar i svårigheter när du blir mer van vid förändringen. Detta gör målen mer realistiska för varaktig förändring .

Sans of Achievement vs. Sense of Failure:

Mål ger dig en riktning att sträva efter, men med de barnsteg du kanske tar mot ditt mål kan du fortfarande känna att du har åstadkommit något och är på rätt spår, vilket i sin tur kommer att hålla dig i rörelse rätt riktning.

När du väl har brutit en styv upplösning är det dock lättare att känna sig som ett misslyckande och ge upp.

Ändringens omfattning:

Upplösningar är vanligtvis ett sätt att nå ett mål, men om du hittar en upplösning som är för svår att hålla fast vid, faller den vanligtvis och glöms bort. Med mål, om du finner en planerad förändring för svår att utföra, kan du justera målet till en lägre intensitet eller släppa den planen men välja ett annat nytt beteende för att försöka att det fortfarande kommer att leda till samma slutresultat och inte förlora sikte på målet.

Tänk dig att du vill bli vana att träna för att vara i bättre form. Du kan göra en upplösning för att gå till gymmet fem gånger i veckan. Men om du upptäcker att du bara hatar gymmet kommer du förmodligen inte att hålla fast vid din upplösning, och du kommer inte att vara närmare ditt mål. Men om du gör "motionera mer", kan du släppa gymmet, men byta till att gå genom ditt grannskap varje morgon och möta fortfarande ditt mål.

Nu när du vet några av varför resolutioner misslyckas ofta och målen är en mer realistisk väg, här är några tips för att ställa in mål som du kan få bakom:

Håll din framtid i åtanke.

Tänk på vad du skulle ha i ditt idealiska liv, och var du vill vara i två, fem eller tio år och se om dina mål tar dig närmare den bilden. Om så är fallet, är de bra mål att hålla fast vid. Om du kan tänka på bilden av var du äntligen vill att dina mål ska ta dig, är det lättare att hålla fast vid dem.

Tänk på breda förändringar snarare än specifika beteenden.

Till exempel, att lösa till "Utveckla en stresshanteringspraxis" ger mer utrymme för tillväxt och förändring än "Gör yoga varje morgon". Medan du vill sätta dina breda mål in i specifika beteenden, bestämmer du att utveckla en stresshanteringspraxis får du utrymme att experimentera och låter dig ändra kursen om du upptäcker att Yoga inte fungerar för dig.

Tänk vad du vill lägga till i ditt liv, snarare än vad du vill ta bort.

Till exempel, istället för att göra målet att "äta mindre ohälsosam mat", fokusera på att försöka "äta mer hälsosam mat". Du kan känna dig mindre berövad om du tycker om att ta bort något istället för att lägga till något bra, och om du ersätter ohälsosam mat i din kost med hälsosam mat, uppnås samma mål. Det är också vanligtvis lättare att lägga till ett beteende än att stoppa ett beteende.

Skapa vanor

När du har ställt dina mål, behåll dem i spetsen av ditt sinne. Håll dem listade i din dagplanerare, ha dem som en del av din skärmsläckare eller posta dem på framträdande ställen runt huset för ett tag.

Bryt sedan ner dem i mindre mål och tänk på vilka steg du behöver vidta för att nå dessa mål. Då, och detta är nyckeln, skapa vanor som kan leda dig till dina mål . Tänk på vilka specifika vanor du kan behålla som kommer att göra större förändringar i ditt liv om du behåller dem och bädda in dem i ditt schema på det enklaste sättet du kan tänka att behålla dem. Om du till exempel vill vara mer lämpad, begå dig att träna i en rimlig tid (du kan öka den som vanan blir mer engrained, men skjuta på något som hjälper dig att känna dig fulländad men inte utmattad och något du kan hålla fast vid), och tilldela en tid varje dag när du övar denna vana. Det fungerar bäst om den här tiden är kopplad till en befintlig vana, precis innan du duschar eller på väg hem från jobbet.

Slutligen belöna dig själv med något litet för att fortsätta hålla fast vid det, tills du gör tillräckligt med framsteg mot dina mål att framstegen blir sin egen belöning. Och kom ihåg att förändring inte kommer över natten, men när du jobbar med att utveckla det som är viktigt för dig kommer förändringen, och det kommer att vara bestående. Kom ihåg det här och njut av att bygga livet du var tänkt att leva!