Stressavlastare: 70 sätt att minska stress

Bästa stressavlastare för alla typer av människor

Vi upplever alla stress regelbundet, även om stressens typ och intensitet kan variera från mindre utmaningar till stora kriser. När stress blir för intensiv, kronisk och omanövrerad, kan det ta en vägtull på vår hälsa och välbefinnande. Därför är effektiva stressavlastare väsentliga för att återställa inre frid och fysisk hälsa.

Det kan dock vara utmanande att hitta stressavlastare som passar för varje stressig situation.

Du kanske inte alltid är i humör för meditation när dina tankar är racing, men det är ett kraftställe av en stressavlastare. du kan ibland möta relationen stress som inte är så väl hanterad av andning övningar (en annan mycket effektiv stress reliever) som det kan vara genom att lära sig kommunikationsteknik. Guidade bilder är fantastiska för innan sänggåendet medan spel är en optimal spänningsreliever för att dela med vänner.

Följande lista utformades med mångsidighet i åtanke. Dessa stressavlastare är bevisade effektiva och kan användas i olika situationer. Du kan prova dem varje gång och se vad du tycker mest om, eller gör några favoriter en del av din dagliga rutin, med några extrafunktioner att använda på erforderlig basis.

Varje listobjekt är länkat till mer information för att göra det till en lista som är värd att återkomma igen och igen.

Öva med hjälp av guidad bildvisning

Att öva guidad bildspråk är ett roligt och enkelt sätt att ta en paus från stress, klargöra vad du vill och bygga optimism.

Det är en relativt snabb väg till mental fred.

Använd självhypnos

Självhypnos ger en enkel och avkopplande rutt till förändrade vanor, slappna av din kropp, ändra dina tankmönster och mycket mer. Eftersom alla dessa kan vara stressavlastare är självhypnos väl värt ansträngningen.

Lär dig autogenics

Autogenics gör att du enkelt kan ändra din fysiologi med ditt sinne och vända ditt stressrespons .

Lär dig hur och du kommer att ha ett bra verktyg för att bekämpa stress.

Använd journaler

Journaling kan användas på flera olika sätt, som alla kan lindra stress. Eftersom journaling bevisas av forskning för att ge flera hälsofördelar förutom stressavlastning, rekommenderas denna stressavlastare.

Få in meditation

Meditation ger kortvarig stressavlastning samt långvariga stresshanteringsfördelar. Det finns många olika former av meditation att försöka - var och en är unik och ger sin egen överklagande.

Lär dig PMR

Progressiv muskelavslappning, eller PMR, är en teknik som låter dig slappna av alla muskler i kroppen, grupp för grupp. Börja sessioner ta flera minuter och låta dig känna dig fysiskt och känslomässigt avslappnad när du är klar. Med träning kan du uppnå full kroppsavkoppling inom några sekunder.

Öva Yoga

Yoga innehåller andningsövningar, meditation och lätt träning. En session ger första stressavlastning, och fortsatt övning ger ökad motståndskraft mot stress. Det är en av de mer potenta stressavlastarna.

Använd andning

Andningsövningar ger bekväm och enkel stressavlastning genom att de kan användas när som helst, var som helst och de arbetar snabbt.

Spela spel

Om du gillar ett bra spel med en grupp vänner eller spelar något avslappnande online kan du tänka på dina stressorer och kan leda till ett mer avslappnat tillstånd.

Spel är stressavlastare som fungerar bra eftersom människor njuter av dem tillräckligt för att använda dem regelbundet.

Sex

Inom ett hälsosamt förhållande kan kön vara en fantastisk stressavlastare eftersom det innehåller flera andra stressavlastningsingredienser - andning, beröring, social koppling och några andra - och ger en rush av endorfiner och andra fördelaktiga kemikalier med orgasm. Det är en annan av de mer "roliga" stressavlastarna som också kan vara ganska effektiva.

Få mer skratt i ditt liv

Den fysiska handlingen av skratt frigör spänning och ger positiva fysiologiska förändringar. Att hitta sätt att arbeta mer skratt i din dag kan vara en effektiv väg till stressavlastning.

