Fördelar och nackdelar med att röka

En lista som sammanställts av en ex-rökare

De flesta långsiktiga rökare har ett kärleksrelaterat förhållande med cigaretter. Från det ögonblick vi vaknar på morgonen tills vi lägger huvudet på kudden på natten, skiljer cigaretter varje aktivitet i våra dagliga liv. Det blir en mycket tung last att bära över tiden.

När vi bestämmer oss för att sluta, tar vi upp de föreningar som vi byggt upp under en livstid av rökning, medvetet arbete. något som rökningsledande forummedlem Zoe illustrerar vackert under.

Zoe tar i sin lista över fördelar och nackdelar en kritisk titt på hur rökning gjorde henne känsla. En kraftfull övning som går ut bakom rökskärmen som nikotinberoende tvingar oss att leva bakom gör att vi kan avslöja sanningen om vårt förhållande till rökning. Därifrån kan arbetet med läkning börja ... som det gjorde för Zoe.

Från Zoe:
Jag gjorde en lista över vad jag gillade om att röka vs. vad jag hatade om att röka ... och även om jag verkligen missade det först såg jag på att jag såg att jag inte tyckte om att röka så mycket som jag trodde jag gjorde .

Vad jag gillade om att röka:

Vad jag hatade om att röka:

Kanske bör du sätta dig ner och göra en sådan lista för dig själv. Det kan ge dig nudgen mot vart du vet att du vill vara.

~ Zoe

Zoe har rätt. Att skapa din egen lista med fördelar och nackdelar är ett öppet sätt att se precis vad rökning betyder för oss, bra, dåligt och fult. En lista hjälper dig att bygga motivation för att sluta röka en gång för alla.

Tänk på hur rökning får dig att känna, både fysiskt och emotionellt. Försök att helt och hållet lista alla positiva och negativa och det kommer att stärka din önskan att sluta galenskapen att röka är.

Resurserna nedan hjälper dig att förstå vad du kan förvänta dig när du går igenom återhämtningsprocessen från nikotinberoende.

Var inte rädd för rökning . Grava dina klackar in och gå. Obehagarna är alla tillfälliga och ger plats för enastående fördelar som fortsätter att växa med tiden.