Jackis personliga rökningstoppresa

"Jag är 45 år gammal och jag har COPD ..."

Denna avslutande historia är en särskilt angelägen en ... sammanställd och berättad av About.com Rökning Cessation Forum medlem, Catherine (forum ID: Catherine2007), det tjänar som en hyllning till en mycket speciell kvinna, Jacki (forum ID: PrettyMomma5). Tyvärr kan Jacki inte dela sin egen historia just nu eftersom hon är i ett så försvagat tillstånd från den rökrelaterade sjukdomen hon lider av.

Hennes kära vän och supporter, Catherine, har därför nådigt gått upp för att göra vad Jacki själv inte kan.

Mitt hjärtligt tack går ut till Jacki för att dela hennes oförmögna mod och beslutsamhet att sluta röka inför sjukdomen. Denna styrka har varit ett ledande ljus för så många i vårt forums samfund som letar efter frihet från nikotinberoende. Jackis resa har varit en ovärderlig gåva för oss alla. Många tack till Catherine för att dela med Jackis historia.

Vänligen läs Jackis avslutningsberättelse och ta det underliggande budskapet till rätta: Rökningrelaterad sjukdom kan slås i alla åldrar, och när det gör det förstör vår livskvalitet långt innan den dödar oss.

Under hela detta konto kommer Catherines kommentarer att visas i kursiv.

Jackis sluthistoria

För att hedra min vän, Jacki, ska jag skriva sin historia genom ett urval av hennes tidigare foruminlägg, eftersom hennes tillstånd inte tillåter henne att göra det själv. Detta är min kärleksgåva till en mycket kära vän som har visat så mycket mod i motgångens storm.

Jacki föddes den 23 oktober 1961. Hon plockade upp rökning vid den anbuds ålder av 11. Då förstod Jacki inte att hon äntligen skulle dö en rökningrelaterad sjukdom . Hade hon visst, jag är mest säker på att hon aldrig skulle ha tagit den första puffen.

Jacki diagnostiserades vid 38 års ålder med lungsjukdom, men på grund av kraften av nikotinberoende fortsatte hon att röka.

Det var inte förrän hon helt enkelt inte kunde andas längre att hon äntligen sätter cigaretter ner för gott.

Så, låt mig presentera Jacki för dig genom det här inlägget som hon delade med forumet 6 veckor i hennes slutprogram. Det sammanfattar i hennes ord vad slutgrået som fick henne att sluta röka var:

11 september 2007:

Sida två - Tänk på bilaterala lungtransplantationer