Hur Nikotinplåstret hjälpte mig att sluta röka

Ex-Smoker Michels perspektiv på NRTs

Ibland kommer det bästa rådet från direktupplevelse, som i det här fallet. Rökare Michelle slutar röka med hjälp av nikotinplåstret . Hon redogör för sin erfarenhet med det nedan, så att andra rökare som är redo att sluta kan ha ett perspektiv på att använda NRT.

Tack för att du delar dina tankar och erfarenheter, Michelle.

Från Michelle:

Jag skulle vilja dela min erfarenhet med nikotinplåstret.

Jag undersökte de olika NRT- månaderna före mitt slutdatum och bestämde mig för att patchen var det rätta verktyget för mig.

American Lung Association, American Psychiatric Association, Agency for Health Care Policy and Research, American Heart Association, American Cancer Society tillsammans med många andra hälsoorganisationer stöder användningen av NRT för rökavbrott.

När plåstret används som använt, absorberas nikotin långsamt av systemet, och 21 mg plåstret motsvarar ungefär 1 paket cigaretter per dag. De som röker 10 eller färre cigaretter per dag är riktade till att börja med 14mg lappen.

Nikotinplåster kan öka chanserna att sluta röka framgångar med 50 till 70 procent och oddsen förbättras ännu mer när den används tillsammans med ett annat icke-nikotinavslutande hjälpmedel som Zyban .

Om du är redo att sluta röka och vill använda plåstret eller en annan NRT, diskutera de olika alternativen med din läkare innan du bestämmer dig.

Du kommer att vilja lära dig mer om eventuella biverkningar av NRT. Det finns också kontraindikationer för plåstret såväl som andra NRT, och varje person bör fatta ett välgrundat beslut om vilken (om någon) NRT ska använda.

NRTs är effektiva när de används enligt riktning och när du är skyldig att sluta.

Om du inte vill sluta röka och inte ägnas åt det målet kommer patchen inte att vara effektiv.

Plåstret, när det används som använt, erbjuder en gradvis minskning av nikotin medan nya ex-rökare arbetar med de psykologiska aspekterna av att sluta . De som förstår den roll som plåstret spelar i stoppprocessen kan dra nytta av den nedåtgående strategi som erbjuds.

Michels erfarenhet av Nikotinplåstret

Jag rökade 2 förpackningar om dagen i 15 år. Jag slutade röka med hjälp av nikotinplåstret enligt instruktionerna den 13 januari 2002. Det var mitt första försök att sluta, så jag kan inte jämföra metoden som jag använde för andra metoder. Jag vet inte hur mycket av en roll patchen spelade i min framgång hittills, men de saker jag vet:

Det är mina fakta. Skulle jag ha varit så framgångsrik utan plåstret? Jag vet inte ... kanske, men jag skulle ha varit mycket mer obekväma under den första veckan , och det är en avgörande tid i slutprocessen.

Jag vet att när jag tänkte sluta ville jag se till att jag gav mig den bästa chansen att lyckas, och för mig, det innebar att du använde plåstret.

NRT är inte för alla, och jag tror att de som bestämmer sig för att använda plåstret eller någon annan NRT som ersättning för att röka istället för som ett verktyg för upphörande kommer att bli besvikna. Tillverkare av NRT har alla uppgett att de inte rekommenderas för långvarig användning.

När NRT används som använt kan de hjälpa människor att sluta röka.

När cigaretter används enligt anvisningarna dödar de människor.

Jag applåderar alla som har lyckats sluta röka, men målet uppnås.

Men någon slutar framgångsrikt är rätt sätt att sluta.

Sluta bara ... tack.

Michelle har rätt att NRT, eller något annat sluta hjälp för den delen är bara det: aids. Åtagandet att sluta röka måste komma från dig. När det är på plats, kommer alla hjälpmedel att ge den hjälp det är tänkt att.

Mer från Michelle:
Depression när du slutar röka
Rökning och Degenerativ skivan