Titta på Biofeedback

Medan biofeedback kräver viss specialutrustning, kan denna spänningsavlastningsteknik låta dig bli mer medveten om och medvetet ändra de fysiologiska förändringar som kommer med stress. Genom att använda ditt sinne för att slappna av i din kropp, kan du också slappna av ditt sinne i större utsträckning och skapa en positiv återkopplingsslinga.

Använd musikterapi

Musik kan förändra din fysiologi på sätt som hjälper dig att lindra stress. Det är en trevlig passiv väg till stressavlastning. Formella musikterapi sessioner kan hjälpa till med en rad stressrelaterade problem.

Ta en promenad

Övning är en fantastisk stressavlastare som kan fungera på några minuter. Ta en promenad kan du njuta av en förändring av landskapet, vilket kan få dig till en annan sinnesstämning, och ger också fördelarna med träning. Lär dig om de andra fördelarna med att gå som stressavlastare.

Plantera en trädgård

Att komma ut och njuta av landskapet är bara ett av de sätt som trädgårdsarbete kan bidra till stressavlastning. Läs om de andra stressavlastningsfördelarna med att plantera en trädgård.

Öva Time Management

Att hona dina färdigheter i tidshanteringen kan ge dig möjlighet att minimera stressfaktorerna som du upplever, och bättre hantera de som du inte kan undvika. När du kan slutföra allt på din "att göra" lista utan stress av rusning eller glömmer, känns hela ditt liv enklare.

Lyssna på musik som behövs

Att hitta en musikterapeut är inte det enda sättet musik kan hjälpa till som en stressavlastare. Skapa spellistor för olika stämningar (en katartisk mix för när du vill bearbeta känslor, en positiv mix för när du behöver mer energi etc.) kan hjälpa dig att lindra stress passivt, roligt och bekvämt.

Ät en balanserad diet

En dålig diet kan ge större reaktivitet mot stress. En hälsosam kost kan ge större fysisk och emotionell välbefinnande. Hitta några enkla gå till måltider och snacks, och känna mindre stressad i ditt dagliga liv.

Lär dig självständiga kommunikationsfärdigheter

Relationer kan vara bra stressavlastare. Att veta hur man håller dina relationer friska genom effektiv kommunikation är en av de bästa investeringarna av tid och energi för stressavlastning.

Njut av aromaterapi

Aromaterapi har verkliga fördelar för stressavlastning. Det kan hjälpa dig att bli energiserad, mer avslappnad eller mer närvarande.

Minska koffeinintag

Konsumerar koffein för sent på dagen kan påverka sömnkvaliteten, vilket påverkar stressnivåerna. Att förtära för mycket kaffein i allmänhet kan göra dig mer känslomässigt reaktiv mot stress. Lär dig hur mycket koffein är för mycket.

Drick i moderation

När man talar om att känna gränser är det särskilt viktigt att behålla noggranna gränser med alkohol. Ett glas rött vin i slutet av dagen kan ge avkoppling, men för mycket alkohol kan uppenbarligen medföra många andra problem.

Stryk inte ut

Att ställa ut ett stressigt eller arbetsintensivt projekt kan bara öka den stress du upplever. Lär dig hur du slutar förhalning kan du få gjort vad du behöver göra, utan att lägga på stress i en tidsfrist.

Drick grönt te

Sitter med ett glas grönt te och planerar för dagen framåt, eller reflekterar dagen bakom (kom ihåg: koffein på natten!) Kan ge dig en trevlig paus och en smak av fred. Du kommer också att uppleva hälsofördelarna med grönt te.

Kasta på lite musik och rent hus

Det här är roligare än det låter. Musiken kan lyfta ditt humör och stimulera dig, den fysiska aktiviteten i rengöring kan ge dig ytterligare fördelar, och du kommer att bli kvar med en mindre rotig och lugnande miljö. Det är en trippelströmsstrategi för stressavlastning!

Titta på akvariefisk

Även om du bara tittar på en fisk simma runt en skål, ta lite tid att koppla av och titta på en fisk som glider runt i vattnet kan hjälpa dig att sakta ner, fokusera på något annat än dina stressorer och slappna av i några minuter.

