Ellens personliga berättelse om hur hon slutar röka

"Livet är min pris".

Jag kan inte tro det har varit ett år.

Det har inte varit lätt, och ibland inte roligt alls, men jag gjorde det genom.

För alla där ute som var där när jag hade svårt, tackar jag dig. Tack för att du var mitt liv när jag var mitt i havet.

Jag skulle alltid se ordstaven "det blir bättre." Först hatade jag det ordstävet. Jag kände mig hemsk - om det här var vad det kändes som att sluta röka, hur i haken skulle det bli bättre?

Vad en gyp. Jag trodde att jag slutade röka för att må bättre, och istället ta reda på att varje vecka är något helt annat. Tja, bara för att du slutar betyder det inte att du får omedelbar lättnad. Precis som det inte finns något piller som kommer att "krympa" fettceller och få dem att försvinna, finns det inget magiskt ord som tar bort uttag från rökning. En dag inser du bara att du mår bättre. Och så fungerar det.

Förra året vid den här tiden gjorde cigaretter det svårt för mig att andas (det var svårt att röka med den kalla jag hade). Jag insåg att jag kände mig eländig när jag inte röka, men sämre när jag röka. Jag bestämde mig för den del som kände mig lusligare, att jag skulle lyssna, så jag kom ut "Smoke Away" (en växtbaserad metod för att sluta). Jag hade köpt ungefär sex månader innan när jag trodde att jag skulle sluta och tänkte eftersom jag hade förkylt och kände sig osel, kanske inte heller röka.

Fem dagar senare rensades min kyla, men jag hostade så mycket och kände mig så ur mitt huvud att jag tittade upp slutade röka symptom.Om du skulle försöka förklara för någon du arbetade med med att du längtade efter en cigarett och hade slutat x för flera månader sedan, om den personen var en icke-rökare, skulle du inte få någon sympati. Du kan få ett skratt, eller bara ett konstigt utseende, men det handlar om det. Om du sa det till en rökare, kanske du erbjuds en cigarett.

Om du kom hit, till det här forumet och beklagade om en längtan eller en dålig dag, eller vad som helst, skulle du få sympati, förståelse, kärlek, hjälp (om du behöver det eller inte) och en plats där alla förstår dig.

Jag har slutat röka tidigare, men efter en stund kom en dålig dag upp och jag skulle röka. Det gör hela skillnaden i världen om du känner att någon bryr sig om du röker eller inte. Och alla bryr sig här. Var annars kan du bli upphetsad eftersom du gjorde det genom en hel vecka utan en cigarett?

Vem skulle ha trott något som en guldstjärna skulle betyda så mycket? Jag såg inte big dealen först. Jag hatade det först. Jag såg folk med stjärnor och bilder och allt det, och jag var avundsjuk. Alla andra var "så långt framåt" av mig. Jag skulle se inlägg från personer med en eller två stjärnor, och tror att det skulle ta mig för evigt att komma dit. Jag såg inte storheten om det förrän jag fick min första stjärna. Den här stjärnan var så stor för mig och ser fram emot att publicera varje månad för en annan stjärna blev inte bara ett mål, utan en rättvis besatthet (det var innan "dot" -systemet implementerades).

OK, det har varit tillräckligt länge. Jag tror inte att jag skulle ha gjort det utan hjälp av detta forum.

Det ger en känsla av tillhörighet och ansvar för dina handlingar. Så det kan jag inte säga tillräckligt - jag tackar alla som var där när jag behövde det! För dem som just börjat är resultatet värt det du går igenom. När jag berättade för mina barn hade det varit ett år sedan jag slutade röka, sa min son "du borde få ett pris eller något".

Livet är mitt pris.

Mer från Ellen:
Börja inte röka!