Hur man studerar för ett psykologiskt test

Psykologiska tentor kan vara stressinducerande, men det finns ingen anledning att panik som testdagens tillvägagångssätt. Medan det inte finns några smarta genvägar när du studerar för ett psykologi test, finns det saker du kan göra för att få ut det mesta av din studietid. Förberedelser är alltid nyckeln till att göra bra på alla prov, så genom att börja tidigt och få ut det mesta av tiden och resurser som finns tillgängliga, kommer du att känna dig bättre att klara av testet och mindre sannolikt att uppleva testangst .

Genom att följa dessa relativt enkla strategier kan du vara säker på att du är redo när testdagen kommer.

1 - Börja studera tidigt

Hero Images / Getty Images

Vänta inte till natten innan en tentamen börjar börja slå böckerna. Från den allra första dagen i klassen, skapa en regelbunden studieplan. Planera att spendera minst en timme att studera för varje timme som du spenderar i klassen, men var beredd att avsätta mer tid när du dyker djupare in i ämnet.

Det är också viktigt att överväga dina egna förmågor, svagheter och ämnet vid handen när du skapar en studieplan. Det kan finnas vissa områden där du excel som kräver mindre fokuserad uppmärksamhet , medan andra områden kan vara mycket mer av en kamp. Utarbeta ett studieschema som låter dig granska all information som omfattas av klassen och spendera extra tid på de särskilt svåra begreppen.

2 - Bli en aktiv lyssnare under psykologi klassföreläsningar

Kristian Sekulic / Getty Images

Klassföreläsningar är inte en tid att sparka tillbaka och låt instruktören drone på. I stället fokusera på att bli en aktiv lyssnare och deltagare i psykologföreläsningar och diskussioner. Läs det tilldelade läroboksmaterialet före varje klasssession och notera eventuella frågor du kan ha. Under föreläsningen, ta kvalitetspsykologiska anteckningar som du kan granska senare.

Oroa dig inte för att skriva ner allt som instruktören säger, men försök att beskriva viktiga ämnen, idéer och frågor. Kom också ihåg, om föreläsaren känner att något är tillräckligt viktigt för att skriva ner på tavlan eller överliggande bilden, bör du definitivt inkludera det i dina föreläsningsanteckningar. Det finns en mycket stark sannolikhet för att informationen kommer att hamna på ditt nästa test.

3 - Granska dina klassnoteringar ofta

Cultura / Howard Kingsnorth / Getty Images

Efter noggrann psykologi föreläsning noter, det är dags att sätta dem till god användning. Om du har lite tid direkt efter kursen, sitta ner och spendera 15 till 20 minuter gå över dina anteckningar för dagen. Utöver din vanliga granskningstid, spendera några timmar varje vecka och studera dina anteckningar på djupet. Överväg att skapa flashkort och övningstest för att memorera ordförrådsvillkor och psykologiska begrepp .

4 - Skapa en psykologstudiegrupp

Cultura / Howard Kingsnorth / Getty Images

Att studera i små grupper är ett utmärkt sätt att utmana dig själv, granska viktiga begrepp och diskutera de teorier du har lärt dig i klassen. Helst bör du bilda en grupp på cirka tre till fem personer. Försök att träffas minst en gång i veckan för att prata om materialet från klassföreläsningar och tilldelade avläsningar. Ett annat alternativ om du inte kan delta i en liten studiegrupp är att delta i studiebesök som arrangeras av klassinstruktören eller undervisningsassistenten.

5 - Ta övningsquizzer

Martin Shields / Getty Images

Practicequizzer är ett bra sätt att bestämma vilka begrepp du förstår och vilka du fortfarande behöver jobba på. Utöver att utveckla dina egna frågesporter, kan du ofta hitta träningsquizzer i slutet av varje kapitel i din lärobok. Ett annat alternativ är att leta efter psykologiska tester och frågesporter på Internet.

6 - Tänk på verkliga världsexemplar

Christa Brunt / Getty Images

När du lär dig om olika psykologiska teorier , tänk på hur dessa begrepp kan gälla i den verkliga världen. Tänk på exempel från ditt eget liv eller i människors liv. Om du till exempel granska Piagets kognitiva utvecklingsstadier kan du tänka på barn som du vet som befinner sig på olika utvecklingsplatser, som preoperativa och konkreta operativa stadier.

Denna typ av träning är ett bra sätt att förbereda sig för psykologiska tester, vilket ofta kräver att eleverna identifierar exempel på olika psykologiska principer.

7 - Granska material på flera sätt

Philipp Nemenz / Getty Images

Låt dig inte falla i en studieruta. Utmana dig istället att lära dig materialet på flera sätt och experimentera med olika studietekniker. Att använda enheter som en mnemonik, flash-kort, övningsexamina och gruppdiskussioner hjälper till att förstärka materialet i ditt minne.

8 - Använd resurser som tillhandahålls med din lärobok

Winslow Productions / Getty Images

Många psykologiska läroböcker utgivare erbjuder också lärobok webbplatser som innehåller en mängd olika studieverktyg för studenter. Flash-kort, övningstest och diskussionsforum är bara några av de verktyg som kan vara tillgängliga med din lärobok. Se bort från dessa värdefulla resurser! I många fall kan din instruktör dra många av testfrågorna direkt från bokförlagets testbank.

9 - Undersök de svåraste begreppen först

Blanda bilder - JGI / Jamie Grill / Getty Images

Även om det kan vara frestande att fokusera på det enklaste materialet, är det i allmänhet det bästa sättet att förbereda sig för ett psykologiskt test att studera de svåraste begreppen. Att hantera svårt material när ditt sinne är frisk och aktiv, säkerställer att du har mental energi och resurser att fullt ut fokusera på materialet.

Kom ihåg dock att du får regelbundna raster under studieperioderna. Om du fortfarande kämpar för att förstå vissa begrepp, gör ett avtal med din instruktör för att ytterligare diskutera materialet.

10 - Studie för flera timmar varje vecka

Hill Street Studios / Getty Images

Alla studieanvisningar, tips och tekniker kan inte ersätta en av de viktigaste faktorerna för att lyckas på psykologiska testtid. Studiestrategier är ett bra sätt att fokusera din uppmärksamhet och få ut det mesta av din studietid , men det är viktigt att ägna flera timmar varje vecka för att studera för varje enskild klass.

Den tumregel som de flesta universitet föreslår är att du ska spendera minst två timmar på att studera för varje timme du spenderar i klassen. Medan denna tidsåtgång kan låta skrämmande, kom ihåg att du kan bryta dessa timmar upp under hela veckan. Spendera lite tid på att komma fram till ett studieschema som arbetar med ditt eget liv och dina personliga skyldigheter, inklusive skolan, familjen och arbetet.