Övervinna den stress som uppstår när livet möter arbete

Detta råd hjälper arbetande föräldrar att trivas på jobbet och hemma

Efter att ha följt en vanlig karriärväg, kan arbetet bli dumt och osäkert när arbetande föräldraskap möter arbete. Arbetar medarbetare att jobba med dig? Kan de val du gör skador ditt rykte? Hur kan du få saker att fungera igen utan att känna dig stressad hela tiden?

Det finns hopp, arbetar mamma . Det är fantastiskt att se att det finns företag där ute som hjälper till att forma arbetskraften så att arbetsföräldrar och företag kan trivas.

I synnerhet finns det detta företag, Life Meets Work, vilket gör affärsverksamheten till en bättre plats för arbetande föräldrar. De vill hjälpa dig, din chef och överordnade ledningen hanterar de förändringar som händer när livet möts. Life Meets Arbets bemyndigande affärsuppdrag är att hjälpa varje arbetande person att leva ett bättre liv. Registrera dig, eller hur?

Detta företag består av ett team av strategikonsulter på arbetsplatsen som hjälper företag att skapa arbets- / livsprogram för att förbättra medarbetarnas välbefinnande. Program som detta resulterar i att medarbetarna blir lyckligare och mer engagerade på jobbet. Det är en win-win för båda sidor! Dessutom har Life Meets Work samarbetat med ett team av tränare som specialiserat sig på arbetande föräldrar och arbete / livscoaching som kan erbjudas att arbeta moms precis som du.

Deras idéer delas i publikationer som New York Times och Washington Post som är bra nyheter för oss.

Andra företag läser om vågorna Life Meets Work gör i näringslivet och förhoppningsvis kommer andra att följa med att implementera förändringar för betald ledighet, arbetsplatscoaching och arbetsflexibilitet.

Vi är på väg av ett nytt sätt att arbeta. Det finns nya problem som baby boomers inte hade.

Det finns nya verktyg tillgängliga genom företag som Life Meets Work för att hjälpa arbetsföräldrar. Vi befinner oss i en plats där det inte förnekas att vi alla tar livet att arbeta med oss. För att hjälpa oss med tre specifika arbets- / livsutmaningar, träffade jag Kenneth Matos Ph.D., VD för Research at Life Meets Work, och han delade några råd som företaget erbjuder till sina kunder.

Övervinna tidigare anklagelser

Jag förutsåg betydelsen av "Anklagelsen om det förflutna" som att känna konflikt med din arbetsidentitet. Ibland känner du sig skyldig att du inte presterar som du brukade innan du hade en bebis. Dr Matos hade dock en mycket djupare mening om när babyboomarna klättrade upp företagets stege.

"När till exempel tusenåriga förfrågningar ändras baserat på önskan om" en bättre balans mellan arbete och liv ", kan de innebära att gamla arbets- och levnadsformer var dåliga. För Boomers som levde efter dessa normer kan detta komma över som en anklagelse, en anklagelse för sitt tidigare liv och karriärval. Eftersom Boomers inte kan återuppleva sina liv i linje med moderna normer hamnar de på en svår psykologisk plats när de presenteras med sådana förfrågningar om förändring. Att tillåta förändringen kan tolkas som att även acceptera tanken att hur de levde och arbetade var bristfälliga. Millennials och andra som vill skapa förändringar måste göra det på ett sätt som inte tvingar ledare att acceptera implikationen att de var dåliga föräldrar, anställda eller personer eftersom de inte levde upp till moderna förväntningar.”

Det är inte konstigt när arbetande föräldrar närmar sig ledningen om arbets flexibilitet som de känner sig missförstådda. Ledningen kan tänka, "Jo, jag kunde klara saker, du kommer också att kunna. Du behöver bara räkna ut det. "Dr. Matos hade några förslag på hur man löser detta dilemma.

