Hur man hittar en ångestterapeut

En ångestterapeut är någon som har specialiserad utbildning för att behandla ångestsjukdomar. När du letar efter en terapeut för social ångestsyndrom (SAD) , bör du söka någon som specialiserar sig på att behandla denna specifika psykisk ohälsa.

Terapeuter som inte har en bra förståelse för störningen är mindre benägna att ge effektiv behandling.

Trots att processen att hitta en ångestterapeut inte blir lätt, är fördelarna med att gå in i terapi med en kvalificerad professionell stor.

Nedan följer några steg för att hjälpa dig att hitta en ångestterapeut i ditt område.

Försäkringshänsyn

Om din behandling kommer att täckas av en försäkringsleverantör, är det bästa första steget att be om en lista över proffs vars behandling kommer att täckas. När du har listan, begränsa den till dem som ger behandling specifikt för ångestsjukdomar och SAD. Om det finns många alternativ, se om din familjläkare kan hjälpa till genom att rekommendera en specifik terapeut på listan.

Ring upp

Om det finns en stor klinik i ditt område, har de sannolikt terapeuter på personal som behandlar ångeststörningar. Om du är bekväm, ring receptionisten och fråga om någon på personalen behandlar social ångestsyndrom.

Gå online

Det finns ett antal alternativ för att hitta en terapeut för SAD på internet.

Besök sådana webbplatser som den amerikanska psykologiska föreningen s psykolog lokaliserare, eller Angst Disorders Association of America (ADAA) hitta en terapeut webbplats. Föreningen för beteende och kognitiv terapis terapeut och den amerikanska psykiatriska föreningswebbplatsen kan också vara användbara resurser.

De flesta "hitta en terapeut" -tjänster kan du söka efter plats och specialitet.

Utvärdera passform

När du väl har hittat en terapeut och gjort ditt första möte, är det viktigt att komma ihåg att processen fortfarande utvecklas. Även om en terapeut kan träna för att behandla social ångestsyndrom kan han inte vara en bra passform för dig. Om du har problem med att öppna upp för din terapeut eller inte känner att dina problem tas upp, kan du behöva omvärdera och avgöra om en annan person skulle kunna passa bättre.

tips

Om du inte är bekväm med att ringa dig själv för att hitta en terapeut, få hjälp av en vän eller familjemedlem att ringa på dina vägnar.

Om du inte är försäkrad och kostnaden för terapi är otillåtet, kan ditt lokala universitet erbjuda skridskalterapi eller gratis rådgivning som en del av pågående studier.