Hur man väljer ett socialt ångestforum

Letar du efter ett socialt ångestforum? Dessa 6 är värda besök

Du kan leta efter ett socialt ångestforum för att chatta med andra människor under liknande omständigheter. Ett socialt ångestforum är ett ställe att ansluta till dem som kan ha insikt i dina problem eftersom de har "varit i dina skor". Ett bra socialt ångestforum kommer att erbjuda ett stödjande samhälle med aktiva medlemmar som snabbt svarar på ett empatisk sätt.

Även om det är bäst att besöka ett forum som endast är avsett för social ångestsyndrom (SAD), kan vissa övergripande mentala hälsoforum också ha särskilda styrelser avsedda för olika störningar. Det bästa sociala ångestforumet kommer att kombinera ett stort medlemskap, proaktiva moderatorer som övervakar inlägg och flaggar olämpligt innehåll och ett lättanvänt gränssnitt.

Det är också viktigt att notera att ett socialt ångestforum kommer att vara asynkront i naturen, vilket innebär att du och de andra medlemmarna kan läsa och skicka för din bekvämlighet. Det skiljer sig från ett chattrum, där det vanligtvis förväntas att du kommer in och chatt konsekvent under en viss period innan du lämnar. På så sätt är diskussionsforum mindre krävande av din tid och kan besökas när ditt schema tillåter.

Det bästa sociala ångestforumet för din individuella situation kommer att bero på hur bekvämt du känner med andra medlemmar och hur lätt du hittar det att använda webbplatsen. Testa några när du först börjar känna vilken som passar dig bäst. Med tiden kan du upptäcka att du utvecklar online-vänskap på ett visst forum, och det kan vara det som lockar dig mest.

1 - Forum för social ångestsupport

Foto med tillstånd av SAS-support

Socialt ångest stöd (SAS) började ursprungligen som en uppsättning av meddelandekort för personer med social ångestsyndrom att kommunicera med varandra. I slutet av 2008 bytte webbplatsen händer och ytterligare resurser tillkom, till exempel litteratur om social ångestsyndrom och hjälp med att hitta behandling. Men det sociala ångestforumet är fortfarande vad SAS gör bäst.

Mer

2 - Socialt fobi World Forum

Social fobi värld

Social fobi världen är en dedikerad uppsättning av meddelandekort för diskussionen om social ångestsyndrom. Med över 10 000 medlemmar tenderar detta sociala ångestforum att uppdateras ständigt med nya inlägg från medlemmar som ställer frågor, letar efter råd eller bara vill dela problem. Undersökningarna och heta ämnen på hemsidan är ett bra ställe att börja.

Mer

3 - Forum i SA-UK

SA-UK

SA-UK är en förening som syftar till att hjälpa dem med social ångestsyndrom som lever i Förenade kungariket. SOC-forumet för socialt angst är bara en del av den här organisationen som erbjuder allmän information om SAD, succeshistorier, listor över självhjälps-, sociala och terapeutiska grupper samt chattrum. Även om SA-UKs sociala ångestforum inte är lika livligt som några av de andra på listan, finns det fortfarande tusentals inlägg för att du ska bläddra. SA-UK är en bra mötesplats för dem som vill ansluta sig till andra sjuka sjuka i Storbritannien.

Mer

4 - Forum för social ångestinstitut

Social Angst Institute Forum

The Social Angst Institute grundat av Thomas Richards, PhD erbjuder behandling för social ångest gentemot individer och grupper genom sitt terapiprogram och självhjälpstilbud. Här hittar du ett socialt ångestforum för dem som vill prata med andra via SAI-webbplatsen.

Mer

5 - Forum för social ångest vid forum för mental hälsa

Mental hälsa forum

Detta sociala ångestforum är en del av ett större nätverk av ångestforum och har många aktiva inlägg från personer med social ångest som vill näta eller svara på sina frågor.

Mer

6 - Socialt fobiforum på Psykforum

Psykforum

Detta är ett annat aktivt socialt ångestforum som är dedikerat till social ångest inom ett större paraplynätverk av mentala hälsoforum. Förutom avsnittet om ångest finns det också en medlems hörn och ämne ombord.

> Källor:

> Webb M, Burns J, Collin P. Tillhandahåller online support för ungdomar med psykiska problem: utmaningar och möjligheter utforskas. Tidig intervju psykiatri . 2008; 2 (2): 108-113.

Mer

Ett ord från

Om du väljer att besöka ett forum för social ångest, se till att du först läser etikettreglerna för gruppen. De flesta forum kommer att ha en guide när det gäller att starta nya ämnen, vilka ämnen är begränsade, om du kan bifoga bilder eller ger länkar etc. Dessutom är du medveten om att medan de flesta forum har moderatorer är de troligen inte utbildade psykisk hälsa proffs. Medan ett socialt ångestforum är ett bra ställe att ansluta till andra och dela erfarenheter är det inte lämpligt att söka hjälp under tider med allvarlig stress eller ångest. I dessa fall är det bättre att rådgöra med din läkare eller en psykiatrisk läkare.