Meditation

En överblick över meditation

Meditation har blivit ett av de mest populära sätten att lindra stress bland människor i alla samhällsskikt. Denna ålderspraxis, som kan ta många former och kan eller inte kombineras med många andliga metoder, kan användas på flera viktiga sätt.

En form av meditation kan till och med användas för viktminskning och hälsosamare ätning .

Genom att lära dig att lugna din kropp och själ kan din fysiska och emotionella stress smälta bort. Detta gör att du känner dig bättre, uppdaterad och redo att möta dagens utmaningar med en hälsosam attityd. Med regelbunden övning i veckor eller månader kan du uppleva ännu större fördelar.

Vad innebär meditation?

Meditation innebär att du sitter i ett avslappnat läge och rensar ditt sinne, eller fokuserar ditt sinne på en tanke och rensar den av alla andra. Du kan fokusera på ett ljud, som "ooommm", eller på egen andning, räkning, en mantra eller ingenting alls. En vanlig tråd bland de många meditationsteknikerna är att sinnet slutar följa varje ny tanke som kommer till ytan.

Det är vanligtvis nödvändigt att ha minst fem till 20 distraktionsfria minuter att spendera, men meditationssess kan verkligen vara någon längd. Längre meditationssessioner tenderar att ge större fördelar, men det är oftast bäst att börja långsamt så att du kan behålla träningen på lång sikt.

Många tycker att om de försöker meditera för länge varje session eller skapa en "perfekt" övning kan det bli skrämmande eller skrämmande och de tycker det är svårare att hålla sig som en daglig vana. Det är mycket bättre att skapa vanan och arbeta den till en mer noggrann version av den vanan.

Det är bra att ha tystnad och integritet, men mer erfarna meditörer kan öva meditation var som helst. Många utövare av meditation bifogar en andlig komponent till den, men det kan också vara en sekulär övning. Egentligen finns det ingen fel sätt att meditera.

Vad kan meditation göra för stresshantering?

Under hela dagen, när vi upplever stress, reagerar våra kroppar automatiskt på sätt som förbereder oss att kämpa eller springa . Det här är din kropps stressrespons , annars känd som ditt kamp-eller-flygsvar. I vissa fall av extrema faror är detta fysiska svar till hjälp. En långvarig tillstånd av sådan agitation kan emellertid orsaka fysisk skada på alla delar av kroppen.

Meditation påverkar kroppen på exakt motsatta sätt som stress gör genom att utlösa kroppens avslappningsreaktion.

Det återställer kroppen till ett lugnt tillstånd, hjälper kroppen att reparera sig och förhindra ny skada från stressens fysiska effekter. Det kan lugna ditt sinne och kropp genom att tysta de stressinducerade tankarna som håller din kropps stressrespons utlöst. Det finns också en del av mer direkt fysisk avkoppling som medverkar i meditation, självklart, så denna dubbeldos av avslappning kan verkligen vara till hjälp för att shrugga av stress.

En större vinst som meditation kan ge är den långsiktiga motståndskraften som kan komma med regelbunden träning. Forskning har visat att de som praktiserar meditation regelbundet börjar uppleva förändringar i deras respons på stress som gör att de lättare kan återhämta sig från stressiga situationer och uppleva mindre stress från de utmaningar de står inför i vardagen. Några av detta anses vara resultatet av ökningen av positivt humör som kan komma från meditation; Forskning visar att de som upplever positiva stämningar oftare är mer motståndskraftiga mot stress.

Annan forskning har funnit förändringar i hjärnan hos vanliga meditationspraktiker som är kopplade till minskad reaktivitet mot stress.

Övningen att lära sig att refokusera dina tankar kan också hjälpa dig att omdirigera dig själv när du hamnar i negativa tänkningsmönster, som i sig kan hjälpa till att lindra stress. Meditation erbjuder flera lösningar i en enkel aktivitet.

Mer fördelar med meditation

Fördelarna med meditation är stora, eftersom det kan omvandla ditt stressrespons och därigenom skydda dig mot effekterna av kronisk stress .

