Hur kan jag hantera en svår medarbetare?

Behovet av att hitta strategier för hantering av svåra medarbetare är en av de vanligaste bland dem som arbetar i en kontorsmiljö. Oavsett om det är kontorsskvallret som sprider sig vad som helst för smuts de hör, den släpper som förväntar sig att avlasta sitt ansvar till andra eller någon av de myriade andra kontort stereotyperna verkar det finnas minst en på varje kontor.

För att undvika dem är ibland inte ett alternativ, många undrar om det bästa sättet att hantera dessa stressinducerande energidrivenheter, och lösningarna kan inte komma för tidigt. Lyckligtvis finns det några "bästa sätt" som kan fungera när det gäller att minska deras inverkan på dina stressnivåer .

Medan alla människor är annorlunda finns det några grundläggande universella alternativ för att hantera svåra medarbetare. Du kan prova en eller flera för att förbättra din situation:

Gå till HR

Oavsett om du har en formell personalavdelning eller bara en person som övervakar alla, borde det finnas någon som har ansvaret för arbetstagarnas fredsbevarande. Du kan dokumentera dina problem och ta dem till den här personen. Om du gör det, var specifik om vad som stör dig. Till exempel, säg inte, "Den här personen driver mig galen!", Säger, "Den här personen frågar mig vanligtvis att hon gör sitt jobb medan hon besöker chattrum" eller vad som helst.

Utan att göra personliga attacker anger du det beteende som stör dig och frågar om något kan göras.

Adress den olagliga parten direkt

Nästa gång din Nemesis gör något som du motsätter dig, på ett assertivt (i stället för aggressivt) sätt, tala upp. Politigt, men fast, säg att du inte uppskattar off-color-skämt, vill inte göra sitt extraarbete, eller berätta för dem vad som helst annat är i ditt sinne.

Du kanske inte får ett positivt svar först, men du kan. Och du kommer också att få nytta av att tala med dig och kommer åtminstone att få meddelandet där ute för allas övervägande.

Låt det rulla av din baksida

Om problemen inte påverkar dig för starkt kan du välja att bli bättre när du ignorerar dem. Det kan tyckas svårt först, men det finns något att säga för att du väljer dina strider. Om du har att göra med någon som berättar dina hemligheter runt kontoret, sluta dela dem. Om du har att göra med någon som har stötande kroppsluk, håll dig på ett bekvämt avstånd. Inte allt kan ignoreras, men genom att fokusera på andra saker kan vissa problem stör dig mycket mindre än du skulle tro.

Leta efter ett nytt jobb

Om du har pratat med din medarbetare, mänskliga resurser och alla andra är det att prata med, du kan inte leva med problemet, och inget annat kan göras för att ändra det, och den här personen får dig betydande daglig stress , kanske du överväger att byta jobb. Det är ledsen om saker måste komma till detta, men det kan finnas ett bättre jobb där ute för dig, och du skulle inte ha letat efter om du inte hade en svår medarbetare som fick dig att göra en förändring. Det finns potentiella positiva effekter i varje situation.

Tricket är att hitta dem.