Top 10 saker att veta om effekterna av stress

Medan det finns en mängd information tillgänglig om effekterna av stress , kan det vara stressigt att försöka vada genom allt! Här är tio viktiga fakta om effekterna av stress som kan gå långt för att hjälpa dig att förstå stress och dess roll i ditt liv. Detta kan hjälpa dig att snabbt och enkelt lära dig mer om effekterna av stress och hitta några effektiva strategier för stresshantering att integrera i ditt liv just nu.

1 - Den felaktiga inställningen ökar din stressnivå avsevärt

Cultura / Matelly / Riser / Getty Images

Vi upplever alla stress, men pessimisterna, perfektionisterna och de med "typ A" -personligheter (för att nämna några) ökar kraftigt de stressnivåer de upplever i en given händelse och till och med medför mer stressiga händelser i sina liv med sig själv sabotage tanke och beteende mönster. Om du har några av dessa tendenser, kan du avsevärt minska nivån av stress du upplever med dessa resurser på stress och själv sabotage .

Mer

2 - Vissa typer av stress kan vara fördelaktiga

Stress är inte alltid dåligt för dig. Lär dig om de typer av stressorer som gör dig bra. Sandy Honig / Getty Images

En viss typ av stress, känd som " eustress" , är faktiskt nödvändigt och fördelaktigt för ett balanserat och spännande liv. Eustress är den typ av stress du upplever när du rider på en berg-och dalbana (om du gillar snabba åkattraktioner), spelar ett roligt spel eller blir kär. Eustress får oss att känna oss vitala och levande. ( Kronisk stress är dock en annan historia!) Om du är intresserad av att lära dig mer om olika typer av stress och hur de påverkar din hälsa, läs den här artikeln om stress och hälsa .

Mer

3 - Du kan stoppa din stressreaktion just nu

Att lära sig att slappna av din kropp och ditt sinne kan hjälpa dig att lättare ta itu med de utmaningar du står inför. Här är hur. Tom Merton / Getty Images
När du upplever stress uppträder alla slags fysiologiska förändringar för att få dig i topp fysisk form att kämpa eller springa. Tyvärr, om du inte lugnar dig själv relativt snabbt, kan du för länge stanna kvar i detta förändrade tillstånd, och det kan ta en vägtull på din hälsa. Att öva stressavlastningar som andningsövningar och meditation kan lugna dig snabbt och återvända din kropp till det normala. Det löser inte nödvändigtvis de utmaningar som orsakade ditt stressrespons i första hand, men det hjälper dig att flytta in i en sinnesram där du bättre kan hantera dessa utmaningar med ett tydligt huvud. Läs mer om hur man lugnar sig snabbt.

Mer

4 - Även små mängder stress kan påverka din hälsa

mattjeacock / Getty Images

Du kan vara medveten om att månader som spenderas i en stressig livssituation kan låta dig vara sårbar för sjukdom, men visste du att relativt korta stressperioder också kan äventyra ditt immunförsvar och öka risken för sjukdom? Tyvärr är det sant. Lär dig mer om hur stress, särskilt arbetsstress , kan påverka din hälsa.

Mer

5 - Det sätt du tror kan göra dig sjuk

Dina känslor och din immunitet är närmare kopplade än vad du kanske tror. Natalie Young

Negativa tankemönster och känslomässig stress kan leda till psykosomatisk sjukdom , ett tillstånd som åtminstone delvis orsakas av stress, men har fysiska symptom som behöver behandlas som någon annan sjukdom gör. Om du är orolig för dina tankar och känslor som tar en fysisk vägtull, läs mer om psykosomatisk sjukdom och håll dig frisk.

Mer

6 - Du kan förhindra en betydande mängd stress i ditt liv från förekommande

Du kan stoppa vissa stressorer innan de ens påverkar dig. Eric Audras / ONOKY / Getty Images

En del stress är oundvikligt, men du kan strukturera ditt liv på sätt som hindrar dig från stress och stressiga händelser. Till exempel, upprätthålla en hälsosam kost, regelbunden träning och ha minst några nära vänskap är alla viktiga sätt att lindra stress och hålla sig frisk. Hitta fler sätt att lindra daglig stress i ditt liv och förhindra att någon av din stress någonsin uppstår!

Mer

7 - Stress kan åldras i förtid på många sätt

Stress kan påverka åldrandet. Dimitri Otis / Stone / Getty Images

Det kan vara överraskande, men stress kan vara mer av en faktor för att bestämma din fysiska ålder än antalet ljus du blåser ut varje år. Stress ökar i själva verket slitage på många, många områden i din kropp och på alla nivåer, vilket inducerar många av de förändringar vi hänvisar till när vi pratar om åldrande. Läs mer om ny forskning om detta här.

Mer

8 - Inte alla upplever stress på samma sätt

Olika människor i samma situation kan uppleva saker på helt olika sätt! Lär dig om var dessa skillnader kommer ifrån och hur du går. Montering / Digital Vision / Getty Images

Vissa infödda personlighetsdrag och lärda tankemönster kan leda till att två personer som lever genom samma händelse upplever det väldigt annorlunda, med en person som tycker att den är extremt stressande och den andra bara tycker det är lätt stressigt eller inte alls. Några av dessa egenskaper kan du inte ändra, men andra du kan ändra i stor utsträckning. Läs mer om mentala egenskaper som bidrar till utbrändhet och stress, och hitta resurser för att ändra din stressupplevelse.

Mer

9 - Vissa "Stress Relievers" orsakar faktiskt mer stress

Dave och Les Jacobs / Getty Images

De flesta av oss har några mindre än hälsosamma sätt att hantera stress. Tyvärr kan de flesta av dessa " dåliga vanor " som känns så bra på tiden verkligen orsaka mycket mer stress på lång sikt. Om du röker, dricker för mycket, spenderar för mycket eller hanterar stress på ett sätt som du vet kanske inte är bra för dig, hitta resurser för att förstå hur du påverkar dina stressnivåer just nu och hitta resurser för hälsosammare hantering.

Mer

10 - Genom att föreställa dig din stress, kan det vara

Digital Vision / Getty Images

Vissa mentala stressavlastningstekniker , såsom affirmationer , guidad bildvisning och visualiseringar, innebär att du föreställer dig att din stress är borta. Och de jobbar! Läs mer om dessa och andra mentala stressavlastare , och se vilken som fungerar bäst för dig.

Mer