Min beroende avskildhet ligger hela tiden

Liggande är en del av beroende

Addicts ljuger för att täcka upp sitt beroendeframkallande beteende av olika orsaker, så ta det inte personligen. Här är några av anledningarna till att missbrukare ligger och hur du kan försöka hantera detta beteende effektivt.

Addicts Lie för att undvika konfrontation

Missbrukare vill ofta undvika konfrontation eftersom de har använt sitt beroendeframkallande beteende som en hanteringsstrategi så länge har de ofta inte andra välutvecklade sätt att hantera livets stress.

När du tar itu med ett svårt ämne, försök att förbli medvetet om det. Använd språk för att återspegla ditt eget perspektiv, snarare än att skylla på missbrukaren.

Människor med missbruk gillar inte tvångsändring

Missbrukare tenderar att ha en envis streak. De vet att deras beteende inte är i någons bästa, speciellt deras egna, men har bestämt att det fungerar för dem, och de håller fast vid det.

Till sist kan missbrukare och göra förändringar när de inser konsekvenserna av deras beteende kommer att fortsätta att försämras såvida de inte gör något annat. Missbrukare ljuger ofta om omfattningen av deras beroendeframkallande beteende, eftersom de vill undvika att du pressar dem att förändras.

Försök att ge information som kan påverka missbrukaren i ditt liv för att skapa sitt eget sinne för att förändra, istället för att försöka övertyga dem att förändras.

Missbrukare vill fly undan negativitet

Missbrukare ser ofta sitt beteende som ett slags hållmönster, hoppas att sakerna kommer att fungera och missbruk kommer att försvinna.

De vill inte att du ska påminna dem om de negativa aspekterna av deras beteende, särskilt om det är på ett skyllande sätt. När en missbrukare känner sig ständigt kritiserad av sina nära och kära ljuger de för att täcka upp sitt beteende.

Försök att fokusera på vad som blir bättre om saker förändras, inte vad som blir värre om de inte gör det.

Älskade Ones gör det möjligt att låta

Du vet att din älskade bara ljög för att du vet vad som verkligen hände. Men av någon anledning låter du dem ligga utan att låta dem veta att du vet.

Detta skickar ett av två meddelanden:

I det här fallet, undvik antingen att diskutera ämnet helt eller helt enkelt säga vad du vet hände, i stället för att gå med ljugan.

Livet utan missbruk kan se som ett ogiltigt

En missbrukares liv kretsar kring deras beroendeframkallande beteende . Trots att de planerar att sluta "en dag" för idag verkar livet utan deras missbruk skrämmande tomt. Om du inte förstår hur denna tomhet driver människor tillbaka i sitt beroendeframkallande beteende, kommer de att stämma in på det och ljuga att stänga upp dig.

Nämna på ett snällt och positivt sätt vad du skulle vilja se hända i stället för det beroendeframkallande beteendet, helst före det beroendeframkallande beteendet blir en del av din rutin.

Missbrukare skämmas

Addictions gör ofta människorna kring dem uppför sig på sätt som orsakar dem pinsamhet och ånger.

När du pekar på detta ljuger de för att undvika att skämmas.

Att gå med en missbrukares lögn är en form av möjliggörande som kan undvika utmanande skam men kommer inte göra någonting för att lindra din kärleks inre känslomässiga smärta.

källor:

Bradshaw, J. Healing den skam som binder dig. Deerfield Beach, FL: Health Communications Inc. (1988)

Weltanschauung av obehandlade tunga drinkare: en omprövning av kontroll, beroende och förändring. Doktorsavhandling, University of Birmingham. (2000)