Behandling av panikstörning

Effektiva behandlingsalternativ för panikstörning

Panikstörning och agorafobi är mycket behandlingsbara tillstånd. Forskning har visat att personer som har diagnostiserats med panikstörning kan behandlas effektivt genom medicinering, psykoterapi eller en kombination av dessa två metoder.

Medicin för att behandla panikstörning

Det finns många mediciner som har visat sig vara ett säkert och effektivt sätt att behandla panikstörningar.

Medicin för panikstörning faller i en av två kategorier: antidepressiva medel och anti-ångestdroger. Dessa mediciner kan ordineras för att minska svårighetsgraden av panikattacker och minska allvarliga känslor av ångest.

Psykoterapi vid behandling av panikstörning

Psykoterapi har också visat sig effektivt behandla panikstörning och agorafobi. Genom psykoterapi kan en psykisk specialist hjälpa en klient att arbeta genom olösta problem och känslor. Dessutom kan en terapeut hjälpa en klient att utveckla hälsosammare sätt att tänka och bete sig som hjälper dem att hantera sina paniksymptom. Två vanliga former av psykoterapi för panikstörning innefattar kognitiv beteendeterapi ( CBT ) och panikfokuserad psykodynamisk psykoterapi ( PFPP ).

källor:

American Psychiatric Association. "Diagnostisk och statistisk handbok för psykiska störningar, 4: e upplagan. "1994 Washington, DC: American Psychiatric Association.

Gladding, ST "Counseling Theories: Essential Concepts and Applications" 2005 Upper Saddle, NJ: Merrill Prentice Hall.

Silverman, Harold M. "The Pill Book. 14: e utgåvan. "2010 New York, NY: Bantam Books.