Självhjälpsstrategier för deprimerade tonåringar

Sätt att stärka din tonåring att känna sig bättre

Ett omfattande tillvägagångssätt för att hjälpa deprimerade tonåringar kombinerar professionell terapi och / eller medicinering med självhjälpsstrategier. Dessa självhjälpstrategier kan hjälpa till att flytta negativa mönster och ge din tonåring verktyg som hon kan implementera och utforska på egen hand.

Öva ofta

Rörelse hjälper till att bekämpa depression på olika sätt, bland annat genom att frigöra känslighetskemikalier i hjärnan.

Att delta i någon fysisk aktivitet kan bidra till att förbättra din tonårs humör. Vilken typ av rörelse som helst kan göra skillnad, om det går hunden, dansar i duschen eller skateboard. Övning ökar också kroppstemperaturen, vilket kan ge en känsla av lugn och hjälpa till att ta tonåringens sinne bort från sina problem.

Var uppmärksam på näring

Livsmedel bränner kroppen och sinnet. Vissa livsmedel tenderar att göra depression värre och vissa kan göra det bättre. För tonåringar som trivs på skräpmat, gör en mängd olika näringsrika livsmedel till deras kost ofta en skillnad i hur de känner. Om du behöver mer information om hur man genomför en hälsosammare diet planerar du en session med en nutritionist som arbetar med tonåringar eller söker efter relaterad information i böcker och online.

Socialisera och hitta support

Isolering leder till ensamhet, vilket kan leda till ökade känslor av depression. Det som ofta hjälper är att umgås och hålla kontakten med andra.

En tonåring som kämpar med depression kan behöva kamrater som kommer att lyssna och låna sitt stöd. Ibland är andra deprimerade tonåringar det bästa stället att göra detta, så överväga en online supportgrupp speciellt för deprimerade tonåringar.

Vent känslor

Upptäckta känslor och känslor behöver ibland släppas på hälsosamma sätt för att bekämpa depression.

Processen med att göra det kan också hjälpa till att identifiera några av de negativa känslor som ofta följer med depression. Sätt att ventilera kan innefatta aktiviteter som att slå en stansväska, skriva om det eller sjunga till musik.

Fokusera på sömnmönster

Sömn spelar ofta en roll i hur en tonåring känner sig fysiskt och känslomässigt. Spåra dina tonårss sömnmönster i några dagar för att få mer information. Den idealiska mängden sömn för tonåringar är vanligtvis åtta timmar eller mer varje natt. I fall där mer eller mindre sömn behövs, lär du dig om de faktorer som påverkar sömnen och konsulterar en hälsovårdspersonal om det behövs.

Använd inte droger

När en tonåring inte gillar hur de känner eller agerar, experimenterar de ibland med droger, inklusive koffein, i ett försök att självmedicinera. I de flesta fall inser inte din tonåring att detta är vad hon gör; hon letar bara efter sätt att försöka känna sig bättre. Tonåringar som vänder sig till droger brukar göra en dålig situation värre.

Ha så kul

Att uppleva glädje och lycka i livet är viktigt. När depression blir i vägen kan insatser för att fokusera på kul göra en skillnad. Försök få din tonåring att delta i aktiviteter som ger en känsla av nöje. Börja med att få honom att skriva en lista över allt som är roligt, dumt eller skapar ett ögonblick av glädje, försök att inkludera en av dessa i varje dags aktiviteter.

Självhjälp Strategier Stöd professionell behandling

Självhjälpsstrategier är inte avsedda att ersätta professionell behandling och används bäst som verktyg för att komplettera terapi och / eller medicinering genom att minska symtomen och ge tonåringar möjlighet att känna sig bättre och mer kontrollerade över sina liv. Att hjälpa din tonåring genomföra dessa strategier kommer att ge dig en stödjande roll i ditt tonårs liv också.