Hur säger jag till en doktor jag är deprimerad?

Om du inte känner dig som själv och tror att du kan vara deprimerad, prata med din familjläkare först om du har en. Om du inte har en, då planerar ett möte med en allmänläkare vara ett bra ställe att börja. Anledningen till att jag gör denna rekommendation är att det finns flera medicinska tillstånd, som vitamin- och mineralbrist , hormonella förändringar och sköldkörteln som kan orsaka symptom som liknar depression.

Det är också möjligt att dina deprimerade känslor kan vara ett resultat av medicinska biverkningar eller någon annan orsak.

Genom att ge dig en noggrann kontroll kan din läkare utesluta andra potentiella orsaker till depressionssymptom. Dessutom, beroende på hur din försäkring fungerar, kan det vara nödvändigt att först se din primärläkare för att få en hänvisning till en mer specialiserad psykiatrisk vårdgivare, till exempel en psykiater eller psykolog.

Ber om hjälp

Medan du kanske känner dig generad att fråga om hjälp, är det inte nödvändigt att känna dig så här. Depression är ett mycket vanligt tillstånd och din läkare är redan ganska bekant med den. Det verkar inte konstigt eller skamligt på något sätt för henne att du känner dig deprimerad. Dessutom behöver du inte oroa dig för dina vänner, din familj eller din arbetsgivare om din depression. HIPAA (Health Insurance Portability and Accountability Act) Sekretessregeln förhindrar att din läkare avslöjar din privata medicinska information utan ditt tillstånd.

Så, hur tar du upp ämnet depression? Allt du verkligen behöver göra är att bara nämna vad du sa till mig: att du inte har känt som dig själv och du tror att du kan lida av depression. Detta kommer att öppna dörren för din läkare för att få dig den hjälp du behöver.

Tyvärr finns det för tillfället inte ett definitivt laboratorietest som kan användas för att diagnostisera depression så att din läkare kommer att göra några saker.

Först och främst kommer hon att utföra en fysisk tentamen och driva flera olika blodprov för att utesluta andra tillstånd som kan orsaka dina symtom. Några av de möjliga testerna som hon kan köra omfattar:

Därefter kan hon fråga dig några frågor för att avgöra om du har några riskfaktorer för depression. Några av de kända riskfaktorerna för depression inkluderar:

Dessutom kan hon fråga dig vilka symtom du har. Bland de symptom som hon kanske frågar dig om är:

Slutligen kommer hon att komplettera all information som du ger henne med egna observationer av ditt beteende. Personer med depression uppvisar ofta följande tecken:

Om din läkare har uteslutit andra möjliga orsaker till hur du känner och känner att dina symtom och historia är indicativa för depression, kommer hon antingen välja att behandla dig själv med hjälp av antidepressiva läkemedel eller hon kan istället hänvisa till en psykiater, en psykoterapeut eller både för behandling. Psykiatriker har specialiserad utbildning och expertis med att använda mediciner för att behandla depression och psykisk sjukdom medan psykoterapeuter specialiserar sig på att använda talkterapi för att hjälpa dig med din depression. En kombination av de två metoderna är ofta det bästa sättet att behandla depression.

källor:

"Depression Diagnos." WebMD. WebMD, LLC.

Ferri, Fred F. Ferris kliniska rådgivare 2009 . 1: e upplagan. Philadelphia: Mobsy, 2009.

"Hälsoinformation Sekretess." HHS.gov . US Department of Health and Human Services.

Stern, Theodore A. et. al. eds. Massachusetts Allmän sjukhus Omfattande klinisk psykiatri . 1: e upplagan. Mosby Elsevier: 2008.