9 enkla sätt att hantera stress på jobbet

Enligt forskningen är andelen amerikaner som stressas på jobbet hög, och det blir bara högre. Enligt CDC: s National Institute of Occupational Safety and Health har studier visat att antalet amerikaner som är "extremt stressade på jobbet" varierar mellan 29 procent och 40 procent.

Tyvärr har arbetsspänningen betydande hälsoeffekter som sträcker sig från de relativt godartade och mer kalla och flus-till de allvarligare, som hjärtsjukdomar och metaboliskt syndrom.

Men eftersom stress på jobbet är så vanligt kan det vara svårt eller omöjligt för många att hitta ett lågt stressarbete. Ett mer realistiskt val skulle vara att helt enkelt anta effektivare strategier för att minska stress på jobbet. Här är några stresshanteringsmetoder för att försöka.

Starta din dag med höger

Efter kryptering för att få barnen till och från skolan, dodging trafik och bekämpa raseri och gnugga ner kaffe istället för något hälsosamt, kommer många människor redan stressade och mer reaktiva på stress på jobbet. Faktum är att du kan bli förvånad över hur mycket mer reaktiv att stressa är när du har en stressig morgon. Om du startar dagen med bra näring, korrekt planering och positiv inställning , kan du hitta stressen på arbetsplatsen som rullar lättare av dig.

Var klar om krav

En av de faktorer som bidrar till utbrändhet är oklara krav. Om du inte vet exakt vad som förväntas av dig, eller om kraven fortsätter att förändras med litet varsel, kanske du befinner dig mycket mer stressad än nödvändigt.

Om du befinner dig i fällan om att du aldrig vet om vad du gör är tillräckligt, kan det hjälpa till att prata med din handledare och gå över förväntningar och strategier för att möta dem. Detta kan lindra stress för er båda!

Håll dig borta från konflikt

Eftersom interpersonell konflikt tar vägen för din fysiska och emotionella hälsa, och eftersom konflikten mellan medarbetare är så svår att fly, är det en bra idé att undvika konflikter på jobbet så mycket som möjligt.

Det betyder att inte skvaller, dela inte för många av dina personliga åsikter om religion och politik, och försök att stryka bort färgstark kontorshumor. Försök undvika de människor på jobbet som inte fungerar bra med andra. Om konflikter hittar dig ändå, försök med dessa konfliktlösningsstrategier .

Bo Organiserad

Även om du är en naturligt oorganiserad person, kan planeringen för att hålla dig organiserad kraftigt minska belastningen på jobbet. Att vara organiserad med din tid innebär mindre rusning på morgonen för att undvika att vara sen och rusande för att komma ut i slutet av dagen. Att hålla dig organiserad innebär att du undviker de negativa effekterna av röran och blir effektivare med ditt arbete.

Vara bekväm

En annan överraskande stressor på jobbet är fysiskt obehag. Du kanske inte märker den stress du upplever när du befinner dig i en obekväm stol i några minuter. Men om du praktiskt taget bor i den stolen när du är på jobbet, kan du få en öm tillbaka och vara mer reaktiv att stressa på grund av det. Även små saker som kontorsstörning kan vara distraherande och orsaka låg grad av frustration. Gör vad du kan för att säkerställa att du arbetar från ett lugnt, bekvämt och lugnande arbetsområde.

Glöm multitasking

Multitasking var en gång en gång som ett fantastiskt sätt att maximera sin tid och bli mer klar på en dag.

Då började folk inse att när de hade en telefon i örat och gjorde beräkningar samtidigt, ledde deras hastighet och noggrannhet (för att inte tala om sanity). Det finns en viss slags frazzled känsla som kommer från att splittra ett fokus som inte fungerar bra för de flesta. I stället för multitasking, prova en ny strategi som kallas chunking.

Gå på lunch

Många människor känner sig illamående från att leda en stillasittande livsstil. Ett sätt att bekämpa det och hantera stress på jobbet samtidigt är att få lite motion under din lunchpaus och kanske ta korta övningar under hela dagen.

Detta kan hjälpa dig att blåsa av ånga, lyfta ditt humör och få bättre form.

Håll perfektion i kontrollen

Att vara en högpresterande kan hjälpa dig att må bra om dig själv och utmärka dig på jobbet. Att vara en perfektionist , å andra sidan, kan köra dig och folket runt dig lite nötter. Särskilt i upptagna, snabba jobb kanske du inte kan göra allt perfekt. Men strävar efter att bara göra ditt bästa och gratulera dig själv med ansträngningen är en bra strategi. Dina resultat blir faktiskt bättre och du blir mycket mindre stressad på jobbet.

Lyssna på Musik på Drive Home

Lyssna på musik ger många fördelar och kan erbjuda ett effektivt sätt att lindra stress efter arbete. Att bekämpa stressen på en lång dag på jobbet med din favoritmusik på körhuset kan göra dig mindre stressad när du kommer hem och är mer beredd att interagera med människorna i ditt liv.

> Källa

> STRESS ... på jobbet. NIOSH-publikation nr 99-101 :.