Kan ditt äktenskap överleva otrohet?

Ämnet av otrohet och otrogen makar är överallt. Vi hör ofta om det i media och har sett äktenskap av vänner eller släktingar som har blivit förödda av affärer. Det är ingen överraskning att många par internt ställer frågan "Hur skulle jag klara mig?" med en sådan situation om det skulle hända dig. Det är särskilt vanligt att också undra om ditt eget äktenskap skulle kunna överleva en så seriös svekning.

Populär psykolog och självhjälpsbokförfattare, dr. Harriet Lerner skriver om detta i en PsychologyToday.com artikel, "Kommer ditt äktenskap att överleva affärer?" (2013). Hon skriver,

"Tänk på att en affär inte är en hemsk avvikelse som bara uppstår i olyckliga äktenskap. Det är en myt att den" riktiga orsaken "bakom en affär är en felaktig make eller ett äktenskap. Ett sexuellt och känslomässigt avlägset äktenskap kommer definitivt att göra en affär mer sannolikt, men det är också sant att affärer händer i utmärkta äktenskap också. Anställningar har många källor, och möjligheter och arbetskontext är bland de förutbestämda faktorerna. "

Äktenskapet kan överleva otrohet, men det är viktigt att komma ihåg vissa fakta:

Många proffs har sett äktenskap överlever inte bara otrohet utan blir bättre.

Det är sant att ett äktenskap kan överleva en utomäktenskaplig affär. Detta kommer verkligen bara att hända om båda parter är villiga att förvärva och använda de färdigheter som krävs för att göra sitt äktenskap framgångsrikt.

Att utveckla ett nytt sätt att interagera kräver att du både ska

Några känslor som är framträdande när ett par upplever fusk i sitt äktenskap är:

Vissa äktenskap bör inte sparas

Ditt äktenskap kan överleva detta angrepp av känslor. Men vissa äktenskap är inte avsedda för att bli räddade. Om otrohet är ett av många symtom på våld i hemmet och / eller emotionellt missbruk i ditt förhållande, kommer du aldrig att känna dig trygg nog att arbeta med dina problem. Det här är mycket förankrade problem som ofta inte kan bytas ut.

Det är utmanande för den förråda partnern att veta om han eller hon kan ge makan en "andra chans". Om otrohet var en engångshändelse, är det också helt annorlunda än någon med ett mönster av pågående fusk.

Om din make är en seriell cheater kan det vara dags att kasta in handduken. Det finns andra positiva tecken att leta efter som makan som visar ånger, visar tydliga handlingar som affärer har upphört. Makan kan också vara extremt transparent genom att tillhandahålla konto lösenord, tillåter en app eller GPS-spårning, ta en lögn-detektor eller vara villig att underteckna ett post-nuptial avtal. Dessa förslag kanske inte fungerar för alla, men de är värda en övervägning på kort sikt medan de försöker arbeta genom otrohet.

Var kan du få professionell hjälp

Se upp en licensierad terapeut eller psykolog som specialiserar sig på att arbeta med par.

Var noga med att fråga om sin expertis när det gäller att hjälpa till med otrohet i synnerhet. Ett ställe att börja om du fortfarande är osäker på om du vill spara äktenskapet eller att affären fortfarande går, är en process som heter "Discernment Counseling." Vissa människor tycker det är bättre (eller lättare) att prata med sina präster. Det kan vara ett bra första steg, men en professionell rådgivare kommer att behövas för att hjälpa dig att arbeta genom den långsiktiga läkningsprocessen.

Artikel uppdaterad av Marni Feuerman