Psykologi Karriärer med tillväxtpotential

1 - Psykologi Karriär med största potential

Kendra Cherry

Psykologiska karriärer får ibland ett dåligt rykte på de oundvikliga listorna "bästa karriärer" som släpps av olika källor varje år. Psykologi majors är ofta rankad som några av de mest underbetalda och underarbetade högskolans grader, men det finns en viktig åtgärd att komma ihåg - de flesta av dessa listor avser studenter som har examen med en kandidatexamen i psykologi. Alternativ på denna utbildningsnivå är i allmänhet mer begränsade, men det finns fortfarande många saker du kan göra med en grundutbildning .

Trots dessa ofta dystra karriärsprognoser finns det flera ljusa fläckar. US Department of Labor föreslår att efterfrågan på psykologer kommer att växa cirka 12 procent under det närmaste decenniet, om det genomsnittliga beloppet för alla yrken.

Vissa karriärer förutses dock växa mycket snabbare och gör regelbundet de årliga "bästa" listorna som finns på olika karriärwebbplatser. Följande är bara några av dessa specialområden som är högt rankade när det gäller efterfrågan, löner, arbetsvillkor och prognostiserad tillväxt.

2 - Klinisk psykologi rankas som ett toppkarriärval

Tetra Images / Getty Images

Enligt en undersökning av 35.000 amerikanska arbetstagare rankades klinisk psykologi vid 23 av 50 jobb som beskrivs som de bästa jobben i Amerika. Några av de viktigaste anledningarna till att klinisk psykologi rankades så högt in:

Att titta på statistik kan naturligtvis aldrig ge en fullständig bild av de många aspekterna av ett jobb. Om du funderar på klinisk psykologi som karriär, spendera tid på att noga undersöka dina alternativ för att avgöra om det här fältet passar din personlighet, behov och långsiktiga mål. Låt inte en enskild faktor, såsom projicerad lön, styra din beslutsprocess.

Titta istället på hela karriären som helhet, inklusive utbildningskrav och tillståndskrav, arbetsutsikter, arbetsinställningar och typiska arbetsuppgifter. En Facebook-användare Cassandra Adams förklarade i CNNMoney.com-kommentarsektionen, "Att komma in, betala för och slutföra doktorsavhandlingen är ett kärlekens arbete. Gör INTE det för pengarna ... Med det sagt, Jag gör precis vad jag vill göra och det gör det värt. Jag älskar den flexibilitet jag kommer att ha när det gäller arbetsuppgifter och inställningar och förhoppningsvis spenderar jag arbetstid som gör någons liv mer uppfyllande. "

Karriär inom psykiatrin rankade också högt på undersökningen. Psykiatrar kom i tredje på listan över de högsta betalande karriärerna, med en median årslön på 177 000 dollar. CNNMoney.com noterade också några av fördelarna med psykiatri, inklusive låga kostnader och ganska låga felbehandlingar.

Referens:

Bästa jobb i Amerika - CNNMoney.com. Hämtad från money.cnn.com/magazines/moneymag/bestjobs/2009/snapshots/23.html

3 - Industriell-organisationspsykologi är en av de snabbast växande karriärerna

Jetta Productions / Getty Images

Dawn Rosenberg McKay rapporterar att den industriella organisationspsykologin rankas som en av de tio snabbast växande jobb med en magisterexamen eller högre. År 2014 utgav handboken för arbetsutsikt, som utgavs av presidiet för arbetsstatistik, IO-psykologi som den snabbast växande karriären för det närmaste decenniet.

Enligt presidiet för arbetsstatistik förväntas arbeten inom industriell organisationspsykologi öka med 53 procent genom år 2022. År 2012 var medianlönen för industriella organisationspsykologer 83.580 dollar. Lönen kan givetvis variera beroende på olika variabler, inklusive utbildning, utbildning och plats. Du kan använda Salary Wizard som tillhandahålls av Salary.com för att få bättre titt på typiska intäkter inom ditt fält och geografiska område.

IO-psykologer arbetar i en mängd olika inställningar som inkluderar universitet, forskningsanläggningar, privata företag och myndigheter. Vissa psykologer inom detta område är egenföretagare eller arbetar på samrådsbasis.

Några av de problem som industriella organisatoriska psykologer kan ta itu med är:

Lär dig mer om fältet IO-psykologi samt vad som krävs för att bli en industriell-organisatorisk psykolog .

4 - Skolps psykologi rankas som en av de 50 bästa karriärerna

vgajic / Getty Images

Enligt US News and World Report rankades skolpsykologi på nummer 31 på listan över de 100 bästa karriärerna. Rapporten om de 100 bästa jobben lyfta yrken som erbjuder starka arbetstillfällen, livskvalitet, löner och potential för jobbtillväxt. Jobb i äktenskaps- och familjeterapi, såväl som medicinsk och folkhälsosocialt arbete, gjorde också listan.

Några av de främsta anledningarna till att skolpsykologi gjorde listan inkluderar:

Att titta på statistik kan naturligtvis aldrig ge en fullständig bild av de många aspekterna av ett jobb. Om du funderar på skolpsykologi som en karriär, spendera tid på att noga undersöka dina alternativ för att avgöra om det här fältet passar din personlighet, behov och långsiktiga mål. Låt inte en enskild faktor, såsom projicerad lön, styra din beslutsprocess.

Titta istället på hela karriären som helhet, inklusive utbildningskrav och tillståndskrav, arbetsutsikter, arbetsinställningar och typiska arbetsuppgifter. Läs mer i den här artikeln om karriär inom skolpsykologi .