Ta en promenad med en vän

Socialt stöd är en av de mest effektiva stressavlastarna runt. Att ta tid att vårda dina relationer när du stressas kan få dig till ett bättre ställe emotionellt och kan också vara bra för dina vänner.

Sjung med musik

Musik har förmågan att motstå stress på flera sätt, och det kan inte bara vara en uppslukande upplevelse utan också en katartisk man som bältar ut en sång. Dessutom kan sången ge en speciell känsla av spänningslösning under stressade tider. (Om du är blyg om dina sångförmågor, kan du alltid sjunga i duschen eller din bil.)

Ställa in ett hem Spa

Hela spa-upplevelse kan vara underbart lugnande. Att köra ett bubbelbad med lite lugnande ljud kan låta dig känna sig ren och avslappnad och omtänksam. Införlivande aromaterapi kan intensifiera stressavlastningen. (Och om du inte har ett badkar kan även en snabb fot suga och lotion hjälpa dig att må bra.)

Klipp ner på några av dina åtaganden

Att leva ett helt liv är bra, men när du är utmattad och överväldigad, njuter du nog allt mindre än du kunde vara. Ibland skär av några av de mest stressiga eller minst nödvändiga aktiviteterna kan göra underverk för dina stressnivåer.

T ry en 5-minuters meditation

En av anledningarna till att vissa människor ger för att inte ta en meditationsvanor är att de inte har tid för en daglig 20-minuters session. Nästan alla av oss kan klämma i fem minuters meditation, oavsett hur upptagen vi är, och lyckligtvis är det tillräckligt för att göra skillnad.

Använd choklad till din fördel

Stora mängder choklad kan få dig att känna dig sjuk och ångerig. Men små mängder av de bra grejerna kan ge en underbar smak och ge en övning i mindfulness utan dessa nackdelar. Och mörk choklad ger ytterligare fördelar också!

Gå din hund

Att komma ut i solskenet (eller om det är vad som finns där ute) med din hund kan ge er båda den övning och bindningstid du förtjänar och kan lindra stress i processen.

Försök med andningsövningar

Dessa stressavlastare är underbara eftersom du kan använda dem var som helst och jobbet snabbt!

Rita en bild

Att njuta av din kreativitet kan vara ett underbart sätt att lindra stress, och det är inte bara en aktivitet för konstnärer. Det har visat sig att teckning och färgning effektivt kan lindra stress, så plocka upp en penna och klotter.

Dansa till din favoritmusik

Om du gillar att sjunga som en stressavlastare, försök gå och dansa!

Arbeta på att bli en optimist

Optimister tenderar att ha lyckligare och hälsosammare liv, vilket förmodligen betyder att de också stressar mindre. Lyckligtvis kan du bygga din egen tendens mot optimism och märka vad som är bra i ditt liv oftare.

Försök med fokuserad meditation

Meditation kan praktiseras på många sätt, och en av mina favoriter är att fokusera på ett objekt eller en tanke. Lär dig hur du gör detta och öva med olika fokusobjekt. Du kan hitta denna typ av meditation lättare än du förväntar dig.

Du ser en Fitness Tracker för att lindra stress

Fitness trackers är inte bara för att räkna steg (även om de är bra för det!), Så om du har en Fitbit, Apple Watch eller en annan fitnessspårare, så här använder du den till din fördel.

Ta en mini-semester

Många, många semesterdagar går oanvända av människor som tycker att de inte har tid eller pengar för en större resa. Lyckligtvis kan mini-semester verkligen vara roligt och avkopplande! Så här gör du det mesta av en.

Be

Många människor vänder sig till andlighet för stressavlastning, och studier visar att det fungerar. Bön kan vara avkopplande såväl som känslomässigt tröstande och andligt upplyftande. Nästa gång du känner dig stressad, glöm inte bönens kraft.

Håll en tacksam tidskrift

Att räkna dina välsignelser gör mer än att påminna dig om de saker du måste vara tacksam för. det sätter dig i en tänkesätt där du oftare märker andra saker du måste vara tacksam för, och dina stressorer känner sig mindre jämförda. Det påminner dig också om alla resurser du måste klara av stressen, vilket kan vara ganska empowering.

