Ta semestrar för stressavlastning och övergripande hälsa

Semester är viktiga för mer än bara kul ...

Många människor tar inte semester ofta tillräckligt. Faktum är att ungefär hälften av läsarna, enligt en undersökning på denna sida, inte tar årliga semestrar. i själva verket tar många läsare aldrig dem! Och nu med ökande frekvens, när vi tar semester, tar vi ofta jobb tillsammans med oss, och håller oss väsentligen fortfarande i det arbetssätt som vi försöker fly.

Detta är olyckligt av flera anledningar:

Semester främjar kreativitet

En bra semester kan hjälpa oss att återansluta med oss ​​själva, fungera som ett fordon för självupptäckt och hjälpa oss att komma tillbaka för att känna vårt bästa.

Semester Stave Off Burnout

Arbetstagare som tar regelbunden tid att slappna av är mindre benägna att uppleva utbrändhet , vilket gör dem mer kreativa och produktiva än deras överarbetade, undervilnade motsvarigheter.

Semester kan hålla oss friska

Med regelbunden tid att "ladda batterierna", så att stressnivåerna blir lägre, kan du hålla dig friskare .

Semester främja övergripande välbefinnande

En studie visade att tre dagar efter semester, subjektens fysiska klagomål, hade deras sömn och humörkvalitet förbättrats jämfört med före semester. Dessa vinster var fortfarande närvarande fem veckor senare, särskilt för dem som hade mer personlig tid och övergripande tillfredsställelse under sina semestrar.

Semester kan stärka obligationer

Spendera tid att njuta av livet med dina nära och kära kan hålla relationerna starka och hjälpa dig att njuta av de goda tiderna och hjälpa dig genom stressen i de svåra tiderna.

Faktum är att en studie från Arizona Department of Health and Human Services fann att kvinnor som tog semester var mer nöjda med sina äktenskap.

Semester kan hjälpa till med din arbetsprestanda

Som författarna till ovanstående studie tyder på, kommer de psykologiska fördelar som följer med mer frekventa semester att leda till ökad livskvalitet, vilket kan leda till ökad kvalitet på jobbet.

Vacations lindra stress på varaktiga sätt

Det borde inte förvånas att semester som innehåller gott om ledig tid leder till stressavlastning, men forskning visar att en bra semester kan leda till erfarenheten av färre stressiga dagar minst fem veckor senare! Det betyder att semestrar är gåvan till dig som fortsätter att ge.

Utgångspunkten är att det tar en bra tid bort från stressen i det dagliga livet som kan ge oss den paus som vi behöver för att vi ska kunna återvända till våra liv uppdaterade och bättre rustade att hantera vad som än kommer.

Medan inte alla kan ta en semester, för dem som kan ta flera dagar eller några veckor av för en resa, har jag sammanställt följande resurser från några av våra resesidor. Dessa kan hjälpa dig att planera den bästa typen av resa själv, så att du kan komma tillbaka och känna sig redo för någonting.

För dem som inte har tid eller pengar att ta en "formell" semester, har jag en artikel om snabba och billiga semestrar som ger dig några kreativa idéer om hur du får en trevlig paus och njut av fördelarna med en semester, för mindre. Och glöm inte alternativen att ta en vistelse-katjon eller play-katjon också!

Källa:
Chikani V, Reding D, Gunderson P, McCarty CA. Semester förbättrar mental hälsa bland lantliga kvinnor: Wisconsin Rural Women's Health Study. WMJ , augusti, 2005.
Strauss-Blasche G, Ekmekcioglu C, Marktl W. Går semesteråterställning till rekreation? Förändringar i välbefinnande i samband med tiden borta från arbetet. Arbetsmedicin , april 2000.