När du övar meditation :

Människor som mediterar regelbundet, finner det lättare att ge upp livsskadliga vanor som att röka, dricka och droger. De finner också det lättare att sluta rubbning från att förstöra deras dag.

Det hjälper många människor att ansluta sig till en inre styrka. Många studier har visat att meditering i olika populationer kan minimera stress och bygga motståndskraft. Meditationsforskningen är fortfarande relativt ny, men lovande.

Hur jämför Meditation med andra stressreduceringsmetoder?

Fördelar och nackdelar med meditation

Meditation är underbart genom att den är ledig, alltid tillgänglig och oerhört effektiv för kortvarig stressreduktion och långsiktig hälsa. Fördelarna kan kännas på bara en session.

En erfaren lärare kan vara till hjälp, men det är inte absolut nödvändigt. Du kan lära dig många effektiva meditationstekniker från en bok eller från meditationsresurserna här. I slutändan kan du nu meditera om du kan fokusera på ditt andetag, för tillfället eller för en sak i taget.

Det tar dock ofta lite övning, och vissa människor har svårt att "få det" i början. Meditation kräver också lite tålamod och kan vara svårt för personer med liten ledig tid (som vissa hemma mödrar som får mycket lite avskildhet från små barn). Men den tid och det arbete som krävs för att lära sig och öva är väl värt det när det gäller fördelarna det ger.

4 saker att tänka på om meditation

Kom igång med meditation

Det finns många former av meditation som ger dessa fantastiska fördelar. Vissa kan känna sig mer bekväma för att du övar än andra, så det är en bra idé att prova en provtagning av dem och upprepa de tekniker som verkar passa bäst för dig. Det viktigaste att komma ihåg är att öva meditation i några minuter per dag och försöka sitta i minst fem minuter varje session.

Om du övar meditation medan du inte befinner dig i en stressig situation kan du lättare använda den som en lugnande teknik när du behöver det. Även om du planerar att använda den bara efter behov och inte som en daglig träning, är det en bra idé att öva meditation när du inte känner dig särskilt stressad först, snarare än att prova det för första gången när du känner dig överväldigad - om du självklart inte kan hitta en tid när du inte känner det här sättet.

Om du inte nu var du ska börja, kan du helt enkelt fokusera på att lyssna på din andning i fem minuter. För att göra detta, slappna av din kropp, sitta bekvämt och märka din andedräkt. Om du tycker att du tänker på andra saker, omdirigerar du din uppmärksamhet till andan.

En annan enkel strategi är att räkna andan. När du andas in, räkna "en" i ditt huvud och räkna sedan "två" när du andas ut. Fortsätt som du andas och börja om på "en" om du märker att du har blivit distraherad av andra tankar. (Vissa människor finner det lättare att träna än den enkla andningsmeditationen, och andra kommer att finna det mer utmanande. Kom ihåg att dina bästa meditationstekniker är de som resonerar med dig.)

Här är ett urval av meditationstekniker att prova . Kan du hitta den lättnad du söker.

källor:

Astin JA, Shapiro SL, Eisenberg DM, Forys KL. Mind-Body Medicine: Statens vetenskap, konsekvenser för praktiken. Journal of the American Board of Family Practice mars / april 2003. Bonadonna, Ramita PhD. Meditationens inverkan på kronisk sjukdom. Holistisk omvårdnadspraxis . November / december 2003.

Bowen S, Witkiewitz K, Dillworth TM, Chawla N, Simpson TL, Ostafin BD, Larimer ME, Blume AW, Parker GA, Marlatt GA. Mindfulness meditation och substansanvändning i en fängslade befolkning. Psykologi av beroendeframkallande beteenden . 20 september 2006.

Chan, Cecilia, et al. Effekten av en timmes östlig stresshantering på spottkortisol. Stress och hälsa . 20 februari 2006.

Davidson, Richard, et. al. Förändringar i hjärnan och immunfunktionen producerad av Mindfulness Meditation. Psykosomatisk medicin , 2003.

Pagnoni G, Cekic M. Ålderseffekter på grå substans Volym och Attentional Performance i Zen meditation. . Neurobiologi av åldrande . 25 juli 2007.