Hantera familjekonflikt och semesterstress

Hantering av familj under semestern: Vem ska se och hantera dem

På semestern finns många möjligheter att knyta med familjen, men den här tiden på året kan också ge betydande stress, särskilt när familjen konflikt uppstår. Vissa konflikter kan komma att behöva bestämma vilka släktingar som ska se om det finns några. Här är några sätt att dela upp din tid under semestern och hantera konflikter och semesterspänningar som kan uppstå.

Ta vänd med släktingar

Om du och din make både vill fira med dina familjer av ursprung, om du har att göra med en skilsmässa situation där inte alla vill fira tillsammans eller om du bara har mycket familj, kan det vara stressigt att bestämma vem du ska se, och när. Vändning är en enkel lösning. Om du ser en grupp i november ser du den andra i december eller alternativa år. Då kan du så småningom se alla.

Värdfester på ditt hus

Om stressen att resa varje år är mer än vad du skulle vilja hantera, kanske du vill ha familj över till ditt hem för semestern. Det här är också en bra lösning när du har för många grupper eller släktingar att vända sig: bjud in alla att fira tillsammans, och du kommer att få se alla oftare. Även om detta inte kommer att fungera i varje situation kan det bygga obligationer mellan grupper av släktingar som kanske inte känner varandra väl.

Förbered dig för vissa konflikter

Om du brukar ha konflikter när du kommer ihop med din familj är det en bra idé att vara beredd på det. Jag föreslår inte att du letar efter problem, men snarare, närma sig situationen med en realismens känsla. Om din mamma alltid kritiserar ditt utseende eller din bror alltid gör oförskämda skämt, förvänta dig inte att de ändrar sina vanor. bara ha en humor för det och påminna dig själv vad du älskar om dem.

Dessa artiklar om hantering av svåra människor och hantering av konflikter kan också hjälpa till.

Säg bara nej

Om du ser familj ger dig stora mängder stress varje år är det okej att säga nej ibland. Att fira med bara din partner eller barn kan vara ett underbart alternativ för att se människor som får dig att känna dig konsekvent stressad.

Omgiv dig med vänner

Många en lycklig semester har bildats av grupper av människor som har bestämt sig för att fira med vänner istället för familj. Oavsett om du inte kan resa (eller ha familj som är) eller av någon annan anledning hitta dig själv utan släktingar, fira med andra människor du vet som är utan familj för dagen kan vara ett bra sätt att knyta med vänner och njuta av säsongen andas.