När och hur man tar en mental hälsodag

Ibland tar man en mental hälsodag - en dag som är speciellt inriktad mot stressavlastning och förebyggande av brännskador - är det bästa du kan göra för dig själv. Medan en dag inte kan lösa tunga underliggande problem som leder till utbrändhet , kan en psykisk hälsodag ge en välbehövlig paus att pausa, omgruppera och återkomma med större energinivåer och ett nytt, mindre stressat perspektiv.

Oavsett stressorer du står inför, kan dessa tips hjälpa dig att ta en mental hälsodag och få ut det mesta av det.

Här är hur:

Ta en dag

Helst kan du, om du kan planera en dag före tid, se till att du har vidtagit åtgärder för att omorganisera din arbetsbelastning eller hitta en ersättare för dagen, det är det bästa sättet att göra det, så du känner inte stress om du tar dagen av. Om du vaknar på morgonen och bara känner att du inte kan möta dagens stress kan det här vara en bra tid att ta en mental hälsodag och få ut det mesta av det.

Lördagar jobbar också bra. Medan en "traditionell" psykisk hälsodag i allmänhet innefattar att ta en ledig dag från jobbet är det inte nödvändigt att ringa sjuk för att ta en dag att fokusera på stressavlastning .

Bestäm vad du behöver mest

Ibland är den här en icke-brainerare. Om du är utmattad kommer din kropp att skrika så att den behöver vila; Om du känner att du inte kan möta en annan dag med hårt arbete, kanske du bara behöver ha roligt.

Men om du känner dig överväldigad kanske du inte är lika medveten om dina behov. Ta en minut och verkligen reflektera: skulle du ha det mesta av någon spänningsavlastning ? Eller från att göra några förändringar som kommer att lindra stress i framtiden? Någon gång med en älskad? Eller bara en förändring av landskapet? Eftersom olika stressorer kräver olika svar, fyller olika typer av psykiska hälsdagar unika behov.

Om du behöver koppla av

Att ta en mental hälsodag innebär ofta att du tar dig tid att slappna av. Det kan innebära att du tittar på TV i pyjamas i timmar eller sätter runt huset och gör ingenting, och så länge det inte är en daglig sak, så är det bra. Vissa aktiviteter kan dock ta en liten ansträngning på framsidan och känna sig oerhört avkopplande när de är färdiga, som att gå en promenad i naturen, delta i en yogaklass, simma i gymmet eller få en massage. Om du tar en avkopplande mental hälsodag uppmuntrar jag dig också att arbeta avslappningstekniker i ditt dagliga schema , för att göra lättnad senast.

Om du behöver lite kul

Om du verkligen behöver en förändring av landskapet och en "Ferris Bueller's Day Off" slags mental hälsodag, var noga med att du får ut det mesta av det. Planera minst en rolig händelse - antingen något du normalt älskar att göra och inte gör tillräckligt eller någonting du alltid har velat försöka. Ta med en bra vän, om möjligt, för att verkligen göra dagen minnesvärd. Om ingenting tar upp din uppmärksamhet, försök att delta i gratifikationer eller aktiviteter som bara ger rätt typ av utmaning: hobbyer, spel och liknande. Om du behöver en rolig mental hälsodag rekommenderar jag att du jobbar med att bli roligare i ditt liv också.

Om du behöver göra några ändringar

Om stressorerna verkar stapla upp och du letar efter ett sätt att sakta ner och stoppa "buller", kanske du vill ta en dag att omstrukturera saker. Du kanske inte kan eliminera alla dina pågående stressorer på en dag, men du kan kanske göra en betydande minskning på några områden, och det kan skapa en bestående påverkan på dina stressnivåer. Börja med att skapa en lista över saker som dränerar din energi och jobba därifrån för att eliminera dem . Du kan också titta på dina prioriteringar och skära ut några av dina större stressorer, eller arbeta för att öka arbetsnöjdheten .

Om du behöver mer av en paus

Om du behöver mer av en paus än bara en dag, överväga att ta en staycation eller semester. Du kan också överväga om du är på väg mot utbrändhet. Om du är orolig för att dina övergripande stressnivåer är större än en mental hälsodag, kan en semester eller de här online-resurserna hjälpa dig, du kanske vill ta upp dina bekymmer med din läkare eller prata med en professionell. Det finns många steg som kan vidtas för att hjälpa till.

Hitta pågående resurser för stresshinder

För att säkerställa att du håller stressnivåerna låga och inte vaknar en morgon i ett brådskande behov av en "akut mental hälsodag", rekommenderar jag att du håller stresshantering i spetsen av ditt sinne.