Hur man kan minska stressen att resa

Din resa kan vara så roligt som du föreställde dig

Medan resan alltid har varit en lite stressig upplevelse har ökad flygplatssäkerhet och andra faktorer gjort resor ännu mer stressande de senaste åren. Oavsett om du reser för affär, semester eller för att se dina kära, finns det enkla steg du kan vidta för att minska stressen på din nästa resa. Följande tips kan hjälpa dig att göra resan lite enklare.

Planera framåt

Håll dig uppdaterad med förseningar genom att kolla ditt flygbolagets webbplats innan du går hem, så du kan undvika att spendera timmar som sitter i ett väntrum. Flygplatser webbplatser är också användbara, eftersom de kan informera dig om säkerhetsåtgärder som är på plats i förväg så att du kan planera för dem. Väntar på en taxi eller försöker hitta ett hotell när du anländer till destinationen kan ibland vara frustrerande, så gör eventuella reservationer i förväg (lokala hotell kan sannolikt hänvisa dig till lokal bil eller taxi).

Pack Smart

Du kan spara dig betydande stress genom att förpacka klokt för din resa. Gör en lista över alla saker du kan behöva ta med dig och kolla in dem när du packar dem för att bättre se till att du inte lämnar bakom saker du behöver. Packa natten innan du går, eller tidigare, för att undvika stressen att bli rusad och ge dig själv möjlighet att komma ihåg och packa saker du annars skulle glömma.

Håll saker som du kanske behöver när du är i transit i din påsepåse, men lagra resten av dina föremål i ditt kontrollerade bagage för att minska dina chanser att hävas vid säkerhetspunkter.

Klä för komfort

Medan passagerare brukade klä sig på flyg i dagar tidigare vet vi nu hur viktigt det är att klä sig för komfort när de reser.

Var noga med att du bär bekväma skor (för att ruska genom flygplatsen och gå till och från din bil, vilket kan behöva parkeras långt borta). Också, var noga med att bära kläder som du bekvämt kan flytta in och inte har något emot att bära hela dagen. Bär lager om du reser någonstans som har ett kallt klimat; Du kommer vara varm på flygplanet, men kall när du anländer.

Ta hand om din kropp

Ta dina vitaminer , få kvalitet att sova natten innan din resa och få lite stressavlastare till hands för att minska dina chanser att bli sjuka från stress och resvägarna i den återcirkulerade luften i flygplanet. (Ingenting kan stressa dig mer än att se din omsorgsfullt planerade resa bli kantad av ett fall av snifflarna - eller sämre.)

Var tidig

Om du tillåter dig gott om tid före ditt flyg kan du minska stressen med att hitta parkering, checka påsar, flytta genom säkerhet och andra aspekter av resor som är mycket stressigare när du rusar. Om du slutar vara tidigt kan du läsa en bok, lyssna på musik eller ta en promenad genom flygplatsen och ta lite motion innan du lämnar. Om du håller dig i färd med att komma till ditt flyg, behöver du åtminstone inte energi för att oroa dig för att du saknar ditt flyg.

Ät bra på förhand

Att äta en hälsosam måltid innan du kommer till flygplatsen kan hjälpa till att minska stressen på flera sätt: Du undviker att köpa dyr flygplatsmat, behöver inte förlita sig på en måltid i flygning (ibland tvivelaktigt näringsvärde och smak) och behöver inte oroa dig så mycket om att dina blodsockernivåer blir obalanserade när du reser (vilket kan påverka ditt humör).

Få några få snabbspänningsavlastare

Om du blir överväldigad kan andningsövningar , progressiv muskelavslappning och andra snabba stressavlastningar hjälpa dig att känna dig lugnare snabbare.

Ha rätt hållning

Snarare än att tänka på allt detta som ett stressigt krångel, tänk på det som ett äventyr - eller åtminstone en utmaning.

Med rätt inställning (och andra förberedelser) kan resan vara mycket mindre stressande.

Ytterligare tips