Engineering Psychology Joböversikt

Teknikpsykologi är ett tillämpat delfält som fokuserar på att förbättra och anpassa teknik, utrustning och arbetsmiljöer för att förbättra mänskligt beteende och förmåga. Det är mycket relaterat till ergonomi, vilket är vetenskapen att arrangera och designa saker så att människor kan använda dem på ett säkert och effektivt sätt. Ingenjörs psykologer är intresserade av att förstå förmågan och begränsningarna av mänskligt beteende och utveckla och anpassa system för att maximera dessa förmågor och förhindra fel.

Historia

Fältet härstammar som ett område inom experimentell psykologi som växte allt viktigare under världskriget I och II. Idag växer fältet betydligt, eftersom människor spenderar mer och mer tid på att interagera och utnyttja teknik och utrustning i deras dagliga och arbetsliv.

Översikt

uppgifter

Några uppgifter som en konstruktionspsykolog kan utföra i denna arbetslinje är:

Arbetsgivare

Ingenjörs psykologer är anställda inom en rad olika områden. Den privata sektorn, som företag och företag, är det största sysselsättningsområdet. Andra arbetsgivare kan inkludera högskolor, universitet och myndigheter.

Lön

Lön varierar, liksom de flesta karriärer, betydligt beroende på faktorer som graden, års erfarenhet och sysselsättningsområdet. Startlöner varierar mellan $ 48 000 och $ 75 367. Doktorsnivå ingenjörs psykologer anställda som privata konsulter rapporterar högsta intäkter, med i genomsnitt 179,160 dollar per år.

Den senaste tillgängliga lönerapporten från Human Factors and Ergonomics Society (HFES) rapporterade följande genomsnittliga årliga löner för doktorandteknikpsykologer:

HFES rapporterade följande årliga löner för mastersnivåteknikpsykologer:

Utbildning och utbildningskrav

Utbildningen och utbildningen som behövs för att bli ingenjörs psykolog kan variera beroende på specialområdet där du väljer att arbeta.

Några av de viktigaste specialområdena är mänskliga faktorer, ergonomi, användbarhetsteknik och interaktion mellan människor och datorer.

En magisterexamen i ett relaterat fält anses allmänt vara det minsta som krävs för att komma in i fältet, även om möjligheter och lön ofta är mycket högre för doktorsexamen . Ett antal universitet erbjuder kandidatexamen speciellt inom teknikpsykologi. Sådana program omfattar kurser inom områden som kognition, teknik, uppfattning, statistik, forskningsmetoder och lärande.

Jobbutsikter

Eftersom majoriteten av ingenjörs psykologer är anställda inom den privata sektorn, har företagens resultat och tillväxt en stark inverkan på sysselsättningstillväxt och efterfrågan på detta område. Men eftersom företag blir alltmer medvetna om den värdefulla roll som ingenjörs psykologer kan spela i design- och utvecklingsprocessen, fortsätter efterfrågan på kvalificerade yrkesverksamma att växa.