End-Stages Alkoholism Stöd för Familjer

Det finns få resurser för dem som arbetar med terminala kära

För vänner och familjemedlemmar som har sina älsklingar går igenom alkoholismens slutstadium, kan upplevelsen vara frustrerande och ensam. Känslan av maktlöshet kan överväldiga dig när du tittar på någon du bryr dig om att dö och dö medan du vägrar att erkänna att deras dricka är ett problem.

Och gör inget misstag om det, de dör. Vänster obehandlad, alkoholism är en dödlig sjukdom.

Alkoholisten i Lindas liv är ett av de terminala fallen. Åtta gånger har hon blivit tillsagd att han inte skulle leva ytterligare sex månader. Tre gånger har han varit i döds dörr, med hospice involverad i hans sista dagar. Men han fortsätter att komma tillbaka, gå igenom detox och återhämta sig.

Han kommer inte att göra det

"Jag förutser och planerar till slutet som tyvärr alltid känns som om det skulle bli en välsignelse" skriver Linda på hennes blogg. "Vi har gått igenom" han kommer inte att göra det "prova många, många gånger."

Men han fortsätter att göra det. Därför titeln på hennes blogg, "The Immortal Alcoholic."

Vanligtvis när en ny återhämtningsrelaterad blogg kommer över mitt skrivbord, besöker jag kortfattat bloggen, läser några inlägg, ser till att den uppdateras regelbundet, den är på ämnet och är välskriven innan den rekommenderas till andra läsare.

Men på den odödliga alkoholisten lingrade jag. Jag stannade i timmar och läste allt på platsen om försök, prövningar och ja, även den humor som var inblandad i att ta hand om en alkoholist i slutstadiet.

Alkoholism är en progressiv sjukdom

När du börjar läsa Lindas historia vill du hitta henne och ge henne en stor kram, även om jag misstänker att hon föredrar att du bara lämnar en kommentar. Men för de av oss som har sett eller tittar på kära döda sig med alkohol, är hennes historia både hjärtbrytande och uppbyggande.

En marinkvinna, Linda behandlade sin mans progressiva alkoholism i 20 år medan han lyfte en familj , men lämnade sedan honom efter att hennes dotter var vuxen. Under de 15 år som de separerades (men inte skiljas) gick hans alkoholism fram till den punkt som det påverkar hans hjärna och sina inre organ.

Skydda hennes dotter

När hennes dotter fattade beslutet att ta sin sorgfulla pappa in i sitt hem för att ta hand om honom, gick Linda in för att skydda sin dotter från galenskapen.

"Min dotter ville att han skulle bo med sin familj. Jag sa nej," skriver Linda. "Jag hade varit gift med honom för att få mina militära fördelar. Han var mitt ansvar. Det var dags för payback. Jag ville inte att min dotters liv skulle bli centrum för sin alkoholcirkel. Jag var tvungen att skydda henne genom att öka och gör vad som behövs. "

Vårdgivare, polis och warden

På något sätt har Linda lyckats känna sig emotionellt avlägsna sig från alkoholisten samtidigt som han visserligen tjänat som sin vårdnadshavare, polis och vaktmästare. Han bor hos henne i sydöstra USA i hennes lantliga hem mil från närmaste spritbutik.

Vid den odödliga alkoholisten Linda inlägger ofta bloggar om hennes dagliga livskamp med en alkoholist som slutar, som vid det här skrivandet har varit torr i mer än tre månader, men klargör nästan dagligen att han en dag kommer att dricka igen.

Svårt att hitta information

Hennes blogg behandlar prövningen av att leva med någon vars sinne och hälsa har förödats av alkoholmissbruk, men hon har också sidor av resurser för andra alkoholfria som henne, som kanske går igenom samma situation.

Som hon förklarade i ett email, "Jag har haft problem med att hitta personer som förstår" slutstadiet "och alla saker som går med det. Även läkare vet verkligen inte vad man ska göra ..."

End-Stage Alkoholism Information

Därför har hennes hemsida information som hon har samlat i samband med alkoholismens slutstadium, bland annat:

Om du eller någon du känner handlar om alkoholism, kan du hitta Lindas blogg en glimt av vad slutstadiet kommer att bli, en uppmuntran och upplysning, eller en bekräftelse på att du inte är ensam.