Mindfulness Meditation for Panic Disorder

Hur Meditation kan hjälpa till med Panic Symptom

Människor med ångestsjukdomar är ofta benägna att frekvent oroa sig, känslor av nervositet och negativt tänkande. Till exempel, många människor med panikstörning spendera tid oroa sig för framtiden eller stressa om det förflutna. Lyckligtvis kan avslappningstekniker hjälpa till att motverka dessa symptom.

Avkopplingstekniker är praxis du kan lära dig själv eller med hjälp av en professionell.

Dessa aktiviteter syftar till att hjälpa dig att sakta ner dina tankar, släppa stress och öppna upp för djup avkoppling. Sådana tekniker kan hjälpa till att motverka många av de kognitiva och fysiska symptomen av panikstörning och ångest.

Vanliga avkopplingstekniker inkluderar djup andning , yoga , visualisering , massage och progressiv muskelavslappning ( PMR ). Mindfulness meditation är en annan vanlig avslappning färdighet som kan hjälpa till med stress och ångestminskning.

Vad är Mindfulness Meditation?

Mindfulness meditation är en avslappningsteknik som ger din medvetenhet tillbaka till nutid. Under medvetenhetsövning tillåter meditatören tankar att uppstå utan att försöka stoppa eller döma dem. Till exempel kan obehagliga tankar relaterade till rädsla, dom, skyll och oro komma upp. Mindfulness är en uppgift att erkänna dessa tankar och låta dem passera.

Mindfulness meditation bygger på idén att de flesta människor skjuter bort eller ignorerar sina nuvarande tankar och känslor.

Många tror att om de ignorerar negativa tankar kommer de här tankarna helt enkelt att gå undan. Men mindfulness tillåter dig faktiskt att lossna från negativt tänkande genom att möta tankar utan reaktion. Genom att låta obekväma tankar passera utan att reagera kan du utveckla ett nytt svar på rädsla och ångest.

Med tiden kan medvetenhetens meditation bidra till att skapa inre harmoni, klarhet och fred.

Komma igång med Mindfulness Meditation

När du först börjar öva med medvetenhet, kan det vara bra att göra det i ett lugnt distraktionsfritt område. Den tid på dagen du bestämmer dig för att meditera kan bestämmas av dina specifika behov. Till exempel föredrar vissa människor att starta dagen med meditation, minska morgon ångest och sätta en tydlig och positiv ton för dagen. Andra föredrar att meditera på natten, släppa dagens stress och förbereda sig för en god natts sömn .

Försök att lägga åt sidan minst 5 till 10 minuter för att sitta i meditation, gradvis öka varaktigheten då du blir mer bekväm med din övning. Börja sitta eller ligga i en bekväm position. För att hjälpa till att fokusera, börja meditera med andningsövning och med dina ögon stängd. Då märker du bara dina tankar, så att några idéer kan komma i åtanke. Håll en nonjudgmental attityd som du låter dig förbli i nuet med din inre röst. När din meditation känns komplett, ta några djupa andetag och öppna ögonen.

Mindfulness meditation kan låta enkelt nog, men även rutinmässiga meditatörer har svårt från tid till annan.

Faktum är att många upplever ökad ångest när de först sitter ner för att meditera. Motivation och lust kan också avta från dag till dag, så försök att vara tålmodig mot dig själv och din meditationsövning.

Om du håller med din meditationsövning lär du dig att sitta med obekväma tankar. Endast genom regelbunden träning kommer mindfulness meditation att bli mindre utmanande, hjälpa dig att minska ångest och ge dig en känsla av inre fred.

källor:

Chen, KW, Berger, CC, Manheimer, E., Forde, D., Magidson, J., Dachman, L., & Lejuez, CW (2012). Meditativa terapier för att minska ångest: En systematisk granskning och meta-analys av slumpmässiga kontrollerade försök. Depression och ångest, 29 , 545-562.

Kabat-Zinn, J. (2005). Full katastrof lever: Använd din kropps och visdoms visdom för att möta stress, smärta och sjukdom. New York: Bantam Dell.

Miller, JJ, Fletcher, K., & Kabat-Zinn, J. (1995). Tre års uppföljning och kliniska konsekvenser av en Mindfulness-meditationsbaserad stressreduceringsinsats vid behandling av ångestsyndrom. Allmän sjukhuspsykiatri, 17 , 192-200.