6 Alternativa Graduate Program för Psykologi Majors

En grundutbildning i psykologi ger utmärkt förberedelse för ett brett utbud av karriär. Medan många grundutbildade psykologer senare väljer att studera psykologi i grundskolan väljer vissa studenter olika pedagogiska och karriärvägar.

Det stora med en kandidatexamen i psykologi är att den ger förberedelser för doktorandstudier på ett antal olika områden.

Psykologi majors fortsätter ofta att studera utbildning, rådgivning eller socialt arbete på grundskolan. Vissa studenter väljer även fortsatta studier i lag eller medicin.

Innan du väljer ett examensprogram är det viktigt att överväga dina alternativ och personliga intressen. Om du funderar på att bedriva doktorsexamen utanför psykologin, överväga några av följande alternativa utbildningsvägar för psykologi majors.

Socialt arbete

Socialt arbete är ett snabbt växande område med ett brett utbud av möjligheter. Socialarbetare hjälper individer och familjer att övervinna problem som fattigdom, handikapp, hemmissbruk och missbruk. Psykologi majors intresserade av denna karriär är välkvalificerade för de flesta masterprogram i socialt arbete .

Masters nivå sociala arbetstagare är i hög efterfrågan inom privata praxis, sjukhus, statliga institutioner, polisavdelningar, vårdhem och många fler områden. Enligt US Department of Labor förväntas det sociala arbetet karriär att växa snabbare än genomsnittet under det närmaste årtiondet.

Om du är intresserad av en mycket givande karriär som gör att du kan göra skillnad i människors liv, överväga att fortsätta som magisterexamen i socialt arbete.

rådgivning

Rådgivning är ett bra alternativ för dem som vill arbeta som äktenskaps- och familje terapeuter , skolrådgivare eller psykiatriska rådgivare.

Att bli licensierad rådgivare kräver en magisterexamen plus minst två års erfarenhet av erfarenhet. Om du älskar att arbeta med människor, överväga program i äktenskaps- och familjerådgivning, skolrådgivning eller psykisk hälsorådgivning.

Akademisk rådgivning och studentfrågor

En karriär inom akademisk rådgivning eller studentärenden kan vara ett utmärkt val om du gillar collegelivet och vill hjälpa universitetsstudenter att uppnå sina akademiska mål. Akademiska rådgivare hjälper eleverna att välja klasser, majors, praktikplatser och andra viktiga utbildningsfrågor. De handlar också om antagningsbeslut, ekonomiskt stöd, stipendier och karriärplacering. Vissa undervisar också grundutbildningskurser i studiefärdigheter och studentliv. Om du är intresserad av att hjälpa studenter att hitta framgång på college, kan en examen i akademisk rådgivning eller studentaffärer vara det perfekta valet för dig.

Utbildning

Det finns ett antal utbildningsprogram där en grundutbildning i psykologi kan vara till nytta. Vissa psykologi majors väljer att bli certifierade lärare och tillämpa sin kunskap om mänskligt beteende och lärande direkt i klassrummet. Andra program som pedagogikpsykologi , skolpsykologi , pedagogisk teknik, läroplanering och pedagogisk bedömning är alla möjliga pedagogiska vägar för grundnivå psykologi majors.

Lag och brottmål

Förståelsen av mänskligt beteende och kommunikationsförmåga som förvärvas under grundutbildningen i psykologi ger också utmärkt utbildning för en karriär inom juridik och straffrätt. Några psykologi majors väljer rättskola efter examen , medan andra väljer att bedriva karriär inom kriminologi eller rättsmedicinsk psykologi .

Medicin och hälsovetenskap

Psykologi majors med starkt intresse för naturvetenskap kanske vill överväga en karriär inom medicin eller hälsovetenskap. Medan många pre-med studenter väljer sig grundutbildning i biologi eller kemi, är en grundutbildning i psykologi också bra förberedelser för en karriär inom medicin.

Om du funderar på framtida studier i hälso- och sjukvården kan du förbättra dina chanser att lyckas genom att ta många kurser inom vetenskap och matematik medan du är en grundutbildning. Potentiella utbildningsvägar inkluderar medicinska skolor eller doktorandstudier inom arbetsterapi eller fysioterapi.

Ett ord från

Innan du bestämmer vilken karriärväg som är bäst för dig, ta reda på dina behov, intressen och karriärmål. En grundutbildning i psykologi är utmärkt förberedelse för ett brett utbud av karriärer. De interpersonella, kommunikations-, skriftliga och forskningsmässiga färdigheter som du har förvärvat som psykologi, kan hjälpa dig att lyckas både på grundskolan och på arbetskraften. Tänk på dina alternativ noggrant innan du väljer det som är bäst för dig.