Kännetecken för missbrukare

När de flesta tycker om videospelberoende ser de förmodligen den typiska beroendeframkallande spelaren som en tonåring som spenderar otaliga timmar framför en TV med fingrar som flyger runt kontrollenheten i hans händer. Det var förmodligen korrekt när. Men inte idag.

Marknaden för människor som "spel" (spela videospel) har vuxit. Det har också spelberoende , eftersom videospelberoende och Internet och datorberoende har förknippat fler och fler demografiska grupper.

Första frågan: Vem är dagens videospelare?

Idag finns det ingen typ av spelare. Här är några av de egenskaper som identifieras av forskning.

Barn

Medan de flesta amerikanska ungdomar spelar videospel är endast 26% av spelarna under 18 år. Det verkar emellertid att ju yngre barnet är, desto sårbarare är den negativa effekterna av spel och videospelberoende. Barn under 10 år är särskilt utsatta för att utveckla aggressiva beteenden som de lär sig av videospel.

vuxna

Forskning visar att den genomsnittliga spelaren är 35 år och 67% av amerikanska hushållens huvuden spelar videospel.

hanar

Spel är inte en uteslutande manlig aktivitet, även om 56% av spelarna är män med en medelålder på 35 år. Endast 15% av spelarna passar stereotypen av pojkar under 17 år.

kvinnor

Vad du kanske anser som en överraskande 44% av spelarna är nu kvinnlig, en tredjedel av de vuxna kvinnorna med en medelålder av 43. Dessutom spelar lika många kvinnor som män online pussel och mobiltelefonspel . Och vissa online-videospel för flera användare lockar också fler kvinnor.

Har kvinnor brukar spela mindre aggressiva videospel än män?

Det kan tyckas så, men forskning har identifierat en undergrupp av unga kvinnliga spelare som spelar den typ av aggressiva spel som traditionellt trodde att de endast var attraktiva för män.

Vem blir beroende?

Studier visar att upp till 15% av videospelarna uppfyller kriterierna för missbruk. Det kan tyvärr bara indikera ett litet antal personer tills du överväger spelets enorma och växande popularitet: Det är faktiskt många människor.

Mer forskning behövs, men den grupp som är mest sannolikt att bli beroende av att spela videospel är för närvarande de som kallas Massive Multiplayer Online Role Playing Game (MMORPG) spelare, även känt som det ihållande multiplayer-speluniverset. De utgör 9,1% av videospelarna, och de spelar sina videospel beroendeframkallande på internet.

Videospelberoende, datorberoende och Internetberoende kan bilda en kraftfull lure, särskilt när de kombineras och speciellt för små barn. Och då måste du överväga de negativa effekterna av överdriven videospel. Om du har ett barn som spelar videospel eller kanske vill börja spela dem uppmanas du att följa riktlinjerna för att förhindra skadliga videospelseffekter.

> Källor:

> "De viktigaste fakta om dator- och videospelindustrin i 2015." Entertainment Software Association (2015.)

> Khan MK. "Emotionella och beteendemässiga effekter, inklusive beroendeframkallande potential, av videospel." Rådet för vetenskap och folkhälsa (2007).