Over-the-counter antidepressiva medel

När du lider av svårare depression och behöver tillförlitlig lindring från symptom är receptbelagda antidepressiva medel det bästa alternativet. Men om du har mild till måttlig depression utan självmordstankar och uppmaningar kan vissa receptfria preparat vara värda ett försök.

St John's Wort

St John's Wort. esemelwe / Getty Images

St John's wort har en lång historia av användning, går tillbaka till antiken. I den moderna världen har det blivit ett populärt depressionstillverkande med stöd av ökat stöd i den medicinska litteraturen.

De rapporterade biverkningarna är ovanliga och sällsynta, inklusive torr mun, yrsel, förstoppning, gastrointestinala symptom och förvirring. Jag kan också interagera med vissa andra läkemedel. Experter rekommenderar också användningen av solskyddsmedel med denna ört på grund av möjligheten att skapa solkänslighet.

Doseringar som används i studier har varit ganska varierbara och är beroende av örtens eller dess extrakts formulering. Du bör följa paketets anvisningar för ditt specifika varumärke.

Omega-3 fettsyror

Sharaff / Getty Images

Omega-3 fettsyror är mycket viktiga för hälsan; Men eftersom våra kroppar inte kan göra dem måste de erhållas från de livsmedel vi äter. Tyvärr brukar vi inte äta tillräckligt med dessa för att upprätthålla ett rätt balans i våra kroppar, som tros bidra till depression och andra hälsoproblem.

Medan omega-3-fettsyretillskott, som vanligtvis härrör från fiskolja, anses vara ganska säkra, kan vissa människor uppleva magbesvär och fiskiga burps med högre doser. Dessutom varnar läkare att de kan öka effekterna av blodförtunnande läkemedel.

Ingen speciell dos rekommenderas vid denna tidpunkt för depression, även om en rekommenderad startdos är cirka 0,5-2 g dagligen. FDA rekommenderar att du inte går över 3 g per dag utan din läkares tillstånd på grund av en potentiellt ökad risk för blödning. För de som väljer att äta fisk i stället för att ta ett tillskott, rekommenderar American Heart Association två portioner fisk per vecka för allmän hälsa, vilket kan tas som en god minsta konsumtionsnivå.

5-HTP

Av Jynto [CC0], via Wikimedia Commons

5-HTP , eller 5-hydroxytryptofan, är en aminosyra som vår kropp gör från en dietisk aminosyra som kallas l-tryptofan. Eftersom det kan göras till serotonin, en neurotransmittor som antas vara involverad i humörreglering, anses det att det kan kompletteras i pillerform för att hjälpa depression.

Även om det behövs bättre kvalitetstudier för att fastställa effektiviteten som antidepressiv, finns det några bevis för att det hjälper till med depression. Dessutom är det i allmänhet säkert och väl tolererat, även om biverkningar kan uppstå och det finns oro att det kan leda till en farlig uppbyggnad av höga serotoninnivåer om den används tillsammans med andra läkemedel som påverkar serotonin.

Doser på omkring 200-300 mg per dag verkar vara ganska väl tolererade.

Samma

Av NEUROtiker (eget arbete) [Public domain], via Wikimedia Commons

SAMe (S-adenosylmetionin) produceras i våra kroppar från den essentiella aminosyran metionin och den energiproducerande föreningens adenosintrifosfat (ATP). Det kan också tas som kosttillskott.

SAMe spelar en roll i metylering, en process som är inblandad i reglering av neurotransmittorer som serotonin, så att den eventuellt kan spela en roll i depression.

Studier indikerar att det kan lindra depression såväl som en äldre typ av antidepressiva medel som kallas tricykliska antidepressiva medel. Hittills har det inte jämförts med de mer populära SSRI-antidepressiva.

Inga allvarliga biverkningar har rapporterats.

I kliniska prövningar som inbegriper dess användning vid behandling av depression har doser varierat mellan 800-1 600 mg. Följ anvisningarna för paketet eller kontakta din läkare för en lämplig dos för dig.

Rhodiola Rosea

Av Daderot (eget arbete) [Public domain], via Wikimedia Commons

Även om inte mycket engelskspråkig forskning för närvarande finns tillgänglig på Rhodiola rosea , har den studerats i Ryssland och Scandanavia som en växtbaserad antidepressiv och stressreliever. Dessutom har det länge använts av herbalists som en adaptogen , vilket innebär att det anses att kunna hjälpa människor att bättre hantera effekterna av stress. Medan amerikansk och europeisk forskning fortfarande befinner sig i sina tidiga skeden verkar denna ört ha en del åtgärder som antidepressiva och det har en bra säkerhetsinformation.

Vanligen använda doser varierar från 200 till 600 mg / dag. I studier har 340 till 680 mg av ett R. rosea- extrakt känt som SHR-5 testats i upp till 12 veckors användning.

Vitaminer och mineraler

Brian Hagiwara Photolibrary / Getty Images

Ett brett utbud av vitaminer och mineraler har undersökts för deras potentiella roll i depression. Några av de näringsbehandlingar som har undersökts inkluderar vitamin B12 , krom och inositol. Det är inte möjligt inom ramen för denna artikel att ge fullständiga detaljer om alla näringsfaktorer som är involverade i depression. Mer detaljerad information finns på länkarna. I allmänhet kommer dock en adekvat och balanserad diet att ge alla vitaminer och mineraler som enskilda behöver för god hälsa och känslomässig balans. Alternativt kan vitamin- och mineraltillskott användas. Var vänlig kontakta din läkare om du har särskilda problem angående vitamin- eller mineralbrist.

källor:

Iovieno, Nadia, Elizabeth D. Dalton, Maurizio Fava och David Michoulon. "Second-level naturliga antidepressiva medel: granskning och kritik." Journal of Affective Disorders . 130 (2011): 343-357.

Michoulon, David, MD, Phd. "Uppdatering och kritik av naturläkemedel som antidepressiva behandlingar." Obstetrics & Gynecology Clinics of North America 36 (2009): 789-807.

"Rhodiola Rosea." Drugs.com . Wolters Kluwer Health. Publicerad: 2009. Åtkomst: 27 juni 2015.

Natural Standard Research Collaboration. "Drog och tillskott: SAMe." Mayo Clinic . Mayo Foundation för medicinsk utbildning och forskning. Senast uppdaterad: 1 november 2013. Tillgång: 27 juni 2015.