"Vi borde erkänna att dagens ledare gjorde det bästa möjliga arbetet med de sociala, professionella och tekniska alternativen som de hade tillgång till vid den tiden och hedra de val som nu ger dem kraften att göra saker ännu bättre. Om argumentet för förändring tydligt förankras i idén om de bästa alternativen som är tillgängliga på den tiden, kan ledarna få ett sätt att acceptera förändringen utan att känna sig skyldig i tidigare val som de inte kan ändra. "

Om du närmar dig hanteringen med ett arbetsflexibilitetsförslag bör du basera det på tillgänglig teknologi som ditt företag har, hur du bäst kan utföra ditt arbete och hur arbetet på detta sätt kan du stänga projekt snabbare, lösa kundklagomål eller någon annan fördel företaget skulle uppleva. Vad Dr Matos säger är att inte göra denna förfrågan baserad på hur det skulle göra dig till en bättre förälder (även om det skulle ha en positiv effekt) utan snarare att vara en bättre medarbetare.

Omforma din checklista tankesätt

Nu när du är en arbetande förälder har du en omfattande checklista över saker att göra. Det känns så bra att kolla saker från din lista. Utmaningen är när det finns så många saker på den listan att det är orealistiskt att klara dem alla.

"Checklisten är tanken att personlig framgång definieras som gör allt som är möjligt. En 99,9% färdig lista är inte en vinst och saknas en mindre sak är så nedslående att sakna något viktigt. För att slutföra listan fokuserar vi bara på det som inte är gjort och rusar igenom framgångsrika erfarenheter, tar lite glädje i resan eller de många framgångar som uppnåtts under hela dagen ", säger Dr. Matos.

För att hjälpa dig att omforma din checklista tänker du på det från ett annat perspektiv. Vilka saker på din lista, vare sig det är professionellt eller personligt, får dig mest stress ? Allvarligt ifrågasätta om varorna på din checklista verkligen är värda din tid, energi och ansträngning.

Här är fem steg Dr Matos föreslog att omforma din checklista tankeställning:

  1. Skriv ner din checklista .
  2. Granska värdet från varje objekt.
  3. Märk objekten som A: Objekt som är trevliga men har inga signifikanta konsekvenser för dig eller andra. B: Föremål som är viktiga för andra men inte för dig. C: Objekt som är viktiga för dig och andra och D: Objekt som bara betyder att du.
  4. Rensa listan enligt bokstaven och
  5. Fira varje objekts värde när det är klart.

Det är lätt att få insvept i en känsla av prestation och kalla den glädjen. Men sann lycka är mer än en färdig checklista. Om du har letat efter ett sätt att hitta mer tid och energi trimma din checklista och se vad som händer.

Hantera känslor när stress och ångest

Det är svårt att tänka rakt när du känner dig stressig eller orolig, eller hur? Du kan drabbas av fantasinödd, termen skapad av Alfred P. SLOAN-fondens programdirektör, Kathleen Christensen, som händer när vi står under så mycket stress och ångest vi inte kan tänka på ett annat sätt att arbeta annorlunda. Dr Matos rekommenderar när du känner känslor som dessa komprimerar dem för att hjälpa dig att trivas på jobbet.

Som ett exempel, låt oss säga att det är natten innan en stor arbetspresentation. Istället för att få en god natts sömn spenderar du natten och tar hand om ditt sjuka barn. Nästa morgon bestämmer du dig för att släppa dem i daghemmet. Men när du är på ditt skrivbord frågar du om du har valt rätt val och det är svårt att koncentrera dig.

I detta oroliga ögonblick, dela upp dina oroliga tankar. I ditt sinne packa upp dina känslor i en låda och tryck sedan den åt sidan så att du kan koncentrera dig. Sedan efter presentationen packar du ut lådan och bestämmer om du har gjort rätt val.

Men det är en knepig del som Dr Matos vill varna dig om,

"Faran är när vi litar på avdelning för att undvika emotionell behandling eftersom det är obekväma. Att engagera sig med känslorna efteråt gör att du kan lägga dem i sammanhang med hur bra du hanterade situationen. Nästa gång du står inför en liknande situation kommer det sannolikt att vara mindre stressigt eftersom du har minnen om att hantera det och känslorna bra i det förflutna. Om du inte packar upp de undertryckta känslorna kommer dessa minnen att vara så intensiva att situationen var utan någon frigöring, vilket ökar din rädsla för att uppleva den händelsen igen. "

Medan Life Meets Work är ute och försvarar och förklarar behov och önskemål hos arbetande föräldrar måste vi alla bli braare och börja samtal för att hjälpa till att förändra arbetskraften. Nu är det dags att vara uppriktig och omtänksam om hur vi arbetar. Med företag där ute som Life Meets Work är vi på rätt väg.