Förberedelser för Small Talk: En lista över de bästa och sämsta ämnena

Små talande ämnen är den bästa källan till konversation mellan människor som inte känner varandra väl. Om du lever med social ångestsyndrom (SAD) , kan småprata vara oroande. Att lära sig att prata kan bidra till att bygga upp ditt självförtroende så att du kan börja samtal, skapa kontakter och utveckla dina sociala färdigheter.

Ett bra sätt att lindra ångest är att förbereda sig för de typer av ämnen som sannolikt kommer att komma upp. Att göra småprat innebär att man inte bara vet vad man ska säga, men också vad som bäst hålls privat. Samtidigt är det viktigt att övervinna din uppmaning att undvika det helt och hållet. Snarare än att vara rädd för småpratar, gör en punkt att övervinna din rädsla för det.

1 - Bäst: Väder

Cultura / Frank van Delft / Riser / Getty Images

Även om vi pratar om vädret kan tyckas vardagligt, är det ett bra neutralt ämne som alla kan diskutera. Blås en stor storm bara igenom? Är du mitt i en värmebölja? Titta inte längre än utanför din dörr för några bra konversationsöppnare.

Nedan följer några idéer av konversationsstarter som du kan använda:

Övning gör små prat om vädret genom att fråga någon av dessa frågor nästa gång du befinner dig mitt i en besvärlig tystnad.

2 - Bäst: Konst och underhållning

Getty / Heath Korvola

Konst och underhållning ämnen som är bra samtalsstartare inkluderar

Att förbereda sig för dessa ämnen borstar upp vad som är populärt och alltid står i mitten av att läsa en bra bok. Försök fråga någon, "Har du sett några bra filmer på sistone?" Du kanske måste fråga 10 personer innan du får någon intresserad av att prata med dig - det är okej. Var okej med avslag eller faktiskt leta efter det. Det är ju bara bara träning.

3 - Bäst: Sport

Getty / Mark Stahl

Sportämnen som du kan diskutera med andra inkluderar

Håll reda på vilka sporter som spelas under vilka årstider som fotboll, fotboll, hockey och golf, så att du befinner dig på toppen av den aktuella åtgärden. Till exempel, när olympiska spelen äger rum, kommer alla att vara surrande om dem. Om du inte tycker om sport, prata om varför du inte gillar dem.

Fråga någon, "Fångade du den här golfturneringen i helgen?" Även om detta kan känna sig obekväma de första gången du gör det, så småningom kommer det att känna sig mer naturligt för dig.

4 - Bäst: Nyheter

Getty / Zero Creatives

Ett bra sätt att förbereda sig för småprat är att läsa nyheterna varje dag. Var medveten om vad som händer i världen och i din stad. Medan papperstidningar går ur stil, har digitala nyheter antingen direkt från nyhetskällor eller matas via sociala medier blivit populära sätt att hålla sig aktuella.

Nedan följer några idéer av konversationsöppnare:

Kom ihåg att småprat handlar om att bygga en bro mellan dig och en annan person. Det spelar ingen roll så mycket vad du pratar om, utan snarare att du börjar prata.

5 - Bäst: Familj

Getty / Simon Ritzmann

Folk kommer sannolikt att fråga dig om din familj. Konversationsöppnare om familjen kan innehålla följande:

Var beredd på dessa typer av frågor och återkomma genom att fråga andra om sina familjer. Att engagera sig i denna typ av småprat visar dina kommunikationsförmåga och hjälper dig att lära dig mycket om en person på kort tid.

6 - Bäst: Arbete

Getty / Hero Images

Ett annat populärt litet talande ämne är arbete. Du kan bli frågad vad du gör och om du gillar ditt jobb. Om du gör något ovanligt som är svårt att förklara, överväga att hålla visitkort i din plånbok. Det fungerar särskilt bra om ditt företag eller jobb har en webbplats som folk kan besöka.

Några idéer för arbetsrelaterat litet tal är följande:

Fokusera alltid på vad du vill lära dig om andra och saker du tycker om att prata om. Detta kommer att göra processen med småprat känns mer som kul än arbete.

7 - Bäst: Resa

Buena Vista Images / Getty Images

Folk gillar att höra om semestrar. Om du reser, var redo att svara på frågor och ge dina åsikter om de platser du har besökt. Sätt ihop album som du kan visa personer som besöker ditt hem.

Fråga andra om sina favoritresor och vad de rekommenderar. De flesta gillar att hjälpa och kommer gärna dela med sig av sina erfarenheter.

Som ett extra tips, om du försöker gå in i en gruppkonversation, skapa alltid ögonkontakt, le och presentera dig först. Lyssna sedan och kom ihåg namnen på de andra personerna i gruppen.

Hur kan du komma ihåg folks namn? Fokusera, upprepa namnet, tänk på någon du känner med det namnet, använd namnet i samtal och säg det igen när du lämnar en konversation.

8 - Bäst: Celebrity Skvaller

Getty / Caiaimage / Robert Daly

Det är inte nödvändigt att följa kändisskvaller för att prata. Det är dock en bra idé att veta lite om några av de mest populära kändisarna om ämnet kommer upp.

Spara den här typen av småprat för informella möten eller tillfälliga fester. Om inte alla andra på din arbetskonferens diskuterar en kändis, är det bäst att leda med något annat.

9 - Bäst: Hobbies

Getty / Hero Images

Folk gillar att prata om sina hobbyer och kommer sannolikt att vara intresserade av din. Om du inte har några hobbyer, överväg att prova något nytt. Inte bara har du något att prata om, men att ha en hobby ger dig chansen att träffa andra med liknande intressen.

Var noga med att fråga uppföljningsfrågor när du lyssnar på någons hobbies. Lyssna också mellan linjerna. Om någon säger: "Det var sista gången jag någonsin gick åka skidor," fråga varför!

10 - Bäst: Hemstad

Getty / Brand New Images

Du kanske blir frågad om din hemstad. Till exempel:

Fråga andra om deras hemorter också. Du vet aldrig vem som kan vara från samma plats som du och hur du kan börja bilda en anslutning. Förvänta dig att andra kommer att fråga dig om din samt, och få en intressant anekdot eller berättelse att läsa för att berätta.

11 - Sämsta: Finansiellt

Chris Clor / Getty Images

Att fråga personliga ekonomiska frågor om personer som du just träffat är olämplig. Det är bra att fråga vad någon gör för arbete eller vad de positiva aspekterna av den karriären är, men fråga inte löner. De flesta kommer att hitta denna fråga påträngande och olämpligt.

12 - Värsta: Politik

VisionsofAmerica / Joe Sohm / Getty Images

Problemet med att prata om politik är att du aldrig vet vem i folkmassan kan ha starka åsikter. Håll dig borta från det här ämnet om du inte riskerar att hamna i mitten av en uppvärmd konversation.

13 - Värst: Religion

Digital Vision / Getty Images

Religion är ett annat extremt personligt och potentiellt känsligt ämne som bör undvikas.

14 - Värst: Sex

Chris Whitehead / Getty Images

Att prata om sex eller ställa frågor av en intim natur är olämpligt under småprat. När du pratar med främlingar, bör du undvika att prata öppet om sex eller göra sexuella innuendos. Båda kommer sannolikt att göra andra obehagliga.

15 - Värsta: Död

Witold Skrypczak / Getty Images

Döden är ett annat tungt ämne som bör undvikas under lilla samtalet. När du är med företrädare för främlingar, ta inte upp emotionella ämnen som har potential att vara störande.

16 - Värst: Ålder / Utseende

Chris Tobin / Getty Images

Om du inte känner någon bra, undvik ämnen som är relaterade till ålder och utseende.

Fråga inte en persons ålder. Även om frågan kan tyckas enkelt för dig kan det vara ett hett ämne för vissa.

Dessutom undviker frågor relaterade till utseende. Fråga inte en kvinna om hon är gravid eller kommentera att någon har gått ner i vikt. Du vet aldrig orsaken till viktökning eller förlust, och kan lämnas i en obekväm situation.

17 - Värsta: Personlig skvaller

Dave och Les Jacobs / Getty Images

Medan kändisskvaller är rättvist spel under lilla pratstund, sladder man om människor som du själv inte känner till. Skvaller om andra gör inte bara dig i ett dåligt ljus, men du vet aldrig vem som kanske känner varandra. Undvik dåligt munnen andra.

18 - Värsta: Offensiva Skämt

Plume Creative / Getty Images

Spara dina känsliga skämt för dina bästa vänner (eller bättre än, ersätt dem med skämt som inte har tids- och platsbegränsningar). I synnerhet är att göra sexistiska eller rasistiska skämt offensiva och ett snabbt sätt att avsluta en konversation med främlingar .

19 - Sämsta: Smala ämnen

Ezra Bailey / Getty Images

Undvik att prata i längd om ämnen som är ensidiga. Om ingen annan har sett filmen, gå inte i detalj om handlingen eller de roliga scenerna. Titta på tecken på att andra har förlorat intresse och hitta en snabb avslutning på din historia.

20 - Sämsta: Förgångna relationer

PhotoAlto / James Hardy / Getty Images

Undvik att prata om tidigare relationer på ett första datum . Att göra jämförelser eller prata oändligt om en förfluten kärlek är en avstängning och ett snabbt sätt att se till att du inte får ett andra datum.

Ett ord från

De bästa småtalande ämnena är de som alla kan relatera till och som inte har någon potential att förolämpa. Å andra sidan alarmerar de värsta småtalsämnena, skapar obehag och slutar snabbt samtal. Lär dig skillnaden mellan de två, och du kommer att hitta det lättare att prata med främlingar-utan att känna dig stressad.

> Källor:

> Engelska klubben. Small Talk: Vem, Vad, Var, När, Varför.

> Indiana University South East. Hur man gör framgångsrik liten pratstund.

> Miller M. Art of American Small Talk .

> Stanford University. Kunskapen och vetenskapen i Small Talk .