Hur man hjälper din deprimerade tonåring

Åtgärder för att få din tonårshjälp

Deprimerade tonåringar upplever ofta betydande känslomässig och ibland fysisk smärta, men har ofta ingen aning om vad man ska göra för att må bättre. Föräldrar är oftast i bästa position att ta ansvaret för att få första hjälp för en deprimerad tonåring . Så här vet du när du ska söka professionell hjälp.

När ska du söka professionell hjälp till en deprimerad tonåring

Att identifiera depression i tonåren kan vara svårt eftersom det inte nödvändigtvis dyker upp i alla aspekter av en tonårs liv och kan vara episodisk, som verkar komma och gå.

Men depression i tonåren är ofta allvarlig. Det är ett misstag att vänta och hoppas att depression blir bättre på egen hand eftersom det vanligtvis inte gör det. Obehandlad depression kan leda till andra allvarliga problem, som missbruk, beteendeproblem och svårigheter att övervinna stora sjukdomar.

Så när är rätt tid att söka hjälp för eventuell depression i en tonåring? En riktlinje att använda är detta: Om din tonåring har betydande förändringar i humör, beteende eller personlighet som varar mer än några veckor, är det en bra idé att söka professionell hjälp för att försöka bestämma orsaken till dessa förändringar.

Det kan inte vara depression, men några långsiktiga förändringar i din tonåring fungerar som ett allvarligt problem som behöver identifieras och hanteras. Det är alltid bäst att radera på försiktighetssidan när möjligheten till tonårsdämpning finns, eftersom det kan fortsätta förvärras och även kan leda till självmord .

Få din tonåring utvärderad

Det första steget i att hjälpa en tonåring med symptom på depression är en grundlig utvärdering av en professionell.

Detta viktiga steg hjälper till att ge värdefull information om huruvida din tonåring lider av depression, svårighetsgraden av problemet och vilka behandlingsalternativ som sannolikt är mest effektiva.

Beroende på tillgängliga resurser och hur lång tid det tar att inrätta ett första möte, planera en bedömning för din tonåring med din läkare eller en mentalvårdspersonal som specialiserat sig på att hjälpa tonåringar.

Utvärderingsalternativ för din tonåring

Information avslöjade om dina tonårs symtom i utvärderingen plus rekommendationerna från den professionella som administrerar den, kommer att göra det enklare att bestämma nästa steg att ta.

Behandlingar för tonårsdepression

Teen depression kan behandlas med medicinering , psykoterapi eller en kombination av de två. Din mentalvårdspersonal hjälper dig och din tonåring att besluta om en individuell behandlingsplan .

Om din tonåring är suicidal, kan han behöva bli sjukhus.

Hur kan du hjälpa

Om din tonåring diagnostiseras med depression , finns det sätt att du kan vara stödjande. Utbilda sig om depression så att du kan få en bättre uppfattning om vad din tonåring går igenom. Var tillgänglig för att lyssna och uppmuntra din tonåring att prata med dig om allt som kan störa henne. Stötta din tonårs dagliga rutiner, till exempel att ta mediciner och äta hälsosamt, och se till att ditt hem är en säker och tröstande plats.

Källa:

"Hjälper din tonåring med depression." US National Library of Medicine (2014)