Spela musik och laga något underbart

Ja, musik är så bra för stress att jag fick nämna det igen. Parat med de ljuva dofterna och tillfredsställande känslan av att laga något gott, kan musik åter transportera dig till ett mindre stressat tillstånd. (Dessutom, de människor du delar med dig med kommer att älska dig för det här!)

Omgiv dig med positiv energi

Det kan låta som en no-brainer att säga att om du känner dig stressad bör du ta bort dig från de stressiga situationerna. Att omge dig själv med stödjande människor och en lugnande miljö kan dock göra mer än att flytta dig bort från stress. det får dig närmare inre frid.

Lär dig att säga nej att kräva på din tid

Att ställa in gränser och vägra att överboka själv kan vara lättare sagt än gjort, men det eliminerar en hel mängd stressorer som du annars skulle behöva hantera. Om du inte är bekväm med att göra det ännu, kan den här artikeln hjälpa.

Ta en tupplur

Sömnberoende kan göra oss alla stressiga. Lyckligtvis kan lurar bidra till de övergripande sömnbehoven och kan hjälpa dig att känna sig mindre stressad och mer uppfriskad. Här handlar det mer om fördelarna med en bra power nap.

Få dagliga stress och mental hälsa tips

Att ha tillgång till en stadig ström av handlingsbara strategier kan hålla stresshantering i spetsen av ditt sinne, så även om du inte är redo att prova några av dessa nya hanteringsstrategier nu när du behöver dem, kommer de inte vara långt.

Minska stress på jobbet

Vissa typer av arbetsspänningar kan göra dig rädd att gå till jobbet! Så här hjälper du till om problemet inte är dig

Ta på dig en ny stresshälsa och håll dig fast

Ibland bara att hitta ett nytt sätt att lindra stress och införliva det i din rutin kan omvandla hur du känner för ditt liv och hur du hanterar stress. Tänk inte bara på att prova några av dessa - sätt några av dem i praktiken idag! (Och igen imorgon.)

Spela musik under din pendling

Musik har stor stressavlastning och hälsofördelar. Prova detta och hitta ytterligare sätt att använda musik som en daglig stressavlastare.

Få en massage

Massage kan vara ett bra sätt att lindra spänningar i kroppen, och en självmassager ger dig en billig massage när som helst. Läs mer om detta och andra spänningsfrihetsgåvor och verktyg.

Ta en lugn dag

Om du inte har pengar eller tid för en semester, tar en lugn dag ett bra sätt att ta en paus. Här är några fler idéer för stress-reliever-mini-semester.

Tjuv av lite

Med hur upptagen är vi alla idag, det kan betala för att ta lite tid att göra ingenting. Vi kände alla instinktivt detta som barn, men någonstans under vägen blev för upptagen för att låta våra inre barn komma ut att leka. Läs mer om detta och andra stressavlastare från barndomen.

Skratta med dina vänner

Skratt har betydande stresshantering och till och med hälsofördelar. Lär dig mer om stressbelastningens fördelar med skratt och hitta sätt att arbeta med den här stora stressavlastaren i din dag.

Kasta en liten fest

Socialt stöd verkar underverk på en persons stressnivå, och varje typ av vän är viktigt. Kasta en liten fest (i motsats till en stor, orubblig, eller ingen fest alls) och fira dina viktigaste vänner och de roller de spelar i ditt liv. Du stärker dina sociala band och lindrar den stress du känner.

Ha en Spa Natt hemma

Att ta sig tid att skämma bort dig är en viktig men ofta glömd stressavlastare. Ett billigt sätt att göra detta är att ha en spa-natt hemma. Lär dig hur nu.

Gå snabbt på nyheter

Nyheterna är viktiga, men det vi hör i nyheterna kan i dag vara mycket stressigt. Att ta en dag i veckan för att undvika nyheterna från tv, internet och andra källor kan göra oss bra. Om något som är riktigt viktigt händer, hörs det om det, men lugn och ro kan vara bra för dina stressnivåer.

Läs en bok

Att gå vilse i en bra bok kan vara ett bra sätt att lindra stress. Här är ett urval av bra fiktion och non-fiction som kan vara speciellt till hjälp för stressavlastning.

Dagdröm

Ge ditt sinne en paus och låt det vandra ett tag. Med mening. Tänk dig att simma i en chokladpool, flyta på månen, eller vinna ett Nobelpris och gå till Disneyland för att fira. Du kommer känna mindre stressad på bara några minuter!

Få en kram från en älskad

Kom ihåg när du var liten och en kram från mamma eller pappa skulle fixa allt? Kramar och andra former av socialt stöd kan fortfarande göra stor skillnad.

Ha en pyjamadag

Ta en hel dag (en dag som du är ute från jobbet) och stanna kvar i dina jammies. Koppla av, håll dig bekväm och gör vad du vill ha. Det känns som en mini-semester och du behöver inte ens lämna huset!

Utveckla en positiv självförtroende

Vi inser ofta inte hur mycket våra tankar färgar vår värld, men effekten av självpratning är betydande och genomgripande. Att utveckla en mer positiv stil med självprata kan vara en mindre förändring som har stor inverkan. Det är aldrig för sent att ändra.

Ät i stil med klassisk musik

Musik kan sakta ner ditt system och hjälpa matsmältningen. Läs mer om fördelarna med musik.

Odla Mindfulness

Oroa sig för framtiden eller återhämta det förflutna kan verkligen tömma dig på sätt som du inte lätt kan inse. Öva konsten att vara i nuet eller lära dig en annan lätt meditationsteknik. Med övning borde du finna att du har mycket mer energi att ägna sig åt vad som händer just nu.

Börja röra

Att träna är ett bra sätt att ta hand om dig själv och din hälsa. Här är 10 mer bra självhanteringsstrategier för stresshantering.

Sluta själv Sabotage

Är du din egen värsta fiende? Om du saboterar din egen lycka och känsla av fred (antingen medvetet eller omedvetet), nu är det dags att sluta. Här är hjälp med att stoppa själv sabotage.

Spela med dina husdjur (eller någon annan)

Husdjur har bra stresshantering och hälsofördelar. Oavsett om du slår en katt, slänger en frisbee till en hund eller stirrar på invånarna i en tank, kan du sänka ditt blodtryck och din stressnivå ganska snabbt!

Skapa konstverk

Att komma i kontakt med din kreativa sida kan ha varit lätt för dig under barndomen, men om du har förlorat kontakten med din förkärlek för att rita, är det inte för sent att hämta det igen! Lär dig mer om att minska stressen med de terapeutiska egenskaperna hos konsten.

Jämför ditt liv med andra människors stressproblem

Vad spänner dig mest? Tränar du regelbundet? Dessa spänningsundersökningar är ett roligt sätt att se hur andra människor bor och tittar på världen och undersöker ditt eget liv och rollen som spänningen spelar i den.

Visualisera ditt idealliv - och gör det tillfälle!

Guidade bilder, självhypnos och visualiseringar kan hjälpa dig att visualisera var du vill vara i livet och sedan vara där. De är också bra sätt att lindra stress - nu och i framtiden.

> Källor:

> Bennett MP, Lengacher C. Humor och skratt kan påverka hälsa: III. Skratt och hälsa. Bevisbaserad kompletterande och alternativ medicin. December 2005.

> Evenson RJ, Simon RW. Förtydligande förhållandet mellan föräldraskap och depression. Journal of Health and Social Behavior.

> Nakata A, Takahashi M, Irie M, Ray T, Swanson NG. Jobbtillfredsställelse, vanlig förkylning och sjukfrånvaro hos tjänstemän Anställda: En tvärsnittsundersökning. Industriell hälsa , september 2010.

> Stansfeld S, Candy B. Psykosocial arbetsmiljö och mental hälsa - en meta-analytisk granskning. Scandanavian Journal of Work, Environment and Health , december 2006.

> Ullrich, Philip M., MA; Lutgendorf, Susan K., Ph.D. Journal om stressiga händelser: Effekter av kognitiv behandling och emotionell uttryck. Annals of Behavioral Medicine , vol. 24, nr 3, 2002.