Vad är stressanordningar?

Självklart har du hört talas om stress och kan även ha upplevt en bra mängd redan idag. Men vet du vad skillnaden är mellan stress och stress? Stressorer är situationer som upplevs som ett upplevt hot mot människors välbefinnande eller ställning i livet, när utmaningen att hantera som överskrider personens uppfattade tillgängliga resurser.

När man möter stressorer utlöses kroppens stressrespons , och en serie fysiologiska förändringar sker för att personen ska kunna kämpa eller springa . Om det här låter som stress, beror det på att ibland när människor pratar om stress i sitt liv talar de verkligen om stressorer. stressorer leder till kroppens stressrespons och erfarenhet av stress . Det viktiga att komma ihåg är i grunden att stressorer är orsaken till stress.

Vilka situationer blir stressare?

Vilka situationer är stressorer? Det kan variera från person till person. Medan vissa saker tenderar att stressa många människor-jobbkrav, relationskonflikter, ett hektiskt schema - inte varje potentiell stressor orsakar stress för alla. Detta är alla har en unik uppsättning resurser, förståelse för världen och sätt att uppfatta saker; Det som verkar som ett hot mot en person kan uppfattas som en utmaning för en annan.

Ibland kan dessa skillnader gå obemärkt - det kan inte hända att en resa till köpcentret kan vara en stressor, men för någon som hatar publik och shopping, kan en eftermiddag på köpcentret vara en betydande stressor. Även till någon som gillar att shoppa, men har en inåtvänd natur kan bli stressad av en lång shoppingresa som skulle vara en trevlig eller till och med uppslukande upplevelse för någon som är stark utåtriktad.

Du kan till och med vara en av de personer som hatar folkmassor och kommer hem från en shoppingresa som inte fullt ut inser varför du känner dig stressad.

Andra gånger kan du märka och till och med ändra om någonting träffar dig som stressor eller som en enkel upplevelse i din dag. Du kan välja att titta på saker annorlunda, en teknik som är känd av psykologer som kognitiv omprövning, och du kan bemyndiga dig själv genom att bli mer medveten om vad du kan kontrollera i situationen och du kan bygga upp din motståndskraft för att stressa så färre saker upplevs som stressorer. Eller du kan arbeta för att eliminera stressorerna i ditt liv som kan undvikas.

Hantera stressarna i ditt liv

Även om det skulle vara opraktiskt att eliminera all stress (och eftersom vissa typer av stress, som eustress , egentligen är bra för dig, vill du ändå inte), det är viktigt att du kan minimera stressorer i ditt liv och hantera den stress som du upplever - vad som är känt som stresshantering . Den här webbplatsen erbjuder en mängd pågående stressreduceringsmedel för att hjälpa till med det, och du kan hitta mer från mig på Facebook, Twitter och Pinterest. Ett viktigt första steg är att börja tänka på stress som något du kan och bör lära dig att hantera, precis som du skulle ta något annat problem på.

För tillfället är här några riktade resurser för att hantera stressen från specifika stressorer :

Börja hantera dina stressorer idag genom att identifiera de saker som orsakar stress i "realtid", det vill säga bli medveten om hur du känner dig hela dagen genom att uppmärksamma din kropp och ditt sinne. Om det finns något som du fruktar i ditt liv, börja tänka varför, felsöka vad du kan och utveckla vanor för att bygga motståndskraft när du inte kan ordna saker som du föredrar dem. I slutändan är någon minimerad stress en bra sak.