6 Hinder för att få hjälp för social ångestsyndrom

Social ångestsyndrom (SAD) går ofta odiagnostiserad och obehandlad. Det är vettigt när du tänker på det - det enda du är rädd att göra är vad du behöver göra för att få hjälp.

Kanske är du begränsad till ditt hem ur rädsla. Kanske har du inte nerverna att ringa till din läkare. Kanske vet du inte hur man ska ta upp det till dina föräldrar.

Slutsatsen är att du lever dagligen med din ångest eftersom du inte kan bryta sig ur situationen du befinner dig i.

Dessa är kända som hinder för behandling, och det finns alltid sätt att komma runt dem.

Här är 6 gemensamma hinder för att få hjälp, och några motsvar som du kanske vill överväga när dessa idéer dyker upp i ditt huvud.

1. Att inte veta var man ska börja

Du behöver inte göra allt innan du tar det första steget. Det finns så många sätt att du kan försöka få hjälp. Använd deras terapeutfinnare för att hitta någon som behandlar social ångestsyndrom i ditt område. Hitta en terapeut som förstår SAD. Gå till en bokhandel och köp en självhjälpsbok. Anmäl dig till ett tvåveckors nedsänkningsprogram med Social Angst Institute. Gör något. Du måste ta ett första steg, och det spelar ingen roll vad det är.

2. Rädsla för att ringa

Ring då inte. Skicka ett email. Skicka ett brev. Beställ ett sångtelegram online. Gör vad som krävs för att få kontakt med vad du än har. Det finns alltid ett sätt när du tänker tillräckligt hårt.

3. Tro på att du borde kunna hantera den på egen hand

Skulle du berätta för någon med schizofreni att du kommer över det? Skulle du berätta för en anorexisk person att bara äta en korv? Det är inte så enkelt som det verkar, och du kanske inte kan prata dig själv av dina problem. Om du har allvarlig social ångest är detta inte ett problem du kan lösa på egen hand.

4. Rädsla för att förlora vem du är

Du kan fortfarande vara tyst och inåtvänd men inte socialt orolig. Du behöver inte ändra din personlighet för att komma över social ångestsyndrom. Social ångest håller dig tillbaka från att uttrycka din sanna personlighet, snarare än att vara en del av det. Misstag inte din ångest som en del av dig. Det är en enhet för sig själv som inte har något att göra för att röra upp ditt liv.

5. Rädsla för att det kommer att vara på ditt rekord och påverka framtida jobbutsikter

Om din ångest är svår, påverkas dina jobbutsikter ändå. Det finns ingen skam att ha boende på jobbet så att du kan fungera bättre. Framgång mäts bättre av vad du måste övervinna för att komma dit du är, snarare än där du hamnar.

6. Nervositet om att berätta någon för dina problem

Såklart du är! Du har inte behandlat din sociala ångest ännu. Det blir lättare, och du kommer inte känna dig så obekväma i slutet som du gör i början. Det kommer alltid att känna så långt i början, du måste bara trycka igenom den.