5 enkla stressreducerare att försöka nu

1 - Stressreducerare # 1: Lugna din fysiologi med andning

Andningsövningar kan lugna din kropp och själ i bara några minuter. webphotographeer / Getty Images

Jag ställs ofta på denna fråga: "Om jag bara skulle göra en sak för att lindra stress, vad är det bästa att göra?" Det här är en bra fråga, för inte alla har tid eller energi för attityd och livsstilfinnsyn på kort tid, särskilt när de är mest stressade (vilket vanligtvis är när de börjar leta efter svar med stresshantering) . Frågan om "bästa spänningsreducerande" skär till hjärtat av stresshantering: "Är det möjligt att effektivt avlasta stress genom att bara ändra en sak?"

Du kommer gärna veta att det är möjligt. Det finns några enkla, fristående spänningsreducerare du kan försöka som kan ha en betydande inverkan på din totala stressnivå. Följande fem strategier kan hjälpa dig att minska stressen - särskilt kronisk stress , den skrämmande sorten - på flera sätt samtidigt, och ge varaktiga resultat. Jag uppmanar dig att anta en av dessa spänningsreducerare i din stressavlastningsrepertoar idag och se vilka förändringar du upplever. (Du kan till och med fortsätta lägga till strategier för stressreducering tills du gör alla fem på en gång, men känner inte att du måste göra allt nu - en spänningsreducerare är tillräckligt.)

Stressreducerare # 1: Lugna din fysiologi med andning

Lärande stresslindring andning kan bara vara min nummer-one stress reduktions rekommendation eftersom det kan användas snabbt och enkelt av nästan alla, när som helst och på något ställe. Du kan använda andningsstress när du fortfarande befinner dig i en stressig situation, och därigenom kan du vända ditt stressrespons och förändra hela din upplevelse av en stressig situation. Du kan också göra andningsövningar när som helst under dagen när du inser att du är stressad och lugn din kropp rätt då och då. Andningsövningar är en stor övergripande spänningsreducerare av följande ytterligare skäl:

Så här börjar du med andningsövningar .

2 - Minska stress med övning

Att veta att du har andra som stöder dina mål kan hjälpa dig att hålla dig mer motiverad. Att upprätthålla närmare relationer kan hjälpa dig att känna mindre stressad. David De Lossy / Getty Images

Stressreducerare # 2: Övning

Motion är en fantastisk spänningsreducerare och övergripande wellnessförstärkare. Övning kan hjälpa dig att hålla ner din vikt och din livslängd, men är en kraftig spänningsreducer av några olika orsaker:

Se detta för idéer om att komma igång med träning som stressavlastare .

3 - Skift ditt perspektiv med tacksamhet och optimism

Det finns många sätt att odla tacksamhet och ändra ditt perspektiv, och de kan hjälpa dig att minimera stress. Carlina Teteris / Getty Images

Stressreducerare # 3: Skift ditt perspektiv med tacksamhet och optimism

Forskning visar att optimister slutar först . Det är inte bara att människor som har goda saker händer dem tenderar att vara mer optimistiska. Optimister upplever samma stressorer som pessimister upplever, men de tenderar att känna sig mindre stressade. Det finns också andra fördelar för optimism som gör det här vanliga tankemönstret en krafthöjdsreducerare:

Läs mer om egenskaperna hos optimister och hitta sätt att bli mer optimistiska .

4 - Öva meditation regelbundet

Meditation kan bygga motståndskraft och lägre stressnivåer. Tetra Images / Getty Images

Stressreducerare # 4: Öva meditation regelbundet

Vi börjar bara lära oss de fantastiska fördelarna med meditation , men vi vet tillräckligt för att säga att detta är en kraftfull spänningsreducerare. Meditera för bara några minuter kan du omedelbart sätta dig i ett lugnare, nuvarande tillstånd, med ditt stressrespons tillbaka till förspänningsnivåerna. De som regelbundet övar meditation kan hitta ännu större fördelar, inklusive men inte begränsade till följande:

För att dra nytta av stressreducerande fördelar med meditation behöver du bara ha några oavbrutna minuter att sitta. Den här listan med meditationstekniker kan hjälpa dig att komma igång.

5 - Klipp ut stora stressare

Hur många stressorer har du i ditt liv? Hur många kan du klippa ut ?. Paul Harizan / Getty Images

Stressreducerare # 5: Klipp ut vad du kan

Ibland kommer en stor del av vår stress från en situation i våra liv som orsakar kronisk stress. Detta kan vara ett svårt jobb, ett olyckligt förhållande, ett förpackat schema eller en annan situation som ständigt orsakar stress. Finns det att du ständigt stressar över samma situation? Det kan vara en kraftfull strategi för stressreducering för att ta itu med den specifika situationen så mycket du kan, och avvärja den stressnivå som produceras i ditt liv. Följande resurser kan hjälpa till med vanliga kroniska stressframkallande situationer:

6 - Forskning om stressreducerande

Följande forskning användes i denna artikel om stressreducerande medel. För senare forskning om stress, samt länkar till fler resurser, vänligen rulla ner.

källor:
Adler MG, Fagley NS. Värdering: Individuella skillnader i att hitta värde och betydelse som en unik prediktor av subjektiv välbefinnande. Journal of Personality Februari 2005.
Astin JA, Shapiro SL, Eisenberg DM, Forys KL. Mind-Body Medicine: Statens vetenskap, konsekvenser för praktiken. Journal of the American Board of Family Practice mars / april 2003. Bonadonna, Ramita PhD. Meditationens inverkan på kronisk sjukdom. Holistisk omvårdnadspraxis. November / december 2003.
Emmons RA, McCullough ME. Att räkna välsignelser mot bördor: En experimentell undersökning av tacksamhet och subjektiv välbefinnande i det dagliga livet. Journal of Personality and Social Psychology Februari 2003.
Rimmele U, Seiler R, Marti B, Wirtz PH, Ehlert U, Heinrichs M. Nivån på fysisk aktivitet påverkar binjur och kardiovaskulär reaktivitet mot psykosocial stress. Psychon. 13 oktober 2008.

Lycka Forskning

Har du någonsin undrat hur man verkligen får större lycka till ditt liv med forskningsbevisade strategier? Vad säger studierna faktiskt om lycka och stress? Läs mer om glädje och stressforskning .

Stress och hälsoforskning

Stress har stor inverkan på hälsan, och forskning kan visa dig exakt hur. Läs vidare för visdom av många forskningsstudier om stress och hälsa .