Psykologi Karriär Utanför Mental Hälsa

Jobbalternativ för dem som inte är intresserade av terapi

Vad gör du om du älskar psykologi men inte är intresserad av att arbeta i ett psykiatrisk yrke? Lyckligtvis har du fortfarande gott om bra alternativ!

Medan människor ofta tänker på kliniskt arbete och psykoterapi när man funderar på psykologi, är fältet faktiskt mycket varierat och ger många andra alternativ som fokuserar på aspekter av människans sinne och beteende andra än mentalvård.

Tänk på denna fråga från en läsare:

" Jag älskar verkligen att lära mig om psykologi. Problemet är att jag vet att jag inte vill vara en psykolog, som den typ av psykolog som utför terapi eller arbetar med mentalt sjuk. Finns det några typer jobb i psykologi som inte Det innebär inte så mycket en-till-en-samverkan med människor? "

Människor tror ofta att bli psykolog är det enda alternativet öppet för personer som tjänar en psykologi , men det finns faktiskt massor av arbetsmöjligheter utanför termerna av terapi och mental hälsa. Vissa psykologer arbetar uteslutande som forskare och undersöker olika aspekter av mänskligt beteende. Andra arbetar i juridiska inställningar för att bedöma och utvärdera personer som har kommit i kontakt med straffrättssystemet. Fortfarande andra yrkesverksamma arbetar med professionella och amatörutövare för att förbättra motivation och prestanda.

Detta är bara en kort glimt av alla de olika alternativen du kan stöta på.

I många fall tenderar psykologi karriärer utanför mental hälsa att falla i en av två olika kategorier.

Tänk på experimentell och tillämpad psykologi karriär

Experimentella och tillämpade fält är två områden som kan vädja till dem som är intresserade av psykologi, men vill inte arbeta i mental hälsa.

Ett annat alternativ är att utnyttja din kunskap om psykologiska principer i en karriär utanför psykologi. Enligt en arbetsundersökning, så många som 75 procent av personer med en doktorsexamen i psykologi arbetar inom ett icke-psykologiskt område som marknadsföring, reklam, försäljning, kommunikation och andra områden.

Om du tycker om statistik, kanske du tycker att området för psykometri är tilltalande.

Psykometriker specialiserar sig på att studera och utveckla psykologiska bedömningar. De kan utveckla test för att mäta intelligens, förmåga, personlighet eller pedagogiska prestationer, ofta genom användning av enkäter och frågeformulär.

Bläddra igenom den här listan för mer information om olika karriärer som kan vädja till dig:

Innan du fattar ett beslut, spendera du lite tid på att utforska några olika psykologiska karriärmöjligheter för att lära dig mer om vilka områden som bäst anpassas till dina intressen.

Om du fortfarande inte är säker kan det här quizet om psykologi karriär vara exakt vad